Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Май, 2024 11:16 2 094 57

Цветлин Йовчев: Има ескалация на заплахите от Русия

  • заплаха-
  • русия-
  • българия-
  • сигурност-
  • цветлин йовчев

България трябва да осигури безопасността на критичната инфраструктура

Цветлин Йовчев: Има ескалация на заплахите от Русия - 1
Снимка: БГНЕС

България трябва да осигури безопасността на критичната инфраструктура.

Пред "Дарик" бившият председател на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев потвърди, че има ескалация на заплахите, идващи от Русия и коментира, че сериозно внимание трябва да се обърне върху сигурността на критичната инфраструктура, съоръженията на електроенергийната система, оръжейните складове и заводи и военните обекти.

Още новини от Украйна

Що се отнася до България Йовчев уточни, че заплаха от действия на Русия има още от началото на войната в Украйна, но сега рисковете от умерени стават значителни.

"Точно колко големи са ще бъде трудно да дефинираме, но по принцип тези сигнали и предупреждения трябва да се вземат сериозно. Заплаха за такъв тип действия съществува още от началото на войната. Една от основните задачи на руските служби е да могат да осигурят подходящи условия по отношение на войната в Украйна. Тоест да разколебаят европейските страни, страните от НАТО по отношение помощта за Украйна.

Второто е да затруднят материалното предоставяне на такава помощ. Заплаха има към предприятие от военнотехнически комплекс, оръжейни складове и така нататък. От друга страна войната навлиза в една нова фаза, в която администрацията на Путин да опита да ескалира конфликта. Не са изключени и действия срещу енергийна инфраструктура.

При всички положения в момента има ескалация на тези заплахи и трябва да се вземат сериозно. Не става въпрос за терористични атаки в този смисъл, целта няма да бъде всяване на страх в обществото. Според мен ще бъде затрудняване на доставките на боеприпаси и проблеми в енергийната инфраструктура, за да принудят съответните държави да облекчат мерките срещу Русия", посочи експертът.

"В определен контекст има рискове Путин да се опита да разшири този конфликт. Въвличайки страни-членки на НАТО отново може да се размаха ядрената карта", отбеляза Цветлин Йовчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    53 12 Отговор
    На войнишката костница в Лозенец хванахме един от вандалите а полицията го пусна и глоби нас задето чистим с питейна вода костницата.Фашистка държава!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Козлодуй

    53 11 Отговор
    Русия не е и няма да нападне България

    Коментиран от #5

  • 4 българин

    46 6 Отговор
    Бре, бре, бре!!!
    Че кой му го прошепна......
  • 5 морския

    54 11 Отговор

    До коментар #3 от "Град Козлодуй":

    ще удари само американските бази ! те не се считат за българска територия.

    Коментиран от #53

  • 6 ТаУмВзе

    42 7 Отговор
    Пудела се е стреснал нещо и има Платени Халюцинации от Галя! БУХАХХАХА
  • 7 Дръж, Цветлине,

    45 10 Отговор
    хапи руснаците!!! Имаш да заработваш, защото те сложиха министър, пък ти беше толкова БЕЗЦВЕТЕН!!!!
    Иначе НИЩО друго не ти прави впечатление в ДАНС и МВР, нали??? Там са цветя и рози!!!! И ние не си заработваме за съответното отношение към Русия????!! Както винаги, управляващите се престарават преди наредителите им да ги насъскат.
    Защо забравяте, че през 1941 г. в НС са приели да минем на страната на хитлеристка Германия и депутатите са ръкопляскали, коеуто УДИВИЛО цар Борис ІІІ. Слагачи на всички времена сме. И забравихме какво ни се случи по-нататък.

    Коментиран от #13

  • 8 навремето Посолството

    45 7 Отговор
    го направиха шеф на ДАНС само защото е гейзер.Пълен потрес и некадърник.
  • 9 МАРА

    6 28 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А оня в Кремъл какъв е???

    Коментиран от #11

  • 10 тогава няма да можем

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    да се доредим до дядо Иван от сегашните невроатлантици - всички са от комун потекло и ще искат да си използват ПАК предимството.
  • 11 оня в киийв е такъв,

    27 9 Отговор

    До коментар #9 от "МАРА":

    за какъвто говориш, в бандеровска украйна, или не знаеш за НЕГО????
    Зеленски може да не се притеснява. Вече влезе в учебниците по история като човека, унищожил Украйна.
    Папата каза на Зеленски - вдигай бялото знаме! НИКОЙ от така наречените невроат-лан-тици не коментира това. Против католицизма, против папата или против мира са те?

    А иначе, още в началото им беше казано - и цялото оръжие на света няма да помогне на подбудителите на населението в окраината на Русия да победи Русия.
  • 12 Сандо

    25 7 Отговор
    Продължавайте да пращате оръжие на окраината с което да се избиват руснаци и хора от местните малки етнически общности,вкл. и българската,и очаквайте нещо друго.Никой няма да се изненада,ако някой ден в заводите ни от ВПК-то се приземят ракети.И това ще е напълно логично действие.Както е казал народът:"Като ти е малко акъла,да ти е як гърба".
  • 13 Бамбука

    10 13 Отговор

    До коментар #7 от "Дръж, Цветлине,":

    Преди България да сключи военен съюз с Хитлер, има договор между Сталин и Хитлер.

    Коментиран от #28

  • 14 Анджо

    9 20 Отговор
    Големи продажници са русофилите проклети. Тия стари комунисти не изчезнат ли от тази планета, оправия няма да има. Никоя бивша република не ги иска и те продължават да ме убеждават, че да си роб е било по хубаво. Живях и това проклето време и знам каква гадна система беше. Престанете да лъжете младото поколение, проклетници.

    Коментиран от #17, #55

  • 15 Гай Турий

    19 5 Отговор
    Форнаджийското лопатче цветльо стигнало да тоя сложен извод... Ами кой чертае макаронски червени линии и се кани да изпраща батальони и всякакви оръжия в помощ на фашистката наркохунта в киев??! Кой, Москва ли? Естествено, че ще отговорят, имат ли друг избор, както се случи и през февруари 22-ра. Колко пъти предупреждават НАТО - спрете се, но не спират. Е накрая стана: "като не щете мира - на ви секира!"
    Това е последно предупреждение за декоративното петле и други ментално объркани особняци и подчинени кукуряги, както каза и СиДзи лично на макарона.
  • 16 Мъдрият

    24 6 Отговор
    Заплаха за България НЯМА, освен ако нашите "многоумни" и "многомъдри" политици не продължат да дразнят Русия - като вземат страна(и то неправилната) и се месят като пращат оръжие на укрите и много лаят... и то в конфликт, който не е наш!

    Пак ще ви припомня, че конфликтът започна заради фашисткият преврат в Украйна през февруари 2014г, и след него се настани фашисткия режим, който с години продължи да избива невинни хора( и жени и деца) в Луганската и Донецката република - хиляди хора загинаха - и всички, които подкрепяте Украйна - всъщност подкрепяте тези убийства!

    И зелето(Зеленски) като дойде уж каза, че ще въдвори мир, но продължи избиването на невинни хора! Многократно нарушавайки и приетите Мински споразумения.

    И затова Путин започна тая война - за да спре избиването на невинни хора в тези републики.

    Аз не одобрявам тази война, смятам че Путин можеше и с други средства да опита да постигне резултат...

    Но ние, България, да вземаме страната на Украйна в тази война е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!

    Трябва да останем напълно НЕУТРАЛНИ И ДА НЕ СЕ МЕСИМ!
  • 17 Баба ти

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Анджо":

    Ти си объркания, не старите комунисти, или хората които са наясно с процесите в света. На теб пипето не може да схване големите игри. Пий си грапата и мирувай в кабака да не ядосаш някой стар комуняга.
  • 18 Макробиолог

    15 4 Отговор
    Йончев,я кажи като клоун на клоуна,с ко ше спреме един залп на Пионер от 60те години на съветският съюз?С един гол член ,пък бил и пети,?
  • 19 🍋🍊🇧🇬

    14 6 Отговор
    На губещите Войната в Украйна е останала единствено Ескалация на Конфликта и въвличане на ЕС в открит Военен Конфликт с Русия който конфликт от Конвенционален ще премине в Ядрен.

    Българите трябва да гласуват за Правителство което е способно да държи България вън от разширяващата Военна опасност, готова да въвлече ЕС и Европа в пълно мащабна Ядрено Конвенционална Война.

    Изборите на 9ти ще бъдат Референдум, За или Против, Трета Европейска Тактическа Ядрена Война която може да бъде последната Световна в случай че се стигне до размяна на Стратегически Ядрени Удари и Оръжия?

    България трябва да стои далеч от Ядрената Война която е на прагът на България - ЕС, НАТО няма да може да защити Държавите които участват?

    Румъния се готви да бъде ударена (от Русия) с Ядрени Тактически Ракети, много вероятно Свръхзвукови?
    Други Държави от НАТО които са в мерника на Русия са: Полша, Литва, Латвия, Естония, Молдова, Германия, Франция, Италия, Англия.

    Украйна губи след Две Години война с Русия, ерго НАТО е пред разпад.

    Без парите на НАТО и оръжието на НАТО Украинците не биха издържали и три месеца война, след две години война и НАТО и Украйна са пред Разпад.

    Кирил Петков Простия е на Море кара Сърф а не в окопите на Часов Яр в Украйна, Денков и Асен Василев почиват кой знае къде но не са в окопите на Часов Яр?
  • 20 Ну погоди

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Тоя от снимката ще е от първите в зандана.
  • 21 В.В.П.

    12 5 Отговор
    Як лобут за евроатлантическите ,Гергев ,Мерргев ,и компания ..Без милост ..Плъха се трепе на място..Имат престъпления срещу България..Наказанието е неизбежно..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 В.В.П.

    11 2 Отговор
    Гергев ял испанска салата с нитрати до козирката ,и се направи на умрял от ,,Новичок,,,.Такава е заповедта от Козяк...Да следват интереса и интригата ..В ущърб на България..Винаги.
  • 25 В.В.П.

    14 3 Отговор
    Цветлин е от заможно ромско семейство.
  • 26 В.В.П.

    7 4 Отговор
    Тоя е житан,от Левски..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сандо

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бамбука":

    А преди договора на Сталин с Хитлер договори с нацистка Германия имат всички европейски страни.Или да напомним как Западът подари Чехословакия на Хитлер през 1938 години,което принуди СССР да сключи договора Молотов-Рибентроп за да спечели поне малко време преди неизбежното нападение от нацистките пълчища на Хитлер,подкрепен от почти всички европейски държави.

    Коментиран от #54

  • 29 Шаран БГ

    15 2 Отговор
    Никакво колебание! Със всеки изпратен снаряд на Украйна, заплахата естествено, че се увеличава за България. И никой няма да помогне на мъдрите балкански мъже, които ще духнат оттатък Океана при първото осъществяване на заплахата!! Те децата им и внуците отдавна са там.
    Да му мисли сиромашта!! Ще го отнесе както винаги се е случвало в последните 146 години ! Доброто е, че много от нашите деца и внуци бяха принудени да се изнесат от това блато !! В последните 34 години всичките ни управници са перверзни грандомани ! Пълнят джобовете и се оттеглят. А някои нямат намерение да се отдадат на "заслужен отдих" – няма мандатност и те доволни, продължават да доказват своята некадърност !! Ей на, на какъв хал сме .............
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 така така

    9 2 Отговор
    Заплахите от Русия са в главата.
  • 32 Какъв фактор е България

    13 2 Отговор
    че да бъде заплашвана?
    Треторазрядна периферна държава на Евроимперията при това загниваща.
    Единствена в света провела Закон за ликвидация и единствена в света с Турска партия в Парламента

    Коментиран от #56

  • 33 Той си знае

    10 2 Отговор
    Цветли библиотекарчето ме кефи, много е умен!
  • 34 Цв Йовчев? Говориш същите Глупости

    11 2 Отговор
    Като Мара Атанасова! ОТ ЕДНО И СЪЩО МЯСТО ЯВНО ПОЛУЧАВАТЕ МАТЕРИАЛИТЕ!!
  • 35 след като 3 пъти и обявявахме война

    8 3 Отговор
    изгонихме руснаците като васко илиев , окрадохме им имотите , какво да щеме бе . българите се продадоха на майдановците . Отива към смяна на режима на киев по насилствен път . Да . Няма перспективи украйна . чакала РФ да дойде на софия . да обаче не . лъжите на шайка хитреци го издадоха . оплаквайки майдановеца се лъже за армения и грузия яко . Любопитно .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Олеся Зеленска

    14 2 Отговор
    Ех,Цвети.....Цвети. Вятър те вял на бяла кобила,щом отново Путин сънувате и за всичко е виновен той.
    Нищо не става от теб- бъзльо с имунитет
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Павел пенев

    10 4 Отговор
    Нали членуваме в НАТО бе простак. В момента НАТО воюва срещу Русия на територията на Украйна,как да няма заплахи и срещу нас? Но ние сме безстрашни с армия от стари алкохолици,наркомани и цигани, която няма какво да покаже на Гергьовден.
  • 40 Мдаа

    8 2 Отговор
    И тоя Цветлин Йовчев го купиха от посолството! Започне ли някои да говори лъжи, значи вече е платена мисирка!

    Коментиран от #44

  • 41 Нападение от

    9 1 Отговор
    страна на Русия съществува само в повредени от евроатлантическа пропаганда мозъци, като на тоя на снимката! Язък че е възпитаник на Морско училище! Как е изкласил там, като се има в предвид, че умствено ограничените ги шкартираха още в първи курс?
  • 42 ПРОЩАЙ уКРАЙна!

    7 0 Отговор
    КАКТО ЗНАЕМ Б€ЗРОДНИТ€ НИ €вро-атлантици $ЛУГУВАТ В$€ОТДАЙНО НА циони$кит€ $и Го$подари ($АТАнато) И ПУБЛИЧНО $€ ГОРД€ЯТ,ЧЕ "БЪЛГ€РИЯ" ПОМОГНАЛА НА украйна $ вУ€нна помощ В НАЙ -Р€ШИТ€ЛНИЯ МОМ€НТ...!

    СЪН СЪНУВАХ:
    цру аг€нт(от €вр€й$ки произход) $Ъ$ТАВЯ КОВАР€Н- юд€й$ки ПЛАН:
    $ Ц€Л ДА $€ НАВР€ДИ НА РУСКО-ТУРСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ, И ДА $€ ОБВИНИ РУСИЯ В Т€РОРИЗЪМ! ДИВ€Р$АНТИ ВЗРИВЯВАТ СТЕНАТА НА ЯЗОВИР "И.........Д" , И ВОДАТА ЗАЛИВА турският град О...н И ОКОЛНОСТИТЕ, КАТО ВИНАТА $€ ХВЪРЛЯ НА ЛОШИТЕ РУСНАЦИ!
    А ЗА КАПАК ДИВ€Р$АНТИТ€ ИЗВЪРШИТЕЛИ $А ПЛАТ€НИ БЪЛГОРОМРАЗЦИ ОТ р$м....!
  • 43 ХЪм

    1 0 Отговор
    Ким сир сен?
  • 44 ФОЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Мдаа":

    Не го ли издигаше БСП още по времето на Станишев! Беше някакъв шеф в ДАНС после министър на МВР пак при една коалиция с БСП. Сега да не е вече евроатлантик?

    Коментиран от #57

  • 45 Дъмб

    5 1 Отговор
    Тука работещия си мисли, че една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина. Не е така, Руси, няма да стане. Има история и хората я помнят.
  • 46 Истината

    7 1 Отговор
    ЦветУлинчо го е страх от народния съд!Лично аз ритуално ще го кълцам в адски мъки
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Още един фалшив демократ

    7 1 Отговор
    Се включи в истеричния хор под мотото колко лоша и агресивна е Русия.
  • 49 тато

    4 1 Отговор
    тоя който продава и дава оръжия на страна от действащ конфликт, трябва да е осигурил защитата на тая инфраструктора дето ги произвежда и транспортира, още преди да почне да продава и дава! Ако няма с какво да го осигури не се участва в активни конфликти. всички знаем чия е тая работа...аз на тва му викам с чужда пита помен да правиш!!! та уважаеми елити, ако бъде ударена инфраструктора заради това че вие сте много активни пудели....ще плащате с живота си, както ще плащаме и ние ако ударят инфраструктора! това не е заплаха , а напълно естествен подбор на събитията и няма да ви се размине...колкото и глупости да пишете и квичите!!!! и тоя ден наближава с пълна сила, а ние не виждаме вие нещо да се коригирате или да промените, напротив правите нещата още по опасни за нас и децата ни!!!
  • 50 киро

    2 1 Отговор
    Още един рускогъзолизец!
  • 51 чоби

    4 0 Отговор
    На един друг министър пак по времето на БСП / Станишев/ му се привиждаха руски самолети над Черно море, сега пак на министър по времето на БСП му се привижда руска заплаха.
  • 52 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    7 0 Отговор
    ГЛУПОСТИ.
    БЪЛНУВАНЕ НА БОЛНИ МОЗЪЦИ.
    ПОМИСЛИ СИ БЕ ГОСПОДИНЕ , КОЙ НИ СМЯТА ЗА ЗАПЛАХА.
    НЯМА ТАКЪВ.
    РАЗБИХТЕ ВСИЧКО ПОСТРОЕНО ОТ БАЙ ТОШО, ТОГАВА И АРМИЯ ИМАХМЕ.
    СЕГА ИМАМЕ ЕДИН СТАДИОН ПИШМАН ВОЙНИЦИ.
    АКО ГИ ДРЪПНАТ НА МАРШ НА СКОК, ЩЕ ИЗМРАТ ПО ПЪТЯ.
    ТОВА ГО КАЗВА ЕДИН БЕСЕН КАШИК ОТ ЗВЕЗДЕЦ.
  • 53 А КОЙ ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ,

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "морския":

    давайки на американците своя територия? По времето на "комунизма" НЯМАШЕ съветски бази в Народна република България - но имаше едни СС20, от които трепереха близки и далечни наши противници. /Служил съм в Грудово, при "краставиците".../ Ново село е под американска юрисдикция...
  • 54 Има и

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сандо":

    "Соболева акция". Знаете ли какъв е резултатът от нея и как тя се посреща от Германия и от тогавашното българско правителство? А що се отнася до договора "Молотов - Рибентроп" - историческата наука отдавна и безспорно е доказала, че той е осъществена възможност СССР да спечели време и да се подготви за агресия - и въпреки че времето не му достигна в началото, успя да преобърне хода на войната. С днем победы!
  • 55 Бил си амбициозен некадърник,

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Анджо":

    неогрян от милостта на някой партиен секретар . Познавам много такива - "тогава" се слагаха активно, но бяха толкова безлични и ,п,овтарям, некадърни, че никой не им обръщаше внимание. Днес те обвиняват всички за собствената си нищожност, белким им обърнат внимание - но пак не се случва. Защо ли?
  • 56 И, както се казва,

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Какъв фактор е България":

    никой не хвърля камък в рядка фекалия - по обясними причини...
  • 57 Е, е евроатлантик -

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ФОЙ":

    също като Божанков, А.Найденов и ред други от кохортата.... Европедали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове