Last news in Fakti

29 Април, 2024 12:34 5 778 43

Трайчо Трайков: Цели улици в центъра на София са заети от служебни абонаменти

  • трайчо трайков-
  • паркиране-
  • синя зона-
  • червена зона

Паркингът пред НС също се оказва зона за сигурност, но е пълен с автомобили

Трайчо Трайков: Цели улици в центъра на София са заети от служебни абонаменти - 1
Снимка: БГНЕС

Най-обсъжданата тема - въвеждане на Синя зона и в неделя, за удължаване на времетраенето на всички зони до 21 часа, както и предложението за Червена зона.

Това коментира Трайчо Трайков, кмет на район “Средец” пред Bulgaria ON AIR. Според него с червената зона живущите в центъра ще имат по-добър достъп до паркоместа.

"Това е идея, която от години е на масата. Хората, които живеят в центъра на София, отдавна настояват за такова решение, включително увеличаване на цените за "синята зона". Това би ограничило желанието на хора да паркират в центъра. Два лева е откакто средната заплата беше 600 лв. Два лева за паркиране в центъра на никого не му изглежда сериозно. "Синята зона" в центъра винаги е пълна до откат, губи се смисълът на това, че е платено паркиране. За доста хора е равно на безплатно", заяви Трайков в "България сутрин".

Някои си ги оставят вечерта, за да си ги вземат сутринта. А това е времето, в което доста хора се прибират вкъщи и няма места, даде пример Трайков пред телевизията. Кметът на район "Средец" уточни, че трябва да има доклад, предложението да мине през комисиите и след това да мине през сесията на СОС. Това може да отнеме един месец, но има и доклади, които отлежават с години.

"Червената зона" е процент от паркоместата за автомобили с винетни стикери за годишен абонамент в съответната подзона. Обсъжда се тази зона да не е целодневно функционираща и местата да не стоят празни.

Трайков допълни, че са предприети стъпки и към редуциране на служебните абонаменти в столицата. Районният кмет допълни, че в момента има по цели улици в центъра, където няма нищо друго освен служебни места. “Някои институции намериха креативен отговор на ограничението до 3 служебни места - направиха си зони за сигурност", каза още Трайков.

Той даде пример с ул. "Леге”, където една част отляво е зона за сигурност. Паркингът пред НС също се оказва зона за сигурност, но е пълен с автомобили. Изчаква се приключване на демонтажа на Паметника на Съветската армия в София и предстои да видим как ще продължи всичко, завърши Трайков.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трайтцо,

    43 9 Отговор
    Ти си показа своята посредстмвеност на експерт и държавник още при боко ранний, уреди се като районен кмет в София и си трайкаш да не се развали магията. Отвреме-навреме покзваш неприязън към Русия и вярност към обора, билким те държат на държавната ясла.
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    30 12 Отговор
    Няма ли кой да му смъкне цайсите на тоя умно красавец?!
  • 3 Ко каза

    11 6 Отговор
    Гусин кмет кога предблоковите пространства в Лозенец ще станат Зелена зона? Улицата зона паркинга пред блока не.
  • 4 гост

    25 7 Отговор
    Изчаква се приключване на демонтажа на Паметника на Съветската армия в София и предстои да видим как ще продължи всичко, завърши Трайков.

    Машшалах Трайчо ефенди
    ако направите парка паркинг.

    Да не говорим че и стадион ЦСКА въобще не му е мястото в парка.
    Това е остатък от социализма и също трябва да се премахне като паметника

    Коментиран от #18

  • 5 От де

    13 0 Отговор
    накъде ? Има обществен транспорт !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 12340

    22 4 Отговор
    Още паметници има за рязане, Трайчо Вандала!
  • 8 Трай коньо за зелена трава

    26 2 Отговор
    Паркинги не се строят само се въвеждат разни зони в цветовете на дъгата и се вдигат цени
  • 9 Русороб

    5 11 Отговор
    Я над мен цел отряд отпадъци се активирал, Хак ви е до дъно
  • 10 направи паркинг

    25 2 Отговор
    На мястото на паметника! За друго и без това не ставаш. Този хрантутник беше в борда на общинска банка по приватизация и лапаше по 4 бона за 2 работни дни преди изборите 2019г, а мотото му беше "статуквото е лошо". Не и котато го храни. Не.мога да повярвам че прости софиянци са си го избрали пак.
  • 11 Някой си

    8 5 Отговор
    Трябва по големите коли да плащат 10пъти по скъпо като в Париж трябва да стане
  • 12 Да те уцелим

    10 2 Отговор
    в кафевия център дет ти е под кръсто...
  • 13 Ужасен мижитак

    33 3 Отговор
    Кажете кой са тези хора от центъра дето искат вдигане на тарифата за зона дърти баби реститутки без коли и мастити бизнесмени бивши анцугари заграбили всички апетитни имоти

    Мизерник жалък подлога и смешник
  • 14 Софийски

    16 2 Отговор
    А паркинги кога бе Трайчо!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гражданин

    33 0 Отговор
    Трябва да се съкратят 70% от администрацията и сградите в които спят да станат детски градини и социални домове , а и ще икономисаме над 2 милиарди пари за заплати на клатикрачковците , и граб ще се стопят до 5 %

    Коментиран от #17

  • 17 Ко каза

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "гражданин":

    Мечти, мечти.Тази администрация нали точно раради гласовете им я храним всички дружно.
  • 18 Трол

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Трябва да превърнем всички паметници в паркинги и гаражи за населението. Паметниците са безсмислени и губят ценно място, на което можем да спираме безплатно колите си.

    Коментиран от #38

  • 19 ЦСКА София

    19 3 Отговор
    Абе не знам за платените абонаменти,но аз работя до площад Славейков и по уличките е пълно със скъпи возила със стикери за инвалидност.Ей това е много по дразнещо,но за този феномен за баровци-инвалиди нито дума.Относно стадиона на ЦСКА...след около 2 години новият модерен стадион ще бъде едно украшение към парка...ще се реновира всичко около него и ще бъдат върнати на парка десетки декари облагородена земя.

    Коментиран от #35

  • 20 Васил

    9 1 Отговор
    Ами да бяхте изградили паркинги какво ви пречеше?
  • 21 откак е тоА кмет

    12 2 Отговор
    центърът е кочина и масово изсечениа алейми дървета и разбити, криви, опасни, счупени,стъчащи остатъци от някогашни плочки, бордюри и улици
  • 22 Голямия паркинг пред общината в Банкя е

    8 1 Отговор
    Станал Служебен за Общинарите, с Бариера!! Много чиновник, много нещо! Малкия паркинг пред Старата Община го направиха с няколко Островчета. стана неизползваем, отделно места за служебни коли на Община, Игралната Зала ползва няколко и остават 6-7 места, които са винаги заети!? Общинарите направиха, всичко възможно да няма къде да се спре около Общината! А за Инвалидите да не споменаваме! В Центъра няма едно парко място за Инвалиди! Там са Аптеките, Банката и Пощата??? Да духат супата инвалидите!! Полицайте им пишат актове и Фишове???? Имаш син стикер на Инвалид и имаше табела в Началото на пазарната улица с надпис"разрешено за инвалиди??? Кой е свали, Общината или полицайте, за да могат да пашат Актове и фишове???
  • 23 тоа не е

    2 3 Отговор
    мин джа к само малце
  • 24 бай Иван

    13 3 Отговор
    Тоя и. д.и.от дори не ми се коментира. Чист представител на умнокрасивият жълтопаветен соросоиден джендърски избирател . Ало Трайчооооо, ко стана с тока дето щяхме да произвеждаме и да няма къде да го продадем щото много сме си размвили енергетиката.Оти почнахме да внасяме бе мойто момче, вместо да продаваме.
  • 25 шааа

    13 0 Отговор
    Всички държавни и правителствени учреждения, които не работят пряко с граждани, да бъдат изнесени извън града.
  • 26 И. Енчев

    6 1 Отговор
    Мушмул
  • 27 Ха сега де...

    4 0 Отговор
    Добре де, с това не се ли нарушават правата на част от софиянци с по ниски доходи, а се дават привилегии на тези с по високи? Сега с минусите ще си проличи каква част само реват, че са с ниски доходи, а са готови да плащат двойно.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Оставка

    3 0 Отговор
    Бокл..уци долни....ОСТА>>В>КА вашата ма/ми/ца

    Коментиран от #32

  • 30 Запознат

    4 0 Отговор
    Всички да обявим че няма да плащаме данъци до момента в които общината не осигури паркоместа за гражданите. За строежи на кооперации взимат пари от данъци и разрешителни режими и данък МПС ....а за инфра структура и място за паркиране никои не го интересува. Това е грабежа и пълненето на чекмеджета и сметки в офшорки. На улици с 20 къщи има блокове с по 50 семейства , а канализацията и водопроводната инсталация са от преди втората световна война.....факт. Всичко в столична община се прави за пари който да изсмучат от гражданите. Когато искаш да спечелиш , трябва да създадеш условията за това начинание. Избираме си само крадци.

    Коментиран от #31

  • 31 де го чукаш де се пука

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Запознат":

    " Избираме си само крадци."

    По сериозния проблем е, че не си ги избираме, а оставяме да ни ги избират онези, дето предварително знаем кого ще изберат. Докато избирателите са само такива нито един свестен няма да тръгне да се кандидатира. Защото няма кой от обществото да го подкрепи в действията му, а избраниците на другите ще го елиминират за нула време. В такава среда никой свестен не може да оцелее.
  • 32 Време е за Възраждане

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Оставка":

    Докога ще спи стадото ?
  • 33 Един

    2 0 Отговор
    С тези ограничения не е ли време да се помисли за намаляване на Данъците на автомобилите щом не могат да карат и паркират в София?
  • 34 Един

    2 0 Отговор
    С тези ограничения не е ли време да се помисли за намаляване на Данъците на автомобилите щом не могат да карат и паркират в София?
  • 35 Шанцата

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "ЦСКА София":

    То добре,че са инвалидни стикери на осакатените екс.мутри,представи си V осмаци и по-големи мотори с еко,зеленикави табели ЕА...
  • 36 Абе

    3 0 Отговор
    Тоа помните ли го как бега да се крие в американската легация.
  • 37 Средец

    3 0 Отговор
    Е тоя палячо да каже ама съвсем честно нищо че няма нищо честно в тая мижитурка кога за последно е приел граждани при него в приемно време за граждани. Не отговаря и на писмени питания заведени с входащ номер. А да не кажем че не изпълнява и решения на сос и крие документите на хората. Ама малко остана и ще има чао мишок
  • 38 Колчев

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    Безплатен обяд няма
  • 39 Кръстника

    0 0 Отговор
    Чиновниците не знаят, що е това Градски Транспорт.
    Под тяхното достойнство е да ходят на работа с трамвай. Харчат немъчени пари.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гост

    0 0 Отговор
    Вчера минах по Витоша.
    Няма такава грозотия. За функционалност да не говорим
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове