25 Юли, 2022 14:53 10 232 2

Два града с рекорд при покупката на жилища

  • кипър-
  • пафос-
  • лимасол-
  • къщи-
  • инвестиции

Чужденците се насочват към Лимасол и Пафос

Два града с рекорд при покупката на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Посредниците на недвижими имоти в Лимасол и Пафос отчитат най-високото търсене както от местното население, така и от чужденци, по отношение покупката на имот, от 2020 г., когато правителството отмени програмата за гражданство чрез инвестиции.

Бумът се случва на фона на глобална геополитическа криза, свързана със ситуацията в Украйна и въздействието на санкциите върху руските инвеститори, които до 2020 г. бяха основните купувачи на недвижими имоти в тези два кипърски града. „Броят на чуждестранните граждани, които искат да купят имот в града, е нараснал рязко. Основните купувачи са британци, израелци и германци. Продажбите в Пафос растат. Това е най-големият ръст, който сме виждали през последните години, тъй като все повече чужденци търсят дом на острова“, казва Есме Палас, адвокат партньор в Michael Kyprianou and Co LLC в Пафос.

Според нея увеличението на продажбите се дължи на премахването на ковид ограниченията. „Хората, които искат да купят жилищен имот за инвестиция или за семейството си, се стремят да го направят възможно най-бързо, преди цените да се покачат“, добавя Палас.

Западното крайбрежие на Кипър е гореща точка на пазара на недвижими имоти. „През последните месеци наблюдаваме увеличение на продажбите и интереса към имоти в Лимасол и Пафос. Интересното е, че имаме голямо търсене от рускоезични клиенти и хора от Украйна“, добавя Палас.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелче

    11 2 Отговор
    Ти си цела брокерка бре
  • 2 Коментар

    5 1 Отговор
    Милена, сега за 2020г ли пишеш. Премахване на ковид мерките ? Та те вече пак ги връщат. Ти наистина ли си толкова зле или подържиш ниско нивото нарочно, за да се чете рубриката от брокери ?