Last news in Fakti

28 Юли, 2022 13:37 7 002 2

Продават къщата на световно известен композитор

  • джузепе верди-
  • къща-
  • италия-
  • продажба

Имотни спорове около къщата на Джузепе Верди

Селска къща в италианската провинция Пиаченца, която известният композитор Джузепе Верди купува за родителите си през 1848 г. и където живее 50 години, ще бъде обявена за продажба (вероятно на търг) след две десетилетия на спорове между наследниците.

Мястото от 17 хектара се намира в село Сант'Агата, във Виланова сул Ардас, на 3,5 км северно от Бусето, в долината на река По. След смъртта на Верди е частично използвано като музей.

След смъртта на Верди имотът преминава в ръцете на младата братовчедка Мария Филомена Верди, която е отгледана от композитора и съпругата му. В момента вилата е собственост на четирима братя, наследници на Филомена, които две десетилетия не могат да се разберат за собствеността на луксозния имот и никой от тях не може да изкупи дела на останалите.

Всъщност Върховният съд постанови, че наследството на Алберто Карара Верди, който почина през 2001 г., трябва да бъде разделено поравно между децата му. Никой от наследниците обаче не може да изкупи дела на останалите, което прави продажбата единственият жизнеспособен път.

Вилата се нуждае от основен ремонт, тъй като има течове и пукнатини поради строителство върху глинеста почва. През 2020 г. музеят стартира групово финансиране за възстановяване на сградата. В крайна сметка обаче, поради невъзможността да поемат високите разходи за поддръжка на недвижими имоти, наследниците решават да пуснат вилата за продажба, като оставят италианската държава с преимуществено право на покупка.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Танас

    8 8 Отговор
    НИКОГА ПОВЕЧЕ „ПП“ ! ОСТАВКА !

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.