Last news in Fakti

20 Април, 2024 15:19 1 474 14

Финансовият министър: 10,9 млрд. лв. има във Фискалния резерв към 18 април

  • фискален резерв-
  • министерство на финансите-
  • хазна-
  • българия

Вземанията на "Топлофикация" са отменени, а парите са върнати в бюджета

Финансовият министър: 10,9 млрд. лв. има във Фискалния резерв към 18 април - 1
Снимка: БГНЕС

„Искам да представя данни за Фискалния резерв, които лесно могат да бъдат проверени", съобщи министърът на финансите Людмила Петкова в отговор на въпроси на журналисти.

"При приемането и предаването на МФ, бившият министър на финансите, по своя инициатива, съобщи, че Фискалният резерв е 9,9 млрд. лв. Следобед, при проверка от моя страна, се установи, че на 8 април Фискалният резерв е в размер на 6,7 млрд. лв.”, каза тя.

Петкова посочи, че разликата се дължи на следното: 1,6 млрд. лв. са в резултат от решението на МС за закупуване заеманията на Топлофикация „София”, а другата част на изплащането на пенсиите.

„Вземанията на Топлофикация са отменени, а парите са върнати в бюджета. Към 18 април Фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лв.", каза тя.

Петкова посочи, че фискалният резерв е променлива величина, но е важно, когато се съобщават данни, да се указва за кой период са те.

Тя каза, че има план за повишаване събираемостта на приходите. „Следващата седмица имам среща с комисаря по икономическите въпроси в Брюксел”, допълни министърът, предава Нова.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    25 0 Отговор
    Ко стана ся? Медийният балон на мисирките на тиквата гръмна. Една седмица ни занимаваха и пищяха, че ги нямало 9 млрд, пък те станаха 10!

    Коментиран от #8

  • 2 123

    18 0 Отговор
    Самата фитка защо не спази да съобщи към коя дата са наличностите в резерва!? Щото трябваше да гръмне, че липсват пари, нали! Колко няма особено значение, пък ако са милярди, още по-добре. Активно мероприятие. Сега да си приказва каквото си ще, все тая. Активистка, ударничка.
  • 3 Българка

    22 0 Отговор
    Вече новата финансова министЕрка сама опроверга внушението , че Асен Василев е разхищавал държавните средства и че е излъгал за парите в резерва. Сикаджията и Намагнитения дега трЕбе да търсят нови опорки за омаскаряване на Василев. УДжас
  • 4 Като влезем в еврозоната

    6 1 Отговор
    Нерде 5 млрд евро нерде 2 млрд фискален резерв ако се запази валутния борд
  • 5 Българка

    20 1 Отговор
    Интересно е, че от ДАНС твърдят , че 2-3 години са знаели и наблюдавали каналите на контрабанда на Паскал. Основният въпрос е защо само са наблюдавали, а не са ги пресекли? Защо от ДАНС не са уведомили правителства, прокуратура? И питам колко милиона са щетите от бездействието на ДАНС и службите?

    Коментиран от #6

  • 6 Реалист1

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Това всъщност означава че ДАНС е имал чадър над контрабандата от много години.
  • 7 Хасковски каунь

    3 0 Отговор
    БАЦЕ се олизва с усмивка . Приготвя жипката и чувала
    " Подаръци ще има,
    за наще от сърце.
    За Новата година
    да тропним нии хорце"
  • 8 СЗО

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Мда, излезе че Асенчо е бил прав.

    Коментиран от #11

  • 9 Бамбука

    2 0 Отговор
    Как да се опазим от необразован министър на финансите ? Всеки ден ли ще ни доказва ? Напишете и на бюрото с главни букви, че резултатите се докладват на 1-во число на следващия месец.
  • 10 Българка

    2 0 Отговор
    От къде ги изваждат тия стрини от МФ, които нямат елементарни познания. Веднага лаят за дефицита и резерва. Сега да се извиняват големите финансисти Дацов, Василев, Карамански, Тошето от ИТН, Дельо кауна от Герб и другите нещастници, дето не могат да се хванат на малкото пръстче на Асен Василев. Ей тая българска злоба и завист ни разказва играта на държавата.

    Коментиран от #12

  • 11 007

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "СЗО":

    Еми гласувай пак за него @лиг@френ такъв.
  • 12 007

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Не е лесно да си проЗта.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.