Last news in Fakti

17 Януари, 2023 17:26 6 595 18

Кирил Ананиев: Има шанс за предоговаряне на Плана. Едно успешно правителство би могло да убеди ЕК

  • кирил ананиев-
  • шанс-
  • предоговаряне-
  • план за възстановяване

"Ако ни поканят, ще участваме в разговори, не в преговори, а в разговори, според мен, в оформянето на един национален документ, който да отчита всички онези приоритети, които ще се поемат като ангажименти от политическите сили, които ще подкрепят едно такова бъдещо правителство и ще държат и ще носят политическата отговорност за това”, коментира Ананиев политическата ситуация в страната

Кирил Ананиев: Има шанс за предоговаряне на Плана. Едно успешно правителство би могло да убеди ЕК  - 1
Снимка: БГНЕС

Има шанс да бъдат предоговорени поетите от България ангажименти в Плана за възстановяване и устойчивост за ускорено намаляване на въглеродните емисии с 40% до 2025 г., смята народният представител от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев.

На брифинг в Перник Кирил Ананиев посочи, че на този етап няма официално становище на Европейската комисия и вратата за преговори не е затворена. По думите му аргументите, с които страната ни ще иска предоговаряне, са сериозни и обективни, информират от БНР.

„Едно добро, успешно правителство би могло да убеди Европейската комисия. Ние няма да се откажем и ще се борим докрай, защото става въпрос за производства, които са стратегически за нашата енергетика и не бихме искали първо да станем от износител на вносител на електроенергия от една страна и второ да поставим под риск живота и работата на хората в нашата област и икономиката и на нашия регион и на страната като цяло”, каза Ананиев.

По отношение на връчения мандат на БСП за съставяне на правителство Ананиев заяви.

„Ако ни поканят, ще участваме в разговори, не в преговори, а в разговори, според мен, в оформянето на един национален документ, който да отчита всички онези приоритети, които ще се поемат като ангажименти от политическите сили, които ще подкрепят едно такова бъдещо правителство и ще държат и ще носят политическата отговорност за това.”


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    18 0 Отговор
    Планът за възстановяване го пиши бегал. Има и добра страна, че няма да откраднат парите с ненужни проекти.
    Ще трябва да върнем аванса разбира се.
  • 2 честен ционист

    20 6 Отговор
    За какво предоговаряне говорите, след като никога не сте имали и намерение да го изпълнявате тоя план.
  • 3 дт Гей Билтс

    8 6 Отговор
    Пари по плана за възстановяване идват само след достигане на процент ваксинирани, до който умният български народ никога няма да стигне.
  • 4 Много

    17 0 Отговор
    добре ви знае ЕК що за стока сте цялата шайка , и ти , и племенника ти бездомника ! Тръгнал за стабилност да ми говори и за правителство , че и на ЕК динена кора , че тя трева пасе !
  • 5 ИОПЕ

    16 0 Отговор
    Стига бе пенсионер не се ли накрадохте малко ли са ви от НЕКСО та и от плана искате
  • 6 Гешев

    17 0 Отговор
    парите от плана ще ги преведат след като арестуваме Баце и Шиши
  • 7 Голем смех

    12 4 Отговор
    Какво ще договаряш бе, мунчо? Ако ще ни заробвате с въглищни смрадляци, за да работят 2000 лумпени - мерси. Всички ще тръгнем черни като огняри, заради пролетарски малоумия...
  • 8 Красимир Петров

    18 0 Отговор
    И на този мястото му е в затвора

    Коментиран от #14

  • 9 Бе кво ше ги убеждавате

    7 2 Отговор
    Разработваме си Енергетиката, Земеделието, Селското стопанство, Промишлеността. Развиваме пазари с Изтока, Латинска Америка, Африка и т.н. Европейските зелки да пишат резолюции и да ни налагат глоби. Ако наистина си развием страната, ще ни е през оная работа.
  • 10 Флипп

    12 0 Отговор
    От производител и износител, за 30 години в какво ни превърнаха. Окупирана разорена територия с назначени политици, без граници, без армия, без производство, без младо поколение, а платените тролове доволно квичат
  • 11 Груйчо

    12 0 Отговор
    Приятели, този Кирил Ананиев е най- корумпираният човек в България.
    Цял живот е бил в мин.на финансовите и чрез подставени лица крадеше,може би повече от Борисов,който е бледа сянка пред този мошеник и престъпник!
    Когато се говори за съд и затвор,Този трябва да бъде на първо място!
  • 12 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    3 3 Отговор
    ПРЕГОВОРИТЕ ПО ПЛАНА ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ЦЕНТРАЛИТЕ -МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕДОГОВОРЕНИ -ЕДИНСТВЕННО АКО КИРО И АСЕН СДЕ ОБЯВЯТ ЗА -НЕВМЕНЯЕМИ -С ОТГОВОРНОСТ ПОЕТА ОТ ТЯХНИЯТ РАБОТОДАТЕЛ - В ЛИЦЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА ---Е СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТА ---НО ТОВА Е ЕДЗИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ ---ИМА МНОГО ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТЙХНАТА НЕАДЕКВАНТНОСТ ---КИРО И АСАНЕ ---ПРИЗНАЙТЕ СИ ОЩЕ СЕГА ---НЕ ПРЕД СЪДА
  • 13 Перо

    6 1 Отговор
    Всички съгласувания, проучвания, експертизи и др. се правят преди подписване на международни договори. Тук се подписват под чужд натиск или в услуга на чужда организация, без да се замислят! Сега никой няма да обърне внимание и ще станем смешни с искането за предоговаряне на условията в подписания документ. Просто да се види кой е подписал този договор с ЕС за намаляване на въглеродните емисии с упоменатия процент за определеното време и Гешев да заведе дело, а виновното лице да доказва с документи правотата си, както и прокуратурата да обяви щетите за държавата, от некадърното поведение и безразсъдност на управника! Иначе всичко е бля-бля-бля…, до следващото изпълнение, на друг олигофрен, ако няма последствия!
  • 14 Факт , но

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Красимир Петров":

    като не са по затворите , продължават да наглеят по медиите !
  • 15 Сократ

    3 1 Отговор
    Никакво предоговаряне няма да има. Има ли договор? Има. Подписан ли е? Подписан. Влака замина. Всичко останало е мъгла.
  • 16 Гост

    1 0 Отговор
    Що е то "успешно правителство" и чувАл ли някой за нещо подобно?
  • 17 Минева

    2 0 Отговор
    Защо на тая възраст се навираш в политиката. От парламента с краката напред ли ще те изнесат
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове