Last news in Fakti

26 Април, 2024 14:15 1 858 11

Плодовете, които пречат на отслабването

  • плодове-
  • диета-
  • отслабване

8 плода, които е по-добре да избягвате, ако се опитвате да влезете във форма за лятото

Плодовете, които пречат на отслабването - 1
Снимка: Shutterstock

Не всички плодове допринасят за бърза загуба на тегло и задържане на мечтаната фигура. В следващите редове ще ви разкажем за 8 плода, които определено трябва да избягвате, ако се опитвате да влезете във форма за лятото. Често вярваме, че плодовете не са пречка за нашата диета.

В действителност обаче това не е съвсем вярно. Наистина, много плодове или горски плодове са здравословна и богата на витамини алтернатива на сладкишите. Но ако целта ви е бързо отслабване и поддържане на тегло, по-добре е да избягвате някои от тях (поне временно).

Авокадо

Да, това е плод. Освен това е много калоричен: 100 грама съдържат около 160 килокалории. В същото време авокадото е отличен източник на здравословни мазнини и има добър ефект върху състоянието на кожата. Така че не трябва да се отказвате напълно от него, но трябва да спазвате умереност.

Кокосов орех

Друг изключително висококалоричен - макар и много вкусен - плод (въпреки че от ботаническа гледна точка е костилка). И ако кокосовата вода е напълно диетичен продукт, тогава пулпата, когато се консумира в големи количества, може не само да забави загубата на тегло, но и да доведе до увеличаването му. Плодова диета, която топи килограми

Сушени плодове

Сини сливи, стафиди, сушени кайсии и др. могат да ви помогнат да се откажете от нездравословните сладкиши в първите етапи, но самите сушени плодове съдържат много калории и захар. Ето защо, ако искате да свалите килограми, по-добре е да ядете сушени плодове в много умерени количества.

Банани

Бананите са богати на калий и са добри за храносмилането, но съдържат твърде много калории и захар, за да се считат за диетична храна. Един банан съдържа около 150 килокалории, така че няколко плода вече изглеждат като значителна част от дневния прием на калории, пише actualno.com. Манго И още един много вкусен, но твърде сладък плод. Ако наистина искате, можете, но малко.

Грозде

Една чаша грозде може да съдържа до 15 грама захар, което е доста критично, ако сте на диета. Въпреки че гроздето е богато на антиоксиданти, които успешно се борят с „лошия” холестерол. Да ядете или да не ядете зависи от вас.

Ябълки

Може би най-неочакваният елемент в списъка, тъй като ябълките са сравнително нискокалорични плодове. Все пак сладките сортове могат да съдържат до 19 грама захар в една средна ябълка, така че е най-добре да се съсредоточите върху тръпчивите (предимно зелени) сортове.

Нар

Нарът съдържа много витамини и може да намали риска от сърдечни проблеми. Но имайте предвид, че един нар съдържа до 39 г захар, така че ако планирате бързо да отслабнете, по-добре е да се откажете от това зрънце за известно време.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вкусното привлича ,

    0 3 Отговор
    а безвкусното отдалечава . хората са пълни . навални беше дебел . умре от тромб . няма слаби . ще ядеш плодове да смъкнеш . нестава . чърчил си беше дебел и клинтън и меркел и бойчо . такива си ги харесват .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Един шофьор

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Националист":

    Аз я харесвам, какво и е на жената?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.