Last news in Fakti

10 Май, 2024 09:21 3 956 32

Няма спирка за леенето на бетон край Царево - задава се строителството на нов ваканционен комплекс

  • ваканционен комплекс-
  • царево

Строителната площадка ще граничи със защитена зона "Ропотамо и ще е само на километри от резервата "Странджа"

Няма спирка за леенето на бетон край Царево - задава се строителството на нов ваканционен комплекс - 1

Край южния морски бряг пак се задава леене на бетон - за пореден мащабен ваканционен комплекс, съобщи "Сега". Проектът уж е за природосъобразен къмпинг в района на Царево, но всъщност става дума за много повече.

Инвеститорът "Еко камп" ЕООД е обявил за днес обществено обсъждане, на което ще представи амбициозната си визия за съчетаване на отдих насред природата с хотелски и ВИП удобства досами известния Попски плаж.

Начинанието на "Еко камп" е с работно заглавие "Изграждане на ваканционно селище с къмпинг единици". Невинното име обаче крие притеснителни изненади. Наред с преместваеми обекти като палатки и кемпери е включено и трайно строителство. В комплекса ще има двуетажни вили, басейни, ресторант, лятно кино, паркинги, игрища, обслужващи здания, улична мрежа. Вписани в съществуващата гора. В близост до морето, разбира се.

Строителната площадка ще граничи със защитена зона "Ропотамо и ще е само на километри от резервата "Странджа".

"68 мобилни къщи и 33 вилни сгради покрай палатките и караваните. Да видим колко от тях ще "минат" като "преместваеми обекти", че сега нали така е модерно.", коментира с горчива ирония Борислав Борисов от инициативата "Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг".

"Зелен" лукс, или що е глемпинг

Проектът предвижда бъдещият комплекс да разполага с къмпинг и глемпинг зони, мобилни къщи, вили, ВИП зона, ресторант с басейн и спортен център.

Къмпинг зоната е планирана с 30 места за кемпери и 38 за каравани, всяко с площ от 100 кв.м. Гостите ще разполагат с две обслужващи сгради с тоалетни и душове. В близост ще има зона с десетки мобилни къщи, разположени в кръг.

Чудите се какво е глемпинг? Чуждицата съчетава думите glamoгous (бляскав, луксозен) и camping, тоест става дума за луксозен къмпинг.

В лукс зоната ще има 8 глемпинг палатки и 7 къщи от типа tree house (разположени на дървета в наличната гора). Всяка ВИП "къмпинг единица" ще си има малка лагуна (топилка).

В общите части лукс туристите ще имат ресторант, инфинити басейн, барбекю, детски площадки, беседки, СПА ценър със закрит басейн и сауна, игрище за футбол с изкуствена настилка и размери 35 x 25 метра, два тенис корта, игрище за плажен волейбол.

Вилите - 33, ще са "предимно" двуетажни, терасовидно разположени, с гледка към морето. Ще има вътрешни улици и тротоари плюс обща алейна мрежа в целия комплекс. Настилките ще са от макадам и павета.

Курортът ще бъде опасан и скрит от ограда.

При пълна заетост тук ще отдъхват и работят едновременно над 600 души. Такава популация определено няма да е безобидна за природата. За сравнение първият у нас глемпинг - "Гора", близо до къмпинг Градина, предлага 15 палатки с общо 30 легла.

Кой ще строи

Инвеститорът е дружество, създадено в края на 2020 г. Има 2.34 млн. лева капитал.

Дъщерно е на голяма компания - "Смарт пропърти фънд", която притежава много имоти и проекти за ваканционни и жилищни комплекси в цяла България, както и дъщерни дружества за тяхното управление. Фондът е собственик на "Чери гардънс", "СПФ Младост", "Гранд ризорт Сандански", "Кукуш проджект", "Банишора инвест" и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морски

    29 5 Отговор
    Бетон и украинци!!
    Май пак ще се ходи в Гърция и Турция

    Коментиран от #2

  • 2 Ъмхъ...

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "Морски":

    И Май и Юни и Юли и Август и Септември ще се ходи в Гърция.Като гледам тая снимка и се едно гледам някаква снимка от някой сирийски град след бомбардировка или някой град от ивицата Газа след нападение от евреите.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 Морски

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ъмхъ...":

    Това от снимката го събориха защото инвеститора не плати колкото и на когото трябва

    Коментиран от #9

  • 4 Сталин

    25 4 Отговор
    Само още мазохисти може да ходят на л@йноморието ,където масоните и мутрите на Тиквата унищожиха всичко

    Коментиран от #14

  • 5 Хлъц

    21 4 Отговор
    Следва масово зомбиране..Да подкрепим българското! Затова не се правете на ударени,защо нашенеца масово отива в гръцко и турско.А Бог ни е дарил кътче от Рая покрай Черно море.Ако бяхме далновидни,оше през 90-те, бяхме иноворали завареното ,като база,да ограничим строителство,с нискоетажни хотели,много зеленина,алей за разходка,всичко направено с ум и нюх- по модел- от масов турист,до ВИП,разните Ривиери,Малдиви,Марбели щяха да ни дишат прахта.Уникални възможности- пече се на плажа,а след час,може да кара ски на Пампорово - с изкуствен сняг,и отново супер обслужване.Плаща- хеликоптер и е там.Но ние нали сме ганъо, с уста- куфар ,всичко о с р хме.7947

    Коментиран от #6

  • 6 🤷🤦🤷🤦🤷🤦

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хлъц":

    НАШКА ТИ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ?
  • 7 Търтей

    15 4 Отговор
    Нали искате ИНВЕСТИЦИИ, на ви! А, и банани има вече...
  • 8 Име

    15 2 Отговор
    Скоро няма да може да се ходи на море!

    Коментиран от #15

  • 9 Сила

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Морски":

    Инвеститорите бяха двама руски мафиоти, единия обаче го убиха а на другия Тиквата му открадна парите с обещание, че ще го пази..... После и той изчезна!?!
  • 10 Даниел

    12 2 Отговор
    Много подробна информация,но никъде не видяхме част за екология??Нещо пречиствателна станция?канализация?

    Коментиран от #19

  • 11 По добре голям хотел

    3 16 Отговор
    Отколкото гола и замърсена пустош...

    Коментиран от #21

  • 12 То па у гърция

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ъмхъ...":

    Ша ти свалят пет кожи с тия цени.....и там септични ями и селски къщи за хотели....
  • 13 Тома

    10 0 Отговор
    Ей нямат край парите от пералнята
  • 14 БСП милиардерите

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Не говори така...ние приватизирахме всичко по морето.....окрадохме труда на народните маси...
  • 15 Я пъ ти

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Име":

    Слънчака е винаги пълен...гледай след месец кво става...
  • 16 В гръцко....

    6 5 Отговор
    Селска къща хотел станала. Септични ями бол. Цени като в България, само че в евро....и пак са кланяме на византийците.
  • 17 Чудно....гледам по света

    1 6 Отговор
    Едни от най посещаваните градове са Рио де Жанейро, Тампа, Флорида бийч.....огромни хотели като небостъргачи и винаги има хора....слънце, пясък, океан, развлечения, заведения, мацки..,кипи от живот...като на слънчака.
  • 18 Кво ни е на златните или албена

    4 8 Отговор
    Хотели бол, народ бол, купона си тече.....хотели, зеленина, чудесен плаж....и пак си плюем родното.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    5 0 Отговор
    Бизнесът - мечта на всеки. Строиш хотелче с отпуснати евро парици. Бетонираш плажни ивици. Разрешителни на килограм. Офертите златни, материалите б0клук. Акт 16 срещу някой друг рушвет. Отваряш още на етап БДС. Стаите за гости като килери. Продуктите за олинклузива, от евтините вериги. Менюто като от кебапчийница, а цените като за гурме ресторант. И почваш да пускаш оферти към детските спортни клубове за нощувки по 100 кинта на дете, уж да участват в организирани състезания. Тренерите са на почивка безплатно - те са тренери, родителите им поемат разходите. И парата си върви, а ти си на далавера. И да не забравите да гласувате!

    Коментиран от #24, #28

  • 21 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "По добре голям хотел":

    Пустоща е замърсена, когато си изхвърляш боклука където ти падне. Научи се на култура, ако искаш да ти е чисто.

    Коментиран от #23

  • 22 И така нататък..

    3 1 Отговор
    СУПЕР! НО ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНА ЗА ЧЕРНОМОРСКОТО КРОЙБРЕЖИЕ! ОТНОСНО ЗАСТРОЯВАНЕТО В ЗОНИТЕ "А" И "Б"! БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА Е ЗА ХОРАТА, НЕ ЗА ДРУГА ФАУНА!
  • 23 Българин и култура

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Що знайни и незнайни сметища има по нашето "зелено" черноморско крайбрежие.....само Бог знае.
  • 24 Никой не те кара на сила

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Да ходиш в българските хотели и да те "мамят"....я у гръцко- къща на село хотел станала, а цените двойни, щото са в евро.....

    Коментиран от #30

  • 25 БСП милиардерите

    2 1 Отговор
    Ние приватизирахме българското черноморие. Окрадохме 45 годишен труд на народните маси. Създадохме мутрите и завладяхме заведенията и паркингите. Другари от ДС, от отявлени комунисти, станаха върли капиталисти....сега да не плачете.
  • 26 Гай Турий

    2 0 Отговор
    Кметовете и ОС в крайморските ни градове и села са ОПГ, от 30 години готови за доживотен затвор. Само че няма кой да ги арестува и съди, все свински черва от тях - прокурори, съдии, полицаи и т.н. Тия продажни негадяи са способни да разрешат леенето на бетон от Царево до Крим, само и само да им поднесат рушветите. Кво стана със созополскойто Рейзи? - Нищо досега, а тоя си е доказан престъпник. Ония от Несебър поне единият го пратиха на оня свят преди 20 години, другият избяга в Украйна и се върна... И само те ли?! Само по този контингент МВР и провараздаването ни имат осигурена работа за 20 години напред.
  • 27 гражданин

    2 0 Отговор
    който не му харесват малките хотели в Гърция, ми много е просто бе, не ходи бе, ходи пеш, и то без да се отдалечаваш много от дома си, в Гърция мутри няма, гърлени викове и игрички на плажен волейбол от дебели чичовци, няма, и старо и младо се държи уважително, облечено е нормално, и ти казва добър ден на английски, само за да не видя и една мутра, съм готов да платя 500 евро отгоре за почивката си
  • 28 Нико

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Ти си открил страхотен бизнес модел. Направо почвай за един сезон ще станеш милионер. Я колко е лесно. Курортите ни ги съсипа държавата а не предприемачите хотелиерите и ресторантьорите. Не берете и грижа на партийците и мутрите. Те са там само за да изперат парите от мръсните сделки. Има и нормални хора дето работят там съвестно и почтенно и те страдат от корупцията и мутризацията на държавно ниво.
  • 29 Ходя в 178 държави без виза

    2 1 Отговор
    Защо да се бутам в Царево?
  • 30 от гагауз акъл не ща

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Никой не те кара на сила":

    още повече с добруджански корени
  • 31 Платени драскачи

    1 1 Отговор
    Егати малоумната статия, нито сте се запознали с проекта, нито нищо. Дано направят един хубав къмпинг за каравани и палатки с еко къщички както е в Гърция! Много по-добре от мутренските бетонни извращения, но явно някой не си е взел подкупчето и е пуснал платена статийка. Жалки сте!
  • 32 Селянин

    1 0 Отговор
    Айде на бетонйо днеска има утре нема.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове