Last news in Fakti

25 Април, 2024 13:56 1 845 4

Васко Василев ще изнесе концерт в Айфеловата кула заедно със солисти от „Ковънт гардън“

  • васко василев-
  • ковънт гардън-
  • айфеловата кула-
  • концерт-
  • цигулка-
  • париж-
  • солисти

Концертът ще се проведе на 26 май по случай 20-тата годишнина от създаването на Българския културен институт в Париж

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера „Ковънт гардън“, ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май т.г., в зала „Густав Ефел“ на Айфеловата кула.

Музиканти от 5 националности – французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на сцената, за да отбележат заедно един от най-светлите български празници - 24 май и да отпразнуват с музика 20-тата годишнина от създаването на Българския културен институт в Париж.

„За мен като артист, едно от най-силните вдъхновения за концерт, безспорно е мястото, локацията, залата, града. Когато получих поканата от г-жа Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж, нямах никакво колебание, че ще приема. Остана само да намерим възможна за всички дата.“, сподели Васко Василев.

Четирима от най-добрите солисти в Оркестъра на Кралската опера в Лондон ще свирят заедно с Васко Василев в бутиковата концертна зала на Айфеловата кула, която разкрива и изключителна гледка към града от първия етаж на вечния символ на френската столица. Това са Флоранс Гарел /цигулка/, Каору Ямада /цигулка/, Матю Кетъл /виола/, Гундула Лайтнер /виолончело/. В програмата на концерта се включени произведения на Вивалди, Бизе, Брамс, Сарасате, Сен- Санс. За концерта в Париж, българският цигулар ще пристигне от Япония, където има предвидени участия.

Концертът на Васко Василев и солистите на Кралската опера е продукция на Българския културен институт в Париж и ще отбележи 20-тата година от основаването му във френската столица. От 2004 година насам, галерията му е място за срещи на приятели на българската култура от различни страни , а мисията му е да подкрепя и развива среда и диалог с международна публика, да търси и развива форми за представяне на традициите и съвременното ни изкуство.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Чапаев

    5 0 Отговор
    Браво, страхотен е, велик музикант.
  • 2 12345

    2 0 Отговор
    Световен цигулар.След Паганини ,разбира се.Дано го достигне.а свири на една струна,по-дяволския начин на Николо Паганини.
  • 3 12345

    2 0 Отговор
    Световен цигулар.След Паганини ,разбира се.Дано го достигне.а свири на една струна,по-дяволския начин на Николо Паганини.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.