Last news in Fakti

24 Април, 2024 10:08 3 053 57

Денков: ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и жертва на този саботаж пада второто плащане по ПВУ

  • николай денков-
  • герб-
  • дпс-
  • второ плащане-
  • план за възстановяване и устойчивост

Според бившия премиер, за да бъде извършено второто плащане, трябва да бъде приет Законът за личния фалит, Правилата за работата на Комисия за противодействие на корупцията, Законът за защита на сигналоподателите и Пътната карта за климатична неутралност

Денков: ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и жертва на този саботаж пада второто плащане по ПВУ - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият министър-председател акад. Николай Денков даде разяснения на брифинг в парламента защо все още страната не е получила второто плащане по Плана за устойчивост.
"Сигурен съм, че това ще бъде тема през месеците на предизборната кампания", каза Денков, цитиран от Dariknews.bg.

"Фактите са много ясни - ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и жертва на този саботаж пада второто плащане по плана за възстановяване и устойчивост", подчерта той.
Денков обяви, че още в края на миналата година всички действия, които зависят от МС са направени и законопроектите са внесени в НС. Според него, за да бъде извършено второто плащане, трябва да бъде приет Законът за личния фалит, Правилата за работата на Комисия за противодействие на корупцията, Законът за защита на сигналоподателите и Пътната карта за климатична неутралност.

Той заяви, че правилата за работа на националната комисия за противодействие на корупцията за първи път са били изпратени на ЕК през октомври и от тогава досега върви кореспонденция, в която, според него ГЕРБ и ДПС не приемат част от изискванията, които осигуряват правилна работа на комисията.

Бившият правосъден министър Атанас Славов обясни защо, според него, ГЕРБ и ДПС са пратили страната на избори. "Първо, за да запазят своите удобни места във ВСС и Висшия прокурорски съвет", каза той. Славов обяви, че изготвеният нов Закон за съдебната власт е предвиждал ясна и категорична деполитизация на парламентарното участие в двата органа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 немо

    60 32 Отговор
    жалкото академиче Денков до онзи ден през сълзи молеше Герб за нова коалиция, сега тръгнал да ги плюе.. И кой ще ти повярва бе? На тебе ти викаха "Мъжката секретарка на Шиши", това е показателно

    Коментиран от #26, #34

  • 2 Он ончов

    53 25 Отговор
    Ами ако правосъдната "реформа" е същата като конституционната... Нормално!
  • 3 Тамян

    50 28 Отговор
    Само пари са му в главата на сапуна. Ако ще цялата нация да се затрие, важно е той да се налопка като гьормедик.
  • 4 Неможачи

    45 30 Отговор
    Сбогом.

    Коментиран от #41

  • 5 Коиловци брадърс

    39 28 Отговор
    Цър, цър, цър... Дайте му малко сиренце да млъкне.

    Коментиран от #32

  • 6 Буквално

    54 21 Отговор
    ГЕРБ и ДПС бягат от съдебната реформа като дявол от тамян.

    Коментиран от #19

  • 7 Няма

    28 26 Отговор
    някакво значение икономиката на България, важното е да помагаме на осрайна.
  • 8 предател уреди зелиски

    9 17 Отговор
    защити кожев , смачка пеески . обвини василев за рецесията дето иде . с флашки и гръб атанасов се саботира с калин . янев флашкара се покри . мюмюн също . еврото с пеески е играл .
  • 9 Гост

    38 27 Отговор
    Тъкмо го бях позабравил тоя и вие пак го показахте. Ми а стига вече! Не е приятно все пак.

    Коментиран от #11

  • 10 замислен

    33 26 Отговор
    Опппалянкаааа тези нали щяха да чегъртат ГЕРБ? нали се обявиха за освободители и спечелилите изборите? нали щяха да управляват? А сега какво толкова са им виновни ГЕРБ? какво толкова само се оправдават?
  • 11 защо

    26 17 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Когато спрем да го отваряме, факти ще спре да ни го показва. Нищо лично. Всичко е бизнес.
  • 12 зачуден

    29 15 Отговор
    Нищонеможещият нищоправач с "академична" титла (която сам си даде) , олицетворението на шушумига , п@дл@га , бездарник , профан , страхливец , корумпе и безличие ... се жалва ?! Ама , всички му пречели (на него - "милеещият" за България всестранен "корифей") за втръсналата на всички "правна реформа" !!! Три години я предъвквахте тази "реформа" бе Хамстере , накрая вашият юридически "корифей" (дето няма и адвокатски права) , гуруто на Темида ... окончателно и ема байката (и на "реформата" , и на Конституцията) , защо не му се сърдиш на него ???!!!
  • 13 Под съмннение е ЧЕ,

    19 10 Отговор
    И дали Сапуна ще стане дори депутат .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Необятните дълбини

    20 5 Отговор
    Мислех си, че след Плювньо, никой не може да е по-голям муфльо и по-жалък. Нооо, после се появи плъхадемика и така свали летвата, та никой да не може да мине под нея
  • 16 наяден счетоводител

    15 4 Отговор
    приличащия на забелена фалосова глава обяснил защо страната е пред избори, заради вас бе т ъ п а н а р и
  • 17 Ддд

    17 4 Отговор
    ПП-ДБ нямат никакви проблеми с лъжите. Лъжат си най безогледно!
  • 18 Това

    18 5 Отговор
    Селско плашило е безспорно най-слабият Премиер който България някога е имала. Дори престъпника Петков беше една идея по.., абе същия боклук.

    Коментиран от #24

  • 19 гост

    18 5 Отговор

    До коментар #6 от "Буквално":

    Ами ще бягат ! Гледай какво направиха с конституцията, ти това ли искаш? Хора без един ден юридически стаж правят съдебна реформа. Моля те , обясни и на нас лайците, каква е тази съдебна реформа ,Не си спомням ПП-ДБ да са направили закон и той да не бил порязан от КС. Съдебната реформа на Христо стана като краставицата на Мирча , че и по лошо, вече не ни разсмива.
  • 20 Иван

    9 5 Отговор
    ГЕРБ си разчитат на нещо си - въпросът е - че такава бедност не е имало никога - дори в най-тежки години, просто хората масово нямат пари - само "имитираме" дейност, не става въпрос за черен хайвер и сельодки и яхти, просто за ежедневни "потреби", не знам как им се обясни - да се разкарат.

    Донякъде ги "избутахме", нямат Президент, нямат кмет на София, но то си е нахално.

    Непрекъснато нещо - организират скандали, за съжаление - трябва да сме "културни".
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Даниел

    6 2 Отговор
    За канала се е разчуло доста зад граница и са решили да се отърват от него и за целта показват уж организатора и участниците му,с един куршум два заека!
  • 23 6нтщ5ж

    10 10 Отговор
    Шиши и Боко не искат държавата да функционира! Те предпочитат държавата да е завладяна от тях! ДПС-ГЕРБ са опасни партии. Готови са на всичко, за да манипулират всички служби и държавни институции.

    Коментиран от #51

  • 24 По-точно

    13 13 Отговор

    До коментар #18 от "Това":

    Най-големите боклуци са Мутро-мафиотите Шиши и Буци!
  • 25 Илиев

    14 6 Отговор
    Това нищожество беше пародия на премиер, колкото е премиер, толкова е и академик.

    Коментиран от #28, #35

  • 26 Истината

    9 13 Отговор

    До коментар #1 от "немо":

    Бъркаш възпитаниато и високата култура със слабост! Свикнал си арогантни и агресивни мутри като Боко и Шиши, без никаква елементарта култура да ти се налагат, да те рекетират и да изпадат в лъжливо вулгарно словоблудство. Сбъркана ти е ценностната система. Денков е класа, високо ниво, поритик от европейски тип. На малкия пръст не можете да му стъпите.

    Коментиран от #45

  • 27 само питам

    10 5 Отговор
    а бе денка нали твоя съортак по партия христя 20 години прави реформа в съдебната система направи поровин сгаж за пенсия в НС и накрая нищо само заблуждавате тиякоито не са в част че правите нещо стоиге в НС вземате си тлъстите заплати а пенсиаонерите и бедните балотници кучета ги яли
  • 28 Обидите са липса на аргументи!

    5 8 Отговор

    До коментар #25 от "Илиев":

    Като обиждаш интелигентния и културен човек, показваш своята комплексарщина. Интелигентните хора имат силен самоконтрол, те говорят спокойно, без да повишават тон, не изпадат в ярост и имат способността да решават сложни задачи!
  • 29 Мнение

    6 13 Отговор
    Академик Денков е гордост за България! Той е един от най-високообразованите политици на България!!! С крадливия и лъжлив селяндууур Бокич нищо не става, камо ли политика да се прави. "Аз съм прост и вие сте прости - ще се разберем!" Но ние ако не сме прости, лъжливи и крадливи като теб, няма как да се разберем, Истанбулска Барселоно!

    Коментиран от #50

  • 30 Суха съчка

    6 7 Отговор
    Ники иска да пътува.....но не се получи.
  • 31 Истината!!!

    7 12 Отговор
    Денков умее да изслушва, да убеждава, да запазва присъствия на духа. Академик Денков е извървял дълга и успешна научна кариера! Той е сдържан, психически уравновесен, с висока култура, която на проссстаците е чужда и непонятна! Знае кога е безмислено да се спори с глууупаци, кога да замълчи и да не пада ниско на нивото на Борисов и Пеевски, защото глууупака това иска: да те свали на своето ниско ниво и там та те победи на свой терен!
  • 32 Пълни глупости!

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Коиловци брадърс":

    Детски бълвочи и обиди. Иди за бонбонки при мама и не коментирай нещо което не разбираш! Като пораснеш пробвай пак.
  • 33 Пенев

    10 4 Отговор
    Првосъдната реформа на ППДБ е Янкулов - главен прокурор и Бойко Рашков - шеф на КПКОНПИ. А самообявилия се за академик да го показват повече. Съвсем ще ги занули.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Чест и почитания на Денков!

    5 10 Отговор

    До коментар #25 от "Илиев":

    Лъжете, клеветите и хулите един достоен, успешен и културен човек - академик Николай Денков! Как не ви е срам! Съвест нямате ли?! Каква ви е ползата от това?! Готови сте да тъпчите интелигентния и възпитан човек. Нямате ли принципи? Обезценявате чужди заслуги и да премълчавате неговите постижения, унизявате способните и се гаврите с достойнството на другите. За простащщината нищо не означават морялните ценности и усрлпехите на другите!

    Коментиран от #43, #44

  • 36 Истината

    8 5 Отговор
    Като политик вашият академик е 0,а като специалист е 00 !

    Коментиран от #38

  • 37 Истината!!!

    4 7 Отговор
    Както винаги досега, акад. Денков е пределно точен в преценките и в изказа си. Успехът на ПП-ДБ е единствения засега шанс за реално ревизиране на досегашното мафиотско статукво.
  • 38 Напротив!

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Истината":

    Като политик Бойко Борисов е 0, а като рекетьор е 10 !
  • 39 ТКО

    8 3 Отговор
    "точен в изказа си" Ленооо стига се излага навсякъде б...ре!!!! Ако ще да са завършили и на друга планета и да са им дали титлите а не сами да си ги сложат....видяхме, че за нищо не стават!!!
  • 40 Хо хо

    7 3 Отговор
    Нещо като премиер, нещо като академик, нещо като нищо на света!
  • 41 Българин 🇧🇬

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Неможачи":

    В следващият парламент ППДБ отново ще са водеща политическа сила , но вече никога с бандитите от герп и дпс .

    Коментиран от #48

  • 42 Украйна

    4 1 Отговор
    Украйна , Украйна , Украйна , Украйна , Украйна , Украйна , Зеленски , Зеленски , Зеленски , Зеленски , Украйна , Украйна , помощи за Украйна , е само това чувахме от устите ви две години .
    По едно време си мислех че сме украинци.
  • 43 Честна пионерска

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Чест и почитания на Денков!":

    Явно си му приятел .
    Толкова злобен и дребнав премиер
    не сме имали .
    Един път не спомена България като родина .
    Казваше я през зъби и с омраза .
  • 44 Мария

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Чест и почитания на Денков!":

    Умните хора не се кланят на мафията. Не молят на колене клана ГЕРБ да ги подкрепи. Умният човек никога не се излага като Денков.
  • 45 Класата

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Да праща SMS на Шиши дали не е обиден .
    Слаб ти е пиара , колко ти плащат да го ,,лъскаш,,
  • 46 Петър

    3 3 Отговор
    Тия от ПП и ДБ се чудят веме какво да лъжат!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ала бала

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Българин 🇧🇬":

    Ще има ли ?
    А и не знам на миналите избори да са били
    първи.
    Без ,,Ала бала,, някъде след Възраждане.
  • 49 Политолог

    3 3 Отговор
    Денков, на вас всички ви пречат... ГЕРБ, ДПС, БКП, четирите годишни времена..
    ПРОСТО И ЯСНО: не сте кадърни за нищо. Умеете само много да лъжете и далаверки
    " Чаталджа", батерии, сега сте забъркани и с каналите на митниците...
  • 50 Олеле

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Денков бил гордост за България! Пази Боже България от такива като това човече самонадеяно и продажно, както и от доскорошния му ,, (не) коалиционен партньор от сглобката". Ето такива изкази доживяхме да чуем, сътворени от академик, харвардски възпитаници, умни и красиви и един, който сам се оцени като ,,прост" сред прости, който оправя с 200 безогледно кого. И тези минаха под ножа. Сега се обясняват, че ГЕРБ и ДПС виновни за това или онова. Ами кой ги върна на бял кон и се сглоби с тях да може по- нагло да се надцаквате и крадете , бе ? Тези провалиха една уредена и хубава държава, каквато бяхме.
  • 51 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "6нтщ5ж":

    И да спасят вождовете си от затвора , та дори и това да е с цената да ни отритнат от еврозоната.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол