Last news in Fakti

9 Януари, 2016 06:30 18 769 38

60 хиляди души напускат България

  • души-
  • напускат-
  • българия-
  • еколози-
  • яйца

Преглед на печата

60 хиляди души напускат България - 1

„24 часа”

60 хиляди души напускат България годишно

Всяка година между 50 и 60 хиляди души напускат България, за да търсят работа в чужбина. Тревожните данни за трудовата емиграция изнесоха синдикатите, предаде Нова телевизия.

 2,5 милиона българи в трудоспособна възраст са зад граница. Годишно тези хора изпращат у нас над 1,7 милиарда лева. Това пък е причина за поредния български абсурд. Голяма част от българските безработни разчитат на парите от свои близки в чужбина.

Въпреки че пазарът на труда предлага работни места, те предпочитат да си останат вкъщи.  

„Труд”

Еколозите с нов удар - мътят яйца на костенурки за 1 милион лева              

Екипът на “Труд” разкри пореден екстравагантен проект на Министерството на околната среда и водите, в който са замесени неправителствени организации от коалиция “За да остане природа в България”. Централното място на партньор по проекта е на СДП “Балкани”, управлявано от приближения до Тома Белев - Андрей Ралев (понастоящем ковчежник на ПП “Зелените”). В СДП “Балкани” още членуват Катерина Раковска, която е жена на бившия съпредседател на “Зелените” Андрей Ковачев. Изпълнител на проекта е фирма, свързана с коалиция “За да остане природа в България” и дърводелец от “Овча купел”.

 „Сега”

Общините са натрупали рекорден дефицит от 553 млн. лв.

2015 г. може да се окаже една от най-тежките за финансите на общините. Правителството очаква местните бюджети да излязат на рекорден дефицит в размер на 553 млн. лв. Няколко месеца по-рано, през април, прогнозата е била много по-благоприятна - за излишък в размер на 109 млн. лв. Ако очакванията се изпълнят, това ще е най-лошото салдо за местните финанси за последните 5 години, отчитано пред Евростат.

На фона на хронично поддържани просрочени дългове от страна на общините финансовото министерство започна разяснителна кампания за готвени промени в Закона за публичните финанси. В тях е предвидено да се налагат оздравителни програми за закъсали финансово местни управи.

„Капитал”

Газовите сънища на властта

Каква е конкретната причина, поради която "Газпром" реши спре газа на дъщерното си дружество "Овергаз", едва ли ще разберем скоро. А и точно в този момент едва ли има значение. Новогодишните скандали показаха нещо много по-важно.

Вместо пазар, на който действат правила и добре смазани механизми, седмицата на изкуствено предизвиканите газови катаклизми разкри, че дори когато няма нужда, кабинетът поема на ръчно управление всеки проблем. Целта е да се търсят краткосрочни ползи и неясни договорки с Русия. Точно когато правителството можеше да реши проблема на енергийния пазар бързо, ефективно и без много шум, настъпи авария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 2 Отговор
    Когато бяхме с Русия, България беше с население почти 9 милиона. Сега когато сме с ЕС и САЩ нямаме и 7 милиона, като половината от тях са цигани и турци. Това са фактите!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Чики

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    По скоро сме 5 милиона и намаляваме бързо.
  • 3 Румен Янев

    2 0 Отговор
    В тази цифра дали са ме включили и мен защото ми е писнало и ще си стягам багажа и аз?Чакам от големия митинг на орлов мост с брадатите лидери и все по-лошо и по-лошо!!!Изгубих надежда макар да обичам БЪЛГАРИЯ...
  • 4 честно

    1 0 Отговор
    Когато управляващите искат това да продължава така а експлоатираните Не следва.......пролетарска революция
  • 5 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    ние сме още с русия и затова толкова хора напускат страната.

    Коментиран от #12, #21

  • 6 МАРИЯН

    4 0 Отговор
    Имало работа за всички?!?!Това е смешно,за 400лв кой иска да работи???Те ако се върнат тези 2,5 млн ми е чудно къде ще работят всички тези хора.Тогава страхотният български работодател ще им свали заплатите на 300лв и ще им казва ако искаш на опашка чакат за работа.

    Коментиран от #8

  • 7 vdv

    3 0 Отговор
    Работа за 450-500 лв бол.В провинцията това е максимума
  • 8 vdv

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "МАРИЯН":

    Работа и сега има за всички ама никъде не дават пари.Там е проблема!!!
  • 9 иии

    2 0 Отговор
    когато мутри управляват 25г . заплати и пенсии са такива
  • 10 Пачему

    1 0 Отговор
    Защо всеки кандидат емигрант предпочита да работи в Европа и САЩ вместо в Русия?
    Ами сега:))
  • 11 Густо

    1 0 Отговор
    Значи всеки ден 165 души напускат българско.
    Браво на народа.

    Коментиран от #13

  • 12 Марко Тотев

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    "ВЕРВАМЕ ТИ"
  • 13 Хараламби

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Густо":

    Отиди на автогарата пред Централна гара в София, ама рано сутринта (към 6-7 часа) и ще видиш, че са много повече от 165 души.
  • 14 аз ас

    2 0 Отговор
    При тези обстоятелства, всеки нормален премиер би си направил пред цяла България показно харакири,само простак като Б.Б би останал на власт да се наслаждава на простотията си.
  • 15 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    ДА ЗАМИНАВАТ ЧЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ХРАНА ЗА НАС
  • 16 1234

    4 2 Отговор
    Докато не изгоним тая измет от парламента си всички ще напуснат България,но те и това чакат да ни прогонят от територията ни.Има доста апетити за нашата земя защото е много хубава,и нашите продажници здраво са се заели да ни унищожат.Вижте ги само като влизат в парламента какво притежават ,а само за един мандат са вече милионери.Крадът ,продават заменят приватизират те не са никакви представители на народа ,а са чиста проба мафиоти,не са и търговци да речеш защото алчността им е много голяма,и те не могат да чакат с работа да забогатеят.Да се оттървем по скоро от тях ,да гласуваме с МАЖОРИТАРЕН ВОТ,да не избираме партии,а само личности,и то които познаваме.
  • 17 34 35

    4 0 Отговор
    До 20 години всичко ще приключи.
    Държавен банкрут 100%
  • 18 НЕ ДОВОЛЕН

    4 0 Отговор
    Пожелавам си другата година аз и моето семеиство да попаднем в тази статистика ДАНОООООООООООООООООООООООООООООООООООО
  • 19 Дрънди

    3 0 Отговор
    Това е горе-долу един град,като Враца или Видин да речем.Ама да си кажа честно май са мн повече.Аз ако съм на вън една стотинка небих вкарал в тая държава да плащам данъците,тока,осигуровките и т.н. на м....лите ли....неееее мерси.
  • 20 Иван

    4 0 Отговор
    Аз също емигрирах,въпреки че имах малък бизнес.Основната причина за мен беше,че ако остана в България на стари години (а те скоро ще дойдат) ще бедствам с малка пенсия .Работя в Германия и за 21 год. до пенсия само втората ми (допълнителна ) пенсия ще ми донесе 65000 евро ,които мога да взема веднага или да ги получавам на месечни вноски.А съм най обикновен продавач на бензиностанция.Бих се върнал в България да работя ако ми предложат подобни условия,но не вярвам някога да стане.
  • 21 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    Ти не си добре, май имаш шизофрения. Като сме били все още с Русия, отговори ми на въпросите:
    Откога НАТО и ЕС са Руски структури? Защо тогава сме въвели санкции срещу Русия, от които ние губим много? Защо тогава има американски бази на наша територия? Защо затваряме въздушното си пространство за руски самолети? Защо спряхме "Южен поток" и АЕЦ "Белене" от които щяхме да спечелим? Защо "президента" ни иска да обявява война на Русия и я нарича наш враг и в същото време целува г.зовете на американски политици? Защо външния ни министър е служител на американска НПО? Защо има забрана на много руски граждани (включително музиканти примерно) да стъпват на българска територия? Мога да напиша още много редове, но няма смисъл. Ходи се лекувай, имаш сериозни проблеми с мисленето!

    Коментиран от #24

  • 22 999

    1 3 Отговор
    Държавата ни е прекрасна и трябва да се борим да си я направим добро място за живеене, в противен случай сме предали прекрасната си родина а точно това се иска от нейните врагове.
  • 23 Любо

    3 0 Отговор
    Ако ще е за 400лв заплата по добре да стоя на сянка под ореха!
  • 24 999

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Недей да спориш с радиото. От памперсите и е уврял мозъка.
  • 25 гост

    1 0 Отговор
    както вървят нещата скоро България няма да се нарича така.......дано до тогава да съм емигрирал!
  • 26 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    вместо да напускате млади хора-съберете се и бой по работодателите ,които дават толкова ниски заплати -а минимума трябва да бъде 1500 лева -най малко стартова заплата....без да имат право да се оправдават с каквото и да е -защото вижте разликата между тях и роботника им -очевадна във всяко отношение -така че ....как може чужди работодатели да дават високи заплати и то дори за по малко работа -така се работи на запад-да не се оправдават ,че тука българина не работел-знаят много добре истината каква е който е излизал навън-как работим и колко ни плащат-за това ще бягат младите от България-там поне освен за данъци ,глоби и за хляба -се работи и за салам и за пържола и личен живот-тука е батак -Терминал 2 -докато не се вразумят или не ги вразумите Вие млади хора нашите алчни бизнесмени...
  • 27 гост

    0 0 Отговор
    САЩ ,ТУРЦИЯ ,И ЕС СА ВИНОВНИТЕ ! ТЕ НИ ГРАБЯТ И НИ ТЪПЧАТ ! ВСИЧКИ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ !САЩ ЩЕ ГИ ПОМЕТЕ ТАЙФУН !ТУРЦИЯ ЩЕ ГИ ЗАТРИЕ ЗЕМЕТРАСЕНИЕ А ЕС ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ! ЧУЛ НИ ГОСПОД !
  • 28 честно

    1 0 Отговор
    Ей Успяха да ви очуждят от всичко Родно и Ви пълнят главите с АБСТРАКции/европизация демокрация интеграция / и опааа колонизация затова трбва да знаете че в този цикъл идва революцията
  • 29 Бай Тошо

    1 0 Отговор
    Нямали мераклии да скачат по площадите от радост като през 90-та сега сме цъфнали и вързали като държава

    Коментиран от #32, #36

  • 30 пп

    2 0 Отговор
    С управници като БАТ САЛИ,МУСТАФА КАРАНЯКАКЪВСИ и други такива до там я докарахте.Адвокати и доктори в Народното събрание подведоха тъпите цигани,и си направиха ясла от такси и хонорари.
  • 31 qqqqqqq

    2 0 Отговор
    По план график на световната политика за нашия регион, държавата България трябва да изчезне до 2050г. Така че изобщо не се надявайте че нещо щесе оправи. Погледнете историята никой никога не е искал България да е силна в региона , нито Англия, Франция , Германия, Русия и.н. Никой не ни желае добруването.
  • 32 селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Тошо ":

    Вече няма! Предполагам вече всички осъзнаха че изиграха да си съсипем държавата сами. А младите са със съпер промити мозъци, все по необразовани и все по некадърни.

    Коментиран от #35

  • 33 БАЙ ГАН4О

    1 0 Отговор
    За да се оправят нещата трябва много кръв да се пролее.С протести няма да стане.Доброволно никой няма да се откаже от награбеното
  • 34 ussr

    2 0 Отговор
    Заплата добра-450 лв,много добра-500,отлична-550 лв /из обявите за работа/.Кой да остане тук???
  • 35 Бай Тошо

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "селянин":

    Точно казано особено за младите които не стават за нищо но с малко връзки си намират добра работа а след това се чудиме що така е слаба държавата а на сегашните Пишман управляващи точно такива хора им трябват наивни и тъпи
  • 36 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Тошо ":

    Защо ти тогава да не би да не си скачал?

    Коментиран от #37

  • 37 Бай Тошо

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "бай Иван":

    Скачах някъде в спортните зали по ония времена
  • 38 луд

    0 0 Отговор
    Има световен заговор за ликвидацията на България ако има все още някой който не го е осъзнал това нещо значи е супер тъп.Те решиха навремето да ликвидират нашата страна но не изведнъж а на етапи .Ако бяха го направили изведнъж рискуваха да се създаде военно напрежение тук и за това решиха да унищожат всеки жив човек тука един по един по следната схема а именно разделяй и владей.На една малка част дадоха големите пари и ги инструктираха да мачкат редовия гражданин само че за съжаление тея с големите пари и те са предвидени но на по-късен етап от колонизацията.Освен това Европа можеше да си реши проблема като затвори трудовия си пазар за хора от България.Но те прецениха че ако го направят това тука по онова време все още имаше 8 000 000 човека и тия хора нямаше да могат да издържат на геноцида и щяха да се вдигнат и точно за това решиха да допуснат хора от България да работят в ЕС защото така печелят два пъти първо ще има кой да върши черната работа за без пари и второ така един по един всеки ще вземе да напуска България и така по-лесно ще им се освободи територията тук която им трябва заедно с всички природни блага и ресурси.И всички ние днес виждаме как на практика се получава това.Придърпаха една вече доста внушителна бройка хора да бачкат зад граница започнаха чрез телевизията да промиват мозъците на всички тук колко хубаво било там и естествено всеки човек като види какво е тук и какво е тем ще тръгне натам само че хората не могат да осъзнаят че тук може да бъде много по-хубаво от там.Сега много хора напускат България но за съжаление те не могат да осъзнаят че са жертви на този глобален план и че един ден няма да могат да се върнат тук защото тази страна вече ще е чужда собственост.Това се казва национално предателство от страна на всички които ни управляваха през последните 30 г.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове