Last news in Fakti

28 Март, 2024 13:58 1 485 6

Американец удари джакпот от 1,12 милиарда долара

  • лотария-
  • джакпот-
  • сащ-
  • америка-
  • милиардери

Късметлията е от Ню Джърси

Американец удари джакпот от 1,12 милиарда долара - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Късметлия от щата Ню Джърси спечели във вторник вечерта джакпота от американската лотария "Мега милиони" на стойност 1,12 млрд. щатски долара, прекъсвайки поредица без печалба, която датираше от декември миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Изтеглените числа са 7, 11, 22, 29, 38 и 4. Печелившият билет е продаден в Ню Джърси, съобщават от "Мега милиони" на сайта си.

До последното теглене никой не беше уцелвал всичките шест числа и не беше печелил джакпота от 8 декември м.г. насам. Това означаваше 30 поредни тегления без голям победител.

Спечелването на джакпота в лотария е трудно, тъй като шансовете са много малки - 1 към 302,6 милиона, отбелязва Асошиейтед прес.

Наградата е осмата по големина в историята на лотарията в САЩ.

Джакпотът от 1,12 млрд. щатски долара е за победител, който приeме сумата да му се изплаща на вноски за срок от 29 години. Повечето победители избират еднократно изплащане в брой, което означава 537,5 млн. щатски долара, отбелязва Асошиейтед прес.

Следващото голямо теглене ще бъде в сряда вечер за джакпота на играта "Пауърбол", който е в размер на 865 млн. щатски долара. Никой не е печелил тази награда от Нова година насам, което прави 36 тегления без победител.

Билети за лотарията "Мега милиони" се продават в 45 американски щата, в столицата Вашингтон и на територията на американските Вирджински острови. Двете лотарии се играят в 45 щата, столицата Вашингтон и на американските Вирджински острови. "Пауърбол" се разиграва и в Пуерто Рико, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    9 8 Отговор
    Поредната измама на евреите ,няма такъв човек който да е спечелил,как евреите ще дадат един милиард на прошляк
  • 2 Ха ха ха

    6 3 Отговор
    Тръмп трябваше да си купи билет, да си плати вересиите
  • 3 бандит методиев борисов

    8 0 Отговор
    ударих по голям ама си мълча🎃
  • 4 българската жена трябва

    1 0 Отговор
    Да бъде мъчена оплювана и да страда хахаххахах

    Коментиран от #5

  • 5 дай боже

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "българската жена трябва":

    Ще хода на църквя и литургии това да се случи , да умрат в мъки ☀️
  • 6 Виж ся..............

    1 0 Отговор
    Аз съм твой далечен роднина . Трябва да мина да те видя .