Last news in Fakti

2 Август, 2023 10:50 987 1

Четири хиляди зрители посетиха „Опера в парка“

  • „опера в парка“-
  • зрители-
  • деца-
  • концерт-
  • софийската опера-
  • столична община-
  • йорданка фандъкова

От 1 октомври е „Денят на музиката“ в залите на Софийската опера с новите предложения за сезон 23/24 г. „Опера в парка“ се осъществяват с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2023 и под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова

Четири хиляди зрители посетиха  „Опера в парка“ - 1
Снимка: Софийската опера и балет

Четири хиляди зрители посетиха „Опера в парка“ - първият от четирите летни фестивала на Софийската опера и балет

Фестивалът започна на 24 юни и завърши на 30 юли. И тази година в парка на Военната академия сцената беше предоставена за детските постановки. В програмата бяха включени осем продукции – Концерти за бебоци, „Вълшебната флейта“, „Трите прасенца“, „Изгубената принцеса“, „Вълкът и седемте козлета“, „Мечо Пух“, „Червената шапчица“ и „Шегобишко на острова на чудесата“. Бяха показани общо осемнадесет представления, посетени от четири хиляди деца и родители. Диригенти бяха Стефан Недялков, Жорж Димитров и Игор Богданов.

Четири хиляди зрители посетиха  „Опера в парка“
Снимка: Софийската опера и балет



Юлия Кръстева режисьор „Младежка програма“:


Програмата започна през 2010 г. с продукцията на „Лакме“ за 17 септември – Денят на София съвместно партньорство със Столична община, Военна Академия и Софийска опера. На следващата година започнахме с детски, оперни и балетни спектакли в началото на лятото. От 2018 г. в „Опера в парка“ остана само детската програма, а от 2020 г. оперните и балетните спектакли се преляха във фестивала „Музи на водата“ на езерото Панчарево.

Четири хиляди зрители посетиха  „Опера в парка“
Снимка: Софийската опера и балет


Винаги се стремим да подготвяме за откритата сцена по едно ново заглавие. Тази година това беше адаптацията на „Вълкът и седемте козлета“. През 2020 и концертите за бебоци излязоха на открито – най-младата ни публика също се приобщи към откритите пространства.
Още от първата година при неблагоприятни метеорологични услови Военна академия предоставя тържествената зала за нашите спектакли. Публиката е много нетърпелива и пристига в парка дори час преди спектакъла. Мястото е малък оазис в големия град.“

Четири хиляди зрители посетиха  „Опера в парка“
Снимка: Софийската опера и балет

От 1 октомври е „Денят на музиката“ в залите на Софийската опера с новите предложения за сезон 23/24 г.
„Опера в парка“ се осъществяват с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2023 и под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.

Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Похвално