Last news in Fakti

29 Април, 2024 14:04 1 947 36

Никола Минчев: По никакъв начин не съм бил въвлечен в отписването на Кирил Петков от "Да запазим Корал"

  • никола минчев-
  • да опазим корал-
  • фалшиви подписи-
  • документи

Заплитане на казуса

Никола Минчев: По никакъв начин не съм бил въвлечен в отписването на Кирил Петков от "Да запазим Корал" - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев отрече пред БНР да е замесен в казуса "Да запазим Корал":

"По никакъв начин не съм бил въвлечен в отписването на Кирил Петков от управителните органите на "Да запазим Корал". За самото сдружение съм работил по други казуси преди това, но конкретно по този не съм участвал по никакъв начин".

По-рано пред БНР председателят на сдружението Атанас Русев, чийто подпис по думите му е подправен, заяви, че в казуса именно бившият парламентарен шеф Никола Минчев.

"Ако ме бяха попитали колегите Ви от "Биволъ", щях да им кажа същото", добави Минчев.

Припомняме, че чл.19 ал.7 на Закона за администрацията указва, че премиерът, министрите и зам.-министрите не могат да са членове на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация.

Според журналистическото разследване, когато се е готвел да встъпи в длъжност Кирил Петков още е член на УС на сдружението "Да запазим Корал" и това налагало спешни действия.

През уикенда сайтът "Биволъ" публикува документи, за които твърди,

че са съставени с фалшив подпис на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев.

Първият – пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на сдружението. Останалите – протокол от заседание, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков от УС и назначаване на негово място на лицето Мартин Драгулев, и декларация за истинност, отново с подписите на Атанас Русев.

Документите са били входирани в Агенцията по вписванията с електронен подпис на адвокат Лена Бориславова. Оттам са поискали допълнителни документи, като списък на присъствалите на заседанието. Именно там, според разследването, са били фалшифицирани още подписи. Обвиненията са сериозни, тъй като за съставяне на неистински официален документ според НК наказанието е лишаване от свобода до 3 години.

Пред БНР Русев заяви, че освен Бориславова в съставянето на документи с невярно съдържание е замесен още едно знаково лице на ПП - бившият председател на НС Никола Минчев.

По думите му прокуратурата е сезирала МВР и вътрешното министерство е разследвало случая 8 месеца. Но и тук има странности, твърди Русев.

В предаването на БНР "Неделя 150" Кирил Петков заговори за компроматна война.

От днес сагата се разклони в нова посока. Във Facebook страницата си Кирил Петков пише, че е познавал Атанас Русев като кайтист и активист на каузата на плаж Корал, но разбрал, че той има друго лице през 22-ра година.

Тогава като премиер заедно с Лена Бориславова предал списък от 19 лица на тогавашния главен прокурор, в който фигурирал и Румен Николов-Пашата – "един от водещите фигури на СИК и приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов", твърди Петков.

В същия ден Русев му звъннал ядосан и му казал, че не е трябвало да слага Пашата в този списък. Петков му отговорил, че е станал премиер, за да промени дълбоката държава и точно този човек трябвало да бъде разследван. Русев му затворил телефона, а после се обадил на бащата на Кирил Петков и също му крещял.

"Кой реално е Атанас Русев и на чии интереси служи, Кой го активира в този добре готвен, по предварителен сценарий, скандал точно в този момент", завършва Петков.

На 9 февруари парламентът прие да бъде забранено всякакво строителство в 500-метрова зона около черноморските плажове Иракли, Карадере и Корал.

Вносители на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие бяха лидерите на партиите от управляващото мнозинство Кирил Петков, Бойко Борисов, Христо Иванов и Делян Пеевски.

Разглеждането на законопроекта беше включено като извънредна точка в дневния ред. Борисов каза, че законът е приет по молба на Кирил Петков. От опозицията обвиниха управляващите в лобизъм и по време на дебата многократно беше зададен въпросът - защо са избрани точно тези 3 плажа, а е отхвърлен предложеният от партия "Възраждане" списък с още 41, на които да се осигури същата закрила.

Прокуратурата проверява за документни престъпления по казуса с "Да запазим Корал"

Софийската районна прокуратура продължава проверката дали са извършени документни престъпления пред Агенцията по вписванията свързани с ръководството на сдружението "Да запазим корал".

На 11 август миналата година е образувано досъдебно производство дали е подадена невярна информация в писмено съобщение изпратено по електронен път от Л. Б. до Агенцията по вписванията за освобождаването на К. П. като член на Управителния съвет на сдружението. Заявено е, че това се е случило на заседание на 6 май 2021г, съобщиха от прокуратурата. По разследването към момента са разпитани 10 свидетели и е изискана справка от Сдружение "Да запазим Корал".

Предстоят още разпити, както и изготвянето на съдебно-графическа и техническа експертизи, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по хода на делото, уточняват от Софийската районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се обяснявай

    19 4 Отговор
    на мошеници и всевъзможни криминални субекти , измисляйки перманентно опашати лъжи и провокации ! Същества без морал и съвест !

    Коментиран от #6

  • 2 Гост

    18 5 Отговор
    Киро, като Капоне, утече на глупости! Ха ха, аматьорче...
  • 3 те тва е

    19 4 Отговор
    мармалад, баце...........млади, умни и красиви изклесъци
  • 4 беги беги

    21 4 Отговор
    Умнокрасивитъпаци!
  • 5 Лъже, като

    10 5 Отговор
    Останалите променкаджии
  • 6 Виж метаданните

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не се обяснявай":

    От компютрите в сайта ПИК, лъжците ги знаем кои са
  • 7 Реалист

    8 25 Отговор
    И да пишете поредните глупости ПП и ДБ ще са първа политическа сила на изборите.

    Коментиран от #9

  • 8 Факт

    16 3 Отговор
    Големи мошенници излязоха пъпките.
  • 9 Реалисте,

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Това е САМО в твоята глава
  • 10 Баджанак

    13 4 Отговор
    Киро щял да опази Корал,колкото опази кака Лена да не забременее
  • 11 Онези

    3 6 Отговор
    мерзавци от бърд и бивол, които са платени помияри на Пеевски, вече се чудят каква кал да хвърлят. Ало, Митко си е за затвора с насоченост пистолет. Крайно време е съдът да го респектира.

    Коментиран от #16

  • 12 Мноу са работи в държавата

    6 2 Отговор
    Вчера гледах филм в който уволниха един журналист присъствал на убийството на Кенеди и на всички американски войни до ден днешен със няколко награди Пулицър защото ползвал непроверени документи за да произведе материал
    Не се казва дали документите са истински но въпросния журналист не може да го докаже неопровержимо..Докато в България не почнат да се съдят и вземат лицензи ние политическа система няма да имаме..тоз казал оня казал..мвр си изтурвали снимките никой не знае как и от къде..вие разбирате ли в какъв демоничен цирк живеем изобщо
  • 13 Краси

    11 2 Отговор
    Тоя му казал, оня рекъл???? Няма значение какво казва Киртака. Има документи с невярно съдържание, доказано с назначена експертиза и свидетелски показания: пълномощно и протоколи от събрания. В пълномощното и протоколите подписите са фалшифицирани. Самите документи са изготвени в кантората на Миро...и вкарани в агенцията по вписванията, с електронен подпис от повлеканата... Това са факти, а не ала-бала и една жена ми каза. Измамници, крадци и лъжци са тези "убавци" от ПП/ДБ.
  • 14 Роки

    9 2 Отговор
    Тоя вечно нахилен, нагъл мухльо, без ден истински трудов стаж, бе председател на Народното събрание. Абсолютен престъпник, фалшифицирал подписи, съставял документи с невярно съдържание. ЗАТВОР!!
  • 15 КОРАЛ ЗАГИВА ЩОМ ГО ЗАОПАЗВАТ

    6 2 Отговор
    МРЪСНИЦИ КАТО КИРО И МИНЧЕВ !
  • 16 Сиси

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Онези":

    А, колко обичаха Бърд и Бивол платените протестъри през 2020 и 2021 година, когато бълваха змии и гущери срещу Борисов и Герб. Сега изведнъж станаха лоши и лъжливи, защото показаха снимки, от телефона на гл. секретар на МВР: пачки, пудел и контрабандисти в компанията на Рашков, Петков и Коцев - снимани в дома на Рашков, Спа хотели, паркове и гръцки плажове...Забравяте, че въпросните медии изнесоха снимки и на вашия създател, Радев, на прием, под ръка с контрабандист. Един дол дренки сте! Крадливи и лъжливи измамници..
  • 17 НаБЪРДЕН БИВОЛ

    2 0 Отговор
    Асен Йорданов не беше ли другия син на Недялко Йорданов, братчето на Нидялко от ПИК ?

    Коментиран от #19

  • 18 Клюки.БГ

    2 0 Отговор
    Тайминга отново е силно подозрителен. Пак се сещат след години, ама точно сега. Отделно отново го обвиняват, че е напуснал нещо Петков, което той така или иначе е свободен и искал да направи. Подозирам, че скоро ще трябва да внасят кал от някъде, като гледам колко се харчи.
  • 19 Именно

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "НаБЪРДЕН БИВОЛ":

    Атанас Русев, Асен Йорданов и Нидялко Нидялков (последните двама са синове на Недялко Йорданов от различни майки) са главните специлисти на ГЕРБ-ДПС по очерняне на политическите им противници. Те бяха и в основата на скалъпеното обвинение срещу Иванчева. Но, ГОСПОД гледа отгоре ...
  • 20 Мишев

    2 1 Отговор
    Герберастите са се събудили вече, наспахте ли се червеи? Тая новина е вече стара и невярна, отивайте да хъркате, туллупи.

    Коментиран от #25

  • 21 Младенов

    2 1 Отговор
    Атанас Русев и Асен Йорданов от ПИК са служители на ГЕРБ и ДПС. Асен Йорданов е братът на Нидялко Нидялков от ПИК, машата на Борисов и Пеевски.
  • 22 Призив

    2 3 Отговор
    Не гласувайте за Лена, тя краде бонбони от сладкарницата. Гласувайте за Тиквата и Прасилян - те крадат кюлчета и милиарди от бюджета.
  • 23 ВСИЧКИ СДРУЖЕНИЯ С ЦЕЛ ЗАПАЗВАНЕ НА НЕЩО

    2 0 Отговор
    НАКРАЯ ПРИКЛЮЧВАТ С ОТКРАДВАНЕ НА НЕЩОТО ! АКО ЦЕЛТА БЕШЕ ДА ЗАПАЗЯТ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ТЕ И НЕЯ ЩЯХА ДА ОТКРАДНАТ
  • 24 Дълбоката държава излиза наяве

    0 2 Отговор
    Значи, Атанас Русев е правил контра на Петков да бъде министър, защото не го е пускал от ръководството на някакво пикливо сдружение с нестопанска цел. Интересният въпрос е защо Русев не е искал да се подпише за освобождаването на Петков. Явно целта е да се атакува самото решение на парламента за забрана на строителството в Корал, Карадере и Иракли.
  • 25 А, дано

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Мишев":

    Да заспиш вечният сън
  • 26 Време е за Възраждане

    0 0 Отговор
    Събудете се, оф се
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове