Last news in Fakti

27 Април, 2024 05:31 2 424 24

Ивайло Иванов: Русия готви голяма офанзива на две дати

  • ивайло иванов-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Украйна привършва боеприпасите, заяви експертът по сигурността

Ивайло Иванов: Русия готви голяма офанзива на две дати - 1
Снимка: Евронюз България

Успехите, които Русия постигна последните няколко месеца, се дължат на забавянето на американската помощ към Украйна. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ експертът по сигурност Ивайло Иванов.

По думите му от изнесената официално информация от украинска страна от последните дни става ясно за тежкото състояние на украинската армия по отношение на боеприпасите и въоръжение. "Украинският президент заяви, че Украйна почти привършва с артилерийските боеприпаси и съотношението е 1:10 спрямо руската артилерия. Украйна почти привърши и с ракетите за противовъздушна отбрана. Така че няма никакво съмнение, че всички тези неща повлияха по отношение както на способностите на украинската армия да възпира руското настъпление, така и по отношение на самия морал в украинските въоръжени сили,“ обясни той, като според него сега надеждата е в бързата доставка на боеприпаси – нещо, което вече е започнало да се случва.

Стана ясно, че САЩ са изпратили освен финансова помощ и армейски тактически системи – ракети с далечен обсег до 300 км, което според него също ще окаже голямо влияние върху хода на бойните действия от гледна точка на това, че с възможността да бъдат достигнати и тиловите позиции на руската армия, се дава възможност да се нарушат доставките на техника, боеприпаси и жива сила на Русия към фронтовата линия, което със сигурност ще отслаби руския натиск.

Ивайло Иванов изрази категоричното си мнение, че няма оръжие, което радикално да промени хода на войната и от двете страни на фронта. Поради тази причина няма и как да се случат чудеса с предоставянето на новата военна помощ за Украйна. Според него не могат да се очакват и някакви значими промени на позициите на фронтовата линия през цялата година.

По думите му тази година Украйна няма да поднови контраофанзивата, тъй като освен с въоръжение и техника Украйна се сблъсква и с недостиг на хора. "Това е една от грешките на украинското ръководство – Украйна се забави от гледна точка на мобилизацията, за да може да осигури достатъчно хора, които да попълнят загубите и да дадат възможност на тези, които вече воюват от доста дълъг период от време, да се изтеглят, за да починат и да се възстановят. Тепърва ще се случва този процес, който ще тече поне 3-4 месеца и няма никакво съмнение, че Русия ще се опита да използва максимално този период,“ уточни той.

Според него няма никакво съмнение че Русия ще хвърли всички сили през това лято да се опита да реши този конфликт или да наклони везните сериозно в нейна посока. "Сега ще се направи опит да се даде някаква победа, която да изглежда значима в очите на руското общество. Очевидната цел е Часов Яр, който е наистина стратегическа цел не защото ще предизвика някакво голям напредък на руските войски, но ще им отвори простор за подготвянето настъпление, което се очаква в началото на лятото,“ смята експертът.

Русия трябва да убеди световната общественост, че Украйна губи този конфликт и е безсмислено да ѝ се помага, и трябва да го направи преди изборите в САЩ, тъй като президентът Тръмп може и сериозно да промени сигналите, които дава по отношение на този конфликт: т.е. от бързо негово разрешаване в полза на Москва, каквито индикации имаме към момента, към сериозна подкрепа към Украйна. "Ако Русия не изглежда, че печели този конфликт, Доналд Тръмп няма да подкрепи политика, която би била в полза на Москва.“

Източник: www.focus-news.net


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    9 0 Отговор
    Войната е Кървав Бизнес
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 особен

    24 2 Отговор
    Голям експерт тоя.Това го слушаме всеки ден.Миленчо,с такива новини скоро ще изгониш и последните които ти влизат в сайта.

    Коментиран от #20

  • 4 Фен

    31 3 Отговор
    Тоест, "експертът" директно признава, че това е война на САЩ срещу Русия. Посредством Украйна.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 2 Отговор
    И къде са датите🤔🤔🤔🤔🤔
  • 6 Язовец

    24 2 Отговор
    Според "експерта" Украйна почти привършва артилерийските боеприпаси а Русия привърши ракетите още през 3033г. Руснаци и украинци се тепат с камънье и лопати.

    Коментиран от #7

  • 7 Язовец

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Язовец":

    2922г.
  • 8 Ако беше....

    8 24 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Война на САЩ срещу Русия, досега щяхме да сме забравили че е имало руска армия.

    Коментиран от #24

  • 9 Лее се руска кръв, не американска

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Кой ли трепе пълчищата путинови....
  • 10 въй

    19 1 Отговор
    Нема ора, Ивайло, без редници никоя армия нема шанс. То затова и се чудят как да ги събират от плажовете на Европа.
  • 11 Сандо

    22 2 Отговор
    Този експерт и всички подобни на него да се качват на някой кораб и да поемат към скъпия им Вашингтон.А ние,останалите,някакси ще се оправим с "лошите" руснаци,при това без да развяваме белия байряк.
  • 12 Той

    13 0 Отговор
    затова ли експертно се е стъкмил с черен костюм ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 На 9ти май ли ще дефилира....

    0 12 Отговор
    "Смъртния полк" с катафалки, воден от Гундяев???? 🤔.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Баце ЕООД

    5 0 Отговор
    Експерт, ама краварски... Аз току що пуснах по голям експерт в тоалетната чиния.
  • 18 Хрюци

    7 0 Отговор
    От къде се навъдиха тези бобени експерти? Къде на ... си майна са тръгнали да воюват хохляците срещу Матушка Рус? Ще ядат токаното, докато не заблеят!
  • 19 Кую

    0 0 Отговор
    Сънувах други дати
  • 20 00014

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "особен":

    Той го прави нарочно, затова и такива снимки поставя. Красавец .... секс символ.
  • 21 ПУТИН ЕЖЕДНЕВНО СЕ ОТЧИТА НА НАШИТЕ

    1 0 Отговор
    МАЛОУМНИ ЕКСПЕРТИ ПО СИГУРНОСТТА КОГА ЩЕ ПРАВИ ОФАНЗИВИ - ТЕ СЪЩИТЕ ТЪПАЦИ ДОКЛАДВАХА ЧЕ ТОЙ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ВЛЕЗЕ В УКРИЯ НА 24О222 - И НАИСТИНА ПОЗНАХА ............ ПУТИН ОЩЕ НЕ Е СТЪПВАЛ В УКРАЙНА ОТТОГАВА !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Поп

    1 0 Отговор
    Аман от продажни лъжци
  • 24 Ако беше2

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ако беше....":

    Няма да си спомняш да.....Тогава няма до има никой да помни каквото и да е. Апокалипсис сега! На такива като теб им давам пуканки и бял чаршаф. Ако си интелигентно същество, ще разбереш за какво!Но съдейки по коментарът ти нямаш 🧠 и си за пуканки и чаршаф! А сега си провери IQ -то?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове