Last news in Fakti

29 Април, 2024 18:08, обновена 29 Април, 2024 18:13 1 594 49

Кирил Добрев: В БСП са останали само тези над 75 години

  • бсп-
  • кирил добрев-
  • александър симов-
  • избори-
  • криза

Виновник за този спад е Корнелия Нинова

Кирил Добрев: В БСП са останали само тези над 75 години - 1
Снимка: бТВ

В последните 30 г. в БСП са членували от комунисти до социалдемократи. За последните 5 г. БСП е загубила 2/3 от електората си. Загубила е абсолютно всички социалдемократи, половината от социалистите и половината от комунистите. Загубила е 100% от младежкия си вот, половината от активното си поколение и половината от вота на пенсионерите. Останали са само тези над 75 години. 14% от тези хора са напуснали и не гласуват за БСП само заради това, че е неин председател. Това е официална статистика на проф. Мирчев.

Това коментира пред "Лице в лице" по бТВ Кирил Добрев.

Отговорът не е само в личностите, а и в процесите, които се случват. Какво се случи в БСП - преминава през криза. Но то не е само заради Корнелия Нинова. На политическата сцена през последната година се смениха много нови формации - ИТН, Мая Манолова. Когато те изтляха, се появиха ПП, които трябваше да понесат факела на новата надежда. През това време БСП понесе доста стрелба в гръб и приятелски огън. И доста хора се опитаха и работиха срещу БСП и сега търсят отговорност в БСП, коментира Александър Симов.

„Аз се чувствам лично засегнат от това, което направи Елена Йончева, защото лично съм инвестирал доверие в нея. През цялото време е имало такива подводници със зависимости. Нормална е битката с такива хора. Когато се срещам с избиратели, те постоянно ме питат как така тя отиде и седна в скута на ДПС“, сподели Александър Симов.

„Йончева беше лично предложение на Корнелия Нинова и знам, че където е била водач на листи, не е получавала подкрепата на лидера на БСП. По повод идейната чистота, как се чувства, когато главният редактор на вестник „Дума“ е бивш главен редактор на „Демокрация“, попита Добрев.

Нора Стоичкова никога не е била главен редактор на „Демокрация“. От 2016 . тя е член на ДПС, категоричен бе Александър Симов.

Значи има право да израсне от седесарка, попита Добрев.

„И седесарите имат правото да поумнеят и да осъзнаят, че са били на грешната страна. Аз предпочитам разкаялия се седесар от член със зависимост“, посочи Симов.

2/3 от тези хора в последните години не са работили за БСП, това е проблемът, коментира още той.

Един човек, който не може да обединява, а води война срещу собствените си структури, няма как да направи ляво обединение, коментира Добрев.

Проблемът не е само в Нинова. Проблемът е и във всички хора около нея, които ѝ викат "браво, другарко", докато тя прави простотия след простотия, посочи още той.

Забележете, че нито един от бившите председатели на БСП не е в партията. Аз се чудя къде е проблемът - в телевизора или в кулата, която излъчва сигнала. Как за 130 г. история нито един бивш председател на партията не е неин член. Вие подменихте изцяло състоянието на партията, коментира той.

БСП е известна с това, че при вътрешно-партиен избор в някои общини прави повече гласове, отколкото прави за избор за кмет. Т.е ние имаме повече гласове, които гласуват за Корнелия Нинова, отколкото гласуват за кмет, издигнат от БСП за община, коментира той.

„Войната се разрази в структурите в цялата страна. Никой няма да позволи да изгрее звезда някъде. Ако това се случи, тя ще бъде залята с помия, за да застане на мястото си. През това време всички ще ѝ казват: „Браво“! Аз лично съм обещал на Корнелия Нинова да я изпратя от „Позитано“, изтъкна Добрев.

„Ясно е, че вие имате лична вендета с г-жа Нинова“, репликира го Симов.

„В БСП в момента не е останал нито един от нейните бивши председатели. Аз започвам да си задавам въпроса къде е проблемът – в телевизора или в кулата, която излъчва сигнала“, зададе въпрос Добрев.

„Единият председател на БСП беше изключен от другия. Михаил Миков никой не го е изключвал. Г-жа Нинова му отправи предложение да е зам.-председател, но той отказа. Преди шест месеца настоящата ни кандидатка за кмет на София вече е кандидат за депутат“, припомни Симов.

Разговорът се насочи към ситуацията в Столичния общински съвет и събарянето на Паметника на Съветската армия.

„Ти се обърка напълно. Тези, които ядяха ръчичките заедно бяха в едно правителство и заедно изнасяха оръжие за Украйна. Даже има международно разследване, което ще има резултат“, напомни Добрев.

„Добре, абстрахираме се от Корнелия Нинова, гледайки в низините, можем да направим една хубава кампания“, призова Симов.

Кога последно си ходил да се срещаш с избиратели?, попита го Добрев.

„Лявото обединение е възможно. Рано или късно тези, които робуват на егото си, ще дойдат при нас да се разберем. Той предупреди, че който се е откъснал от БСП или е завършил под мускула на Борисов или на бунището“, изтъкна Симов. Той добави, че Левицата ще се възроди.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    25 2 Отговор
    Да ги критикувате е добре по принцип. Резултатите им са слаби.
    Ама вие пък не можете дори да влезете в НС. Става малко присмял се хърбел....

    А и по принцип повечето бивши бесепари-милионери пристанахте на ГЕРБ през ония 12 години. Какво да правите у БСП? Разбирам Боце да не ви плюеше партията всеки ден, ама той с това плюване си изгради политическата физиономия!
    Няма как да сте хем в партията хем под крилото на батко си.
    Вървете си по своя път и не гледайте в чуждата паница.
    Все едно Локо София да риве, че Славия имали малко точки.

    Коментиран от #4

  • 2 Жена ми

    26 12 Отговор
    Е на 35 и гласува за Нинова, защото тя единствена има топки за разлика от жълтопаветните котенца и останалите политически куртизанки…

    Коментиран от #9

  • 3 име

    26 1 Отговор
    Знам че няма как да стане в момента, но трябва да вкараме закон всеки,който е бил осъден за престъпление, да няма право да е в политиката, а медиите да не му даат глас. Не може някакъв трафикант и партийно синче да влияе на мнението на хората с лъжите си.
  • 4 така е

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Зора е всички кърлежи, отлюпени от БСП, да свалят Нинова и да направят от партията патерица на ГРОБ-ДПС, както беше при първанката и станишев.
  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    16 2 Отговор
    35 ГОДИНИ ТЪПОТО РЪКОВОДСТВО НА БКП
    СЕ ОПИТВА ДА ОБЕДИНИ НЕЩА КОИТО
    НЕ МОГАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ
    .....
    МУТРО ОСМАНСКИ КАПИТАЛИЗЪМ
    И ХРИСТИЯНСКИЯ МОРАЛ
    .....
    НЯМА КАК ДА СТАНЕ .. ЗАТОВА ГРЕШНИЦИТЕ ДА НЕ ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ ПО МАРИЯ МАГДАЛЕНА:))
  • 6 Запомнете го! Предател по наследство!

    26 5 Отговор
    Този Кирчо, наследствен предател на БСП след баща си, който прОдаде БСП с Първанов на Иван Костов и СДС сега си заработва милионите като забива последните пирони в Партията! Той продава идеите точно на тези над 75 годишни идеалисти! Той се изплю и на паметта на нашите родители!

    Коментиран от #15

  • 7 Баба Пенъ

    13 19 Отговор
    Как не ги е срам? БСП сами си се определят като наследници на БКП с 135 годишна история. Крайно време е тази партия да бъде закрита.
  • 8 Айде сега...

    20 8 Отговор
    Нинова ли е виновна, че електоратът ви не е безсмъртен? Младите няма да дойдат при такива като вас, с носталгия към тоталитарното минало.🤭
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Жена ми":

    Жена ти дидло прави ли ти

    Коментиран от #11, #16

  • 10 ТВЪРДО ПОДДЪРЖАМ ИЗКЛЮЧВАНЕТО НА ТОЯ ПА

    17 2 Отговор
    РАЗИТ И КРАДЕЦ ОТ БСП - НО СТАНИШЕВ И ПИРИНСКИ ЗАЩО НЕ СА ДАДЕНИ ПОД СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛСТВА И КРАЖБИ И ЗАЩО НЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОТДАВНА ОТ ТАЯ ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ ! ПРЕПОРЪЧВАМ НА ДОБРЕВ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ БОКЛУЦИТЕ ГЕРБ ИЛИ ПП .......... ТОЙ Е ЗА ТАМ ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЗАОЕДНО С БОЙКО И КИРО
  • 11 Шано

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Прави му бъркалеску с кочано
  • 12 Стамат

    12 7 Отговор
    БКП умира от старост. Нинова не е виновна.

    Коментиран от #33

  • 13 Русофил

    18 2 Отговор
    Кирчо куфарчето се загрижил за БСП. Този е абсолютна нула - в смутните времена да го хванат.
  • 14 САТЪРА НА ХАНА

    9 6 Отговор
    КОГА МАРКС , ЛЕНИН И ЕНГЕЛС СЪЗДАВАТ КОМУНИЗМА
    ....
    ТЕ КОПИРАТ 5-ТЕ МОРАЛНИ ПРИНЦИПА НА УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС
    - СВОБОДА, РАВЕНСТВО , БРАТСТВО ( ЛЮБОВ),СПРАВЕДЛИВОСТ , И ДА НЕ СТРАХУВАШ ДА УМРЕШ В ТЯХНА ЗАЩИТА
    ....
    КОИТО ЦЪРКВАТА ИЗВРАТИ
    ....
    И СА ДОБАВИЛИ КЪМ ТЯХ КЛАСОВАТА БОРБА -ТОЯГАТА НА НАРОДА КОЯТО БИЕ ТЕЗИ КОИТО СЕ ОТКЛОНЯВАТ ОТ 5-ТЕ МОРАЛНИ ПРИНЦИПА НА ИСУС ОТ НАЗАРЕТ
    .....
    ПРОБЛЕМА НА БСП Е ЧЕ НЕ СА НИТО ЗА КЛАСОВА БОРБА, НИТО ПЪК ИМАТ ХРИСТИЯНСКИЯ МОРАЛ
    ЗА ДА ВОДЯТ ХОРАТА :))

    Коментиран от #18

  • 15 Баба Пенъ

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Запомнете го! Предател по наследство!":

    И какво трябваше да направят? 1/Да съставят правителство и да продължат да нарушават ембаргото върху Сърбия? 2/ Да съставят правителство и да се предложат на САЩ, въпреки че никой ги не иска. 3/ Да се откажат от властта и избори. Да не забравяме че в Обединените Демократични Сили бяха хора като Валери Симеонов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и знайни и незнайни други бивши членове на БКП. Българите трябва да знаят, че Мултигруп доведоха Симеон Кобург- Готски и Иван Костов отказа коалиция с НДСВ, напусна ОДС и създаде ДСБ

    Коментиран от #20

  • 16 Не, твоята

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има грижата!
  • 17 Как

    13 0 Отговор
    Кирил Добрев е един от милионерите в БСП.
  • 18 Баба Пенъ

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Комунизма беше създаден от Немците с цел да унищожат царска Русия, за да не плаща Германия огромни репарации. Ленин и СССР ги създадоха Немците.
  • 19 така де

    4 0 Отговор
    цветисто браво Тези дето ядяха ръчичките Един ЧЛЕН ТАЯ седнала в скута на дпс А какво да чакаш като изказ от един комуняга освен да се протяга ЗА големия стол в държавното управление на който краката са проядени от дървояди
  • 20 Внучето

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Баба Пенъ":

    Бабче, по времето на ембаргото със Сърбия синът на Николай Добрев нарушаваше ембаргото и търгуваше с горива със Сърбия. Така стана милионерче и се сродиха с Първанов, които станаха пък хотелиери. Така, че помни да се пие Гико билобата. А и цяря доведе на власт члена на БКП Бойко Борисов на власт.
  • 21 инж. Ганчо Илков

    7 3 Отговор
    Добрев, не обвинявай Единствено Нинова, особено свързвайки БСП със 130 годишнина. Не знам, дали си Участвал в Юлския Пленум на ЦК на БКП 1987 година, но точно на този Пленум Идеолога Александър Лилов за да Предпази БКП и нейните наследници, бе Предложи Сценария за нейното Моментно Спасение. Съвместно с Ръководството на ДС бе Разработен План за Действие. На Първо Място - Преименуване на БКП в БСП и по Етапно премахване на Политическите Партии след умишленото им Реабилитиране и включване на Агенти под Формата на псевдо Дисиденти. Бе Предвиден Фалита на Държавата, Разбиването на Банковата Система и посредством Московския Модел на Приватизация, Икономическата и Политическата Власт да се Задържи в Ръцете на Децата и Внуците на Комунистическите Ръководители. Корнелия просто беше една Фигура препратена на първо време в СДС (Опозицията), и в последствие прехвърлена в БСП. Още на Този Пленум, се отреждаше БСП да бъде със Затихващи Функции до пълното и Заличаване. Така, че Корнелия беше и си остана Временна Фигура в Предварително Нареденият Пъзел. Ако беше по - умна можеше да Обедини Опозицията и да Изхвърли Борисов и Пеевски от Политическата Сцена.
  • 22 БСП

    1 2 Отговор
    МИТРИТЕ В КИРИЗА.
  • 23 Геноцид

    8 1 Отговор
    С лека забележка съм съгласна,а именно ,не само в БСП в България са останали хора над 75 години, което означава ,че нещо в управлението е изначално сбъркано. Огледайте се около себе си - в съседите ви, пътниците в автобуса, навсякаде само възрастн хора с прошарени коси. Не искам и да си помисля варианта ,че това може да е целенасочена политика.

    Коментиран от #25, #30

  • 24 Опа

    12 1 Отговор
    Може и да е прав лекето Добрев за някои неща. Но един около 50 годишен келеш надали е цвета на БСП.
  • 25 Моля

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Геноцид":

    Не разбрах каква е целенасочената политика с възрастните хора? Нима са виновни, че са доживяли до тази възраст?
  • 26 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 9 Отговор
    БСП , ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И БАСТУНИ ............ ФАКТ ! .............. БСП , БИОЛОГИЧНА КОНЧИНА .......,... ФАКТ !
  • 27 Пенсионер

    7 1 Отговор
    Бащата на това мекере сигурно се обръща от срам в гроба си от бръщолевенията на неговото синче - бизнесмен с политически интереси!
  • 28 Кажи как на Калотино

    10 0 Отговор
    те хванаха с 300000 ДМ и Иван Костов те пусна ,защото баща ти с Първанов му продадоха мандата на
    БСП
    Кажи с какви пари построи МОЛ Благоевград и колко хотела имаш
  • 29 Гого

    6 0 Отговор
    БСП станаха противни заради Кирил Добрев и Сер Гей
  • 30 инж. Ганчо Илков

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Геноцид":

    За да Живееш нормален Живот, трябва за Имаш Приходи, които да Покриват Разходите. Младите Хора имат Потребности за ХРАНА, Жилище, Издръжка на Семейството. В България след Пролетарската Диктатура, Спестяванията бяха Откраднати, чрез Външно Търговските БАНКИ бяха Изнесени. Банковата Система Разбита. Парите от Спестяванията Преминаха в "Инвестиционни Фондове" с които се създадоха Кредитни Милионери и Олигарси. Икономиката западна до толкова, че часовата Ставка е 2,5 €/час. В Европа минималната часова ставка е 11÷15 €/час. Средно 18÷24 €/час. Бизнеса в България е Усвоени от Шепа Олигарси - Дарители на Политически Проекти. Няма Реформи, няма Трайно Правителство. Краде се като за Последно. Двама Крупни Комерсиални Лидери Страхувайки се от Правосъдна Неполитизирана Система и Неполитизирани Регулаторни Органи, поддържат Политическата Среда и си Играят с Общественоста. Опозицията не е в Състояние да се Обедини и Промени Живота на Българина. Къде да Бъдат Младите Хора? Да Живеят Свободно, или да се Гърчат около застарелите си Родители?
  • 31 Цецо-До инж.Ганчо Илков

    2 0 Отговор
    Нещо грешиш приятелю 1987 год Нинова е била още ученичка-родена е 1969 год.
  • 32 Афганистан

    1 1 Отговор
    Елена Йончева прави филм в Авганистан за разлика от Александър Симов,който тръгна от Кърджали,мина и през други градове и не се добра до Народното събрание,но кацна в София и сега най-после има шанс да стане депутат.Елена Йончева се спасява чрез ДПС от преследване от Бойко Борисов.
  • 33 Мръсен

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Стамат":

    Това е целта на ЕЛ НИньо,да приключи БЕ,СЕ пе ТО!Бесните Страшни Пенсий се превръщат в Бедни Страшни Пенсии!
  • 34 Мачкай, Корнело!

    2 0 Отговор
    Още малко и ще се свърши!
  • 35 германеца

    1 3 Отговор
    Е, то и в левицата не са по-млади . Само ПП-ДБ са хората на които може да се разчита .
  • 36 Свикнали с привилегиите

    0 0 Отговор
    Всички сдс-ари са дошли от редиците на БСП, използвачи според вятъра на деня. "Разкаяли се" се връщали в БСП, използвачиски отново да се лепнат за някоя партия след разпада на СДС. Как да гласуваш за БСП, като трябва да гласуваш за сдс-ари, които разрушиха икономиката на страната.
  • 37 Бсп Умря

    0 0 Отговор
    Това е много Добре
    Без Кумунист По добър Свят
  • 38 Павел пенев

    2 0 Отговор
    А ти остана в БСП за да си направиш ветрогенераторния парк и защото трябваше да отидеш в затвора за тези 300,000 д.марки,които прекара през границата. Вместо това, беше пуснат по живо по здраво и дори ти ги върнаха обратно. Но това ти е възпитанието формирано от Кольо водката- да дрънкаш против старите честни комунисти.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове