Last news in Fakti

10 Май, 2024 14:01 2 993 3

Продава се: Седемметров Dodge Viper, който побира 12 души

  • dodge-
  • viper-
  • стреч лимузина

Уникална открита стреч лимузина е пусната за продажба за 169 000 долара

Продава се: Седемметров Dodge Viper, който побира 12 души - 1

Що се отнася до колите, които често се превръщат в т.нар. стреч лимузини, най-често се сещаме за големите американски седани и SUV-та. Обекти на подобни трансформации са най-често Lincoln Town Car, Chrysler 300, Hummer H2 и Cadillac Escalade, като доста от тях, макар и в доста опърпан вид, все още се срещат дори по българските пътища. Но какво ще кажете за по-бърза разтегната кола с отворен покрив? Има решение.

Продава се: Седемметров Dodge Viper, който побира 12 души

Лимузина, базирана на суперколата Dodge Viper от 1996 година, сега се продава от Gateway Classic Cars. Дължината на автомобила е около 7.6 метра, като зад оригиналния двуместен салон с ролбар има допълнителна просторна секция с дивани отстрани и същите седалки в края на кабината, зад която е монтирана друга рамка . За достъп до задната част на са предвидени две допълнителни врати.

Продава се: Седемметров Dodge Viper, който побира 12 души

Уви, вместо марковия V10 двигател, под капака на лимузината е монтиран 5.9-литров V8 от серията Magnum - също производство на Dodge, но той не толкова харизматичен като фабричния десетцилиндров агрегат. Вместо оригиналната ръчна скоростна кутия, сега е налична обикновена автоматична, въпреки че оригиналният лост на скоростната кутия с нарисуваната върху него схема за превключване на скоростите остава недокоснат.

Продава се: Седемметров Dodge Viper, който побира 12 души

Въпреки факта, че в салона на необичайния автомобил има само 10 предпазни колана, продавачът твърди, че в салона могат да се настанят до 12 души. Между другото, миналата година този Dodge Viper вече се появи в продажба - предишният собственик поиска 160 хиляди долара за лимузината, но в крайна сметка я продаде за 140 хиляди. Настоящият собственик очаква да спечели $169 хиляди за колата.

Продава се: Седемметров Dodge Viper, който побира 12 души


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    7 2 Отговор
    Кич на колела . Преди години и в София бяха довлякли такива ,е покрити разбира се ,използваха ги известно време за абитуренски балове и някоя и друга сватба ,след това оттекоха в канала, защото улиците на София са проектирани точно за такива коли хахаха. Не ги виждам вече.
  • 2 Абитурента

    1 1 Отговор
    Супер кола за без пари. Обаче нямам категория за 12 човека. Ще ми струва още толкова да си купя и книжката.
  • 3 Трабант лимузина

    0 1 Отговор
    Аборигенските наближават.