Last news in Fakti

30 Април, 2024 11:39 1 031 20

Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на мъжа си Пейо Пеев, вече е с мярка домашен арест

  • пейо пеев-
  • съд-
  • мярка за неотклонение

Обвиняемата обясни в съда, че със съпруга си са имали динамична и приключенска връзка, често придружена с нехармония

Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на мъжа си Пейо Пеев, вече е с мярка домашен арест - 1

Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Днес обвинената се яви в съдебната зала с адвокатите си Димитър Вълков и Елена Николова, съобщи БТА.

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от "задържане под стража" на по-лека. Защитниците ѝ посочиха, че клиентът им е с влошено здравословно състояние и е претърпяла мозъчен инфаркт, след който се наблюдава изтръпване на крайниците и затваряне на очите.

Защитата помоли да бъде назначена съдебномедицинска експертиза и добави, че и едно от децата на Пеева има дихателни проблеми, а другото сърдечни. Според адвокат Вълков определението на Софийския градски съд е неоснователно. По думите му единствените предположения на прокуратурата са от видеозапис и първите показания на Габриела в полицията, на които не е присъствал адвокат.

Прокуратурата посочи, че след медицински преглед няма данни за прекаран инфаркт. Съдът заяви, че искането за назначаване на съдебно-медицинска експертиза не е основателно и не го уважи. Съдебният състав счита, че по настоящем не е отпаднало обоснованото предположение, че Пеева е съпричастна към извършеното престъпление.

Според съда при определянето на по-лека мярка за неотклонение не е налице възможност обвиняемата да се укрие. Опасността от извършване на престъпление е с намалял интензитет, но и не се констатира обвиняемата да е с тежко здравословно състояние. Съдът посочи още, че не може да се приеме, че при по-лека мярка обвиняемата може да повлияе на свидетели.

Габриела Славова-Пеева също говори в съдебната зала и каза, че с Пейо Пеев са имали динамична и приключенска връзка, често придружена с нехармония. Тя обясни, че са се справяли с проблемите и не са си повишавали тон.

Не съм участвала в отнемането на живота му и се считам за абсолютно невинна, зави Пеева и посочи, че показанията дадени от нея пред полицията са били „изтръгнати от нея“ със сила и страх. Всичко ми беше диктувано от две служителки на полицията, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Убийцата

    43 1 Отговор
    в къщи , а убитият от нея съпруг и баща на детето им - в гроба ? Срам и позор !
  • 3 обективен

    35 1 Отговор
    БГ съд е като Майка Тереза за убийците !!!
  • 4 ФАКТИ

    39 1 Отговор
    Нямам думи, тука може да си убиваш както си искаш без последици
  • 5 Вечно гладния съд

    30 1 Отговор
    я е пуснал ей така, а не за едните кинти

    Коментиран от #15

  • 6 Пуснали са я

    21 0 Отговор
    за да посрещне празниците със семейството си. На Велик ден стават чудеса
  • 7 Цирк Балкански

    31 0 Отговор
    Съдебният състав счита, че по настоящем не е отпаднало обоснованото предположение, че Пеева е съпричастна към извършеното престъпление.
    В СМИСЪЛ ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, КАТО ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, АЛООООООООООО БААААСИ СЪДА
  • 8 Пипи

    30 0 Отговор
    Убития е виновен! Това се случва само в България!" Горката убийца "! Не сме страна от третия свят, а от 33! Съдът най-добре да го разкарат! Само харчи нашите пари!
  • 9 Лост

    25 0 Отговор
    Сега е моментът някой да я прати динамично и приключенски при Пейо.
  • 10 Извън 3емен

    27 0 Отговор
    Имам познат който лежа в затвора година и нещо само по подозрения и то не за УБИЙСТВО. И накрая излезе чисто оправдан но лежа по подозрение без никакви доказателства.Накрая му присъдиха 6000 лева обезщетение.Тук за предумишлено убийство Домашен Арест ?????????????????????
  • 11 до кога народа ще търпи съда???

    16 0 Отговор
    после питайте пак защо нямаме доверие в съда!!! това е срамно за всеки българин да знае че съдът пуска убийците на свобода! и как може да каже че не е участвала в убийството след като я има заснета на видео влизат в колата тя майка и и мъжа и и после двете излизат живи а той не кое не е присъствено състояние ??? този съд може да съди само бедни и невинни хора всички други са защитени от правосъдието!!!

    Коментиран от #14

  • 12 Сега

    13 0 Отговор
    да й дадат орден “Стара планина”.
    Такива са всички по управленските върхове, разбойници и варвари.
  • 13 Какво става

    10 0 Отговор
    Нотариуса да не е възкръснал?
  • 14 разформироване на съд.власт

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "до кога народа ще търпи съда???":

    Съдът не се интересува дали пуска убийци или кокошкари. Важното е да откликнат на "условията" на "справедливия" съд. Обикновено тарифите са в евро, отдвна са в евро.
  • 15 инфлационен индекс

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вечно гладния съд":

    Съдът отчита инфлацията относно "кинтите". Иначе българският съд е "справедлив", "обективен", "точен", "безпристрастен" и най-важното- "неподкупен".
  • 16 Реалист

    6 0 Отговор
    Охоооо пуснали я даже:)
  • 17 Ами

    3 4 Отговор
    Защото е от ПП това са следващите недосегаеми престъпници! И всички по дифолт са мозъчно увредени и го манифестират, когато им изнася!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Истината

    0 0 Отговор
    tazi е с мозък на пиле!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове