Last news in Fakti

13 Май, 2024 10:06 1 614 3

Продава се фалшивото BMW на рок звезда

  • bmw-
  • 3.0 csl-
  • jamiroquai-
  • реплика
Продава се фалшивото BMW на рок звезда - 1

Във Великобритания Ionic Auctioneers изложи реплика на известното BMW 3.0 CSL от 1973 година. Въпреки че не е автентична, колата се очаква да достигне цена от £180 000 (209 000 евро). Това се съобщава на уебсайта на търга.

Високата цена на тази имитация на BMW CSL се дължи на факта, че един от собствениците на колата е вокалистът на групата Jamiroquai Джей Кей. Той е известен колекционер на автомобили и в различни периоди колекцията му включва Ferrari 430 Scuderia, LaFerrari и F40, Lamborghini Miura, Porsche Carrera GT, Mercedes 190 Evolution и др.

Продава се фалшивото BMW на рок звезда

Клонингът на BMW 3.0 CSL е създаден в края на 80-те години на миналия век и е на базата на стандартното серийно BMW купе. Автомобилът разполага с аеродинамичен бодикит, антикрило, предпазна клетка и спортна седалка. Обемът на шестцилиндровия двигател е увеличен от 3.0 на 3.5 литра.

Повечето от собствениците на BMW 3.0 CSL са участвали в ретро паради, но Джейсън Чийтам, известен под псевдонима Джей Кей, използва спортната кола само за състезания на пистата. Въпреки това той инвестира много пари в реставрацията на колата. Той притежаваше спортната кола от 2013 до 2017 година.

Продава се фалшивото BMW на рок звезда


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудите свършване немат

    1 1 Отговор
    Да дават, щом са ги пуснали от психиатрията.
  • 2 12345

    0 3 Отговор
    А клонинга да не е бил Лада преправена като БМВ
  • 3 Напротив

    1 0 Отговор
    Човека има влечения към колите, изкарва си пари - подарява си преживявания и емоции, които не-автомобилистите, които в повечето случаи пишат тук, няма как и никога няма да разберат или усетят...
    И изобщо не пиша по повод на контретната кола...