Last news in Fakti

7 Май, 2024 23:00 4 296 88

Това лято Путин може да нахлуе в още една държава

  • русия-
  • нато-
  • украйна-
  • грузия-
  • молдова-
  • владимир путин

Наближава поредната Олимпиада и в главата на Владимир Путин светва обичайният въпрос: Кого да нападна този път, докато светът е вперил поглед в състезанията в Париж?

Това лято Путин може да нахлуе в още една държава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напълно възможно е това лято Русия да нападне Грузия. Защото Путин обича да нахлува в други държави по време на Олимпиади. А в Грузия вече тече повторение на случилото се в Украйна през 2014. От Евгений Дайнов.

Наближава поредната Олимпиада и в главата на Владимир Путин светва обичайният въпрос: Кого да нападна този път, докато светът е вперил поглед в състезанията в Париж?

По време на лятната Олимпиада от 2008 година руската армия нахлу в Грузия. Малко след зимните Олимпийски игри от 2014 година московският ботуш стъпи в Източна Украйна и Крим. А веднага след края на зимната Олимпиада от 2022 година руската армия започна пълномащабна война с цел окончателното унищожение на Украйна и на украинската нация.

Кой е на ред през лятото на 2024?

Едва ли ще е член на НАТО, което засега изключва Балтийските републики, Полша, Румъния и България. Армения е в кома и там няма нужда нещата да се бутат насилствено. Може да го отнесе някоя бивша съветска република, завършваща на -стан, но това е малко вероятно, като се има предвид, че зад повечето стои Турция, а зад Казахстан - Китай.

По всичко личи, че и този път мишената ще е Грузия. Там вече тече повторение на сценария "Янукович", приложен в Украйна през зимата на 2014 година.

Да си припомним. През 2010 година Украйна подписва споразумение с ЕС за скорошно членство. Когато обаче се стига до окончателното подписване на старт на преговорите, на 21 ноември 2013 година проруският президент Янукович обявява, че няма да подпише нищо подобно. Напротив, щял да предприеме стъпки за включване в тогава създаващия се под егидата на Москва Евразийски съюз. Следва всенароден украински бунт, станал известен като Евромайдан. Янукович бяга в Русия, а в края на април 2014 година в Украйна нахлуват "зелени човечета" - руски военни подразделения без опознавателни знаци. Зимната Олимпиада в Сочи е приключила на 23 февруари.

Характерното в тази ситуация е безогледното поведение на Янукович, който през цялото време действа с целенасочена и увеличаваща се арогантност, чиято цел е да провокира въстание, което той да потуши. И така да съсече европейския устрем на украинците за едно 10-15 години. Накрая украинците се оказват по-силни, но дават над 100 жертви.

Как Грузия заприличва на Украйна

Абсолютно същият сценарий се разгръща в момента в Грузия. Амбицията на страната да стане член на ЕС е толкова силна, че е вписана в Конституцията; над 80 на сто от грузинците подкрепят това членство. Страната е обаче управлявана от руска агентура, която няма никакво намерение да спазва курса към Европа. Напротив, амбицията - като при Янукович - е Грузия да си върне статута на васал на Москва.

Този път провокацията не идва от директен завой към Евразийския съюз, а от внасянето в парламента на Закон за чуждестранните агенти. Той е копие на онова руско законодателство, което се ползва за смазване на всякакво инакомислие.

Първоначално правителството се уплаши от протестите и оттегли закона. Впоследствие обаче го внесе отново, в по-радикален вариант - заменяйки термина "чуждестранен агент" с "агент на чужда държава". Такива "агенти" са всички организации, предимно НПО и медии, които получават западно финансиране, вкл. от предприсъединителните фондове на ЕС. По този начин властта в Грузия де факто обявява ЕС за сборище от "чужди държави". Очевидно е, че крачката до путиновата формулировка "недружески държави" не е никак голяма.

Следват три седмици протести в столицата Тбилиси. Хората отказват да напуснат улиците и площадите, докато парламентаристите продължават да си гласуват закона (в Грузия имат не две, а три гласувания за всеки закон). Ситуацията непрестанно ескалира заради действията и риториката на властта. Целта е, очевидно, като при Янукович: да се провокира въстание, което да бъде смазано.

Едва ли обаче този път Путин ще остави нещата в ръцете на местните си агенти. Все пак през 2014 година Янукович не успя да се справи с украинците и, въпреки последвалото руско нахлуване, страната рязко се "озападни". Този път Путин вероятно ще залага на сигурно. В момента, в който ситуацията в Грузия се взриви, той ще може да вкара армията си, най-вероятно "откликвайки" (както в случая с Унгария през 1956 и с Чехословакия през 1968) на "молбата на правителството за братска помощ срещу чуждите агенти и западните провокации".

Това е вероятният сценарий. Познавайки нрава на Путин, той е напълно възможен. Толкова е възможен, че всъщност важният въпрос е: ще има ли Путин търпението да дочака Олимпиадата в Париж, която започва чак на 26 юли?

***

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Беловеца

    99 27 Отговор
    Всеки нормален човек се пита от къде идват средствата да се лее толкова брутална военно антируска пропаганда, при все че общественото мнение е много по балансирано

    Коментиран от #6

  • 5 Една българка

    77 26 Отговор
    Давай Путине, чакаме те да минеш и да изметеш политическата паплач, която са ни насадили да ни тормози и смуче. Народът не може да ги свали, защото фалшифицират изборите. Трябват куршуми.
  • 6 Е, то е ясно

    67 14 Отговор

    До коментар #4 от "Беловеца":

    от милиардите, които Щатите "печатат" и раздават на еничарите си.
  • 7 Свободен

    28 11 Отговор
    Незнам какво ще нападне, но се притеснявам някои кръгове да не решат да извършат превантивен удар и радиацията от бившата Русия да тръгне насам!
  • 8 !!!?

    17 45 Отговор
    Путин може вече да е открил завещание от Сталин дадено на баба му Путина, че Грузия принадлежи на Кремъл !!!?

    Коментиран от #9, #12, #14

  • 9 нашия

    36 7 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    още от 1868 г. Грузия е към Русия ,а грузинския княз е придворен в двореца на Александър и е бил гласен за български цар след освобождението ни от Русия....Сталин не е имал никакви права над Грузия

    Коментиран от #65

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мда

    56 11 Отговор
    Факти колко ви плащат за да пишете глупости?
  • 12 нашия

    34 3 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    преди да си писател е добре да си бил читател....а не като чукчите...
  • 13 Златен скункс

    37 9 Отговор
    Зелето пак изплиска легена
  • 14 Глюпости , пич

    15 29 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Сталин е невинен ...Избил е само двадесетина млн . колхозници ..

    Коментиран от #44

  • 15 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    48 9 Отговор
    Няма да чета поредната мозъчна диария на Евгений Лайнов...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ха-ха-ха

    54 3 Отговор
    Прочетох заглавието мярка името на Дайнов и бях до тук. Няма какво да се занимаваме с глупостите на някакви нищожества.
  • 18 Умен по цялата глава

    12 34 Отговор
    Очевадно е .На руския Агресор му трябва грузинското черноморско крайбрежие за военни бази...

    Коментиран от #22, #76

  • 19 нашия

    25 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ха-ха-ха":

    Мая Сандо със сигурност....како всеки треторазреден асистент на втория помощник в не особено популярна американска фирма ,няма как да се е научила да вижда по-нпред от носа си,а пък извадила късмет/поради липсата на други молдовски говорещи от контингента/ да я направят и президент,ти да видиш...
  • 20 Сатана Z

    36 3 Отговор
    Алкохоликът -комунист Дайнов отново е изпаднал в Delirium tremens.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 нашия

    17 0 Отговор

    До коментар #18 от "Умен по цялата глава":

    но той ги има бе човече.....там в Грузия работата е опечена....приднестровието и Молдова ще са буферите които му трябват да вземе....

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ветеран от Протеста

    6 14 Отговор

    До коментар #22 от "нашия":

    Само Абхазия има и Южна Осетия....Сега руснаците правят черноморска военна база в Абхазия след Сочи...А Южна Осетия ,окупирана от руски войски ще се присъединяват към Руската федерация...Горките грузинци !!!

    Коментиран от #29

  • 27 нашия

    14 0 Отговор

    До коментар #25 от "САТЪРА НА ХАНА":

    това с Азерите се оправя с преговори те азерите няма къде много да мурдат....буфер на запад е нужен и това е Молдова и приднестровието

    Коментиран от #40

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 нашия

    16 6 Отговор

    До коментар #26 от "Ветеран от Протеста":

    не са "горките" те с желание ще приемат тези бази....спомена за непоклатимите им граници от времето на СССР още е жив и хората в Грузия помнят как сигурно и спокойно са живяли тогава....с тия бази знаят ,че никой няма да им досажда....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 нашия

    17 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бийк":

    Турция ще ги шчупи така както ги счупи при 14-тата по ред Руско-Турска война ,която доведе до освобождаването на Балканите и разпада на Османската империя......гаранция
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Може

    13 2 Отговор
    Ако има още желаещи съседки като Грузия и Украйна да влизат в НАТО без да го питат
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 САТЪРА НА ХАНА

    13 1 Отговор

    До коментар #35 от "Като омиргаш от смях и закачки":

    АБЕ АКО АЗЕРБЕЙДЖАНСКИЯ НЕФТ И ГАЗ МИНАТ ПОД РУСКИ И ИРАНСКИ КОНТРОЛ
    НЯМА ДА Е МЕЖДУНАРОДЕН ПРОБЛЕМ
    ...
    А МНОГО ГОЛЯМ
    ГЛАДЕН ПРОБЛЕМ ЗА НАТО И ВЕЛИКОТУРЦИТЕ - ОСМАНЛИИТЕ :))
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Иван

    3 13 Отговор
    Никъде няма да нахлуе, навремето - Сталин - нахлу във Финландия - същата история - тромаво настъпление, накрая - ясно какво - превес.

    Коктейлите "Молотов" са оттогава - историята е - следната - финландците кръщават смесите от бензини и не знам какво си на името на Молотов - външен министър.

    Руснаците са невероятно подли - когато са раздразнени.

    Молотов казва - ама ние - помагаме на Финландия.

    Всъщност - Сталин и СССР изграждат - "отбранителен пояс", било е ясно - че Хитлер ще нападне - и това е и сега ситуацията.

    Нефт, диаманти, злато.

    Злато и кръв, мляко и сирене.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 САТЪРА НА ХАНА

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "нашия":

    АБЕ ВСИЧКО ДЕ ОПРАВЯ С ПРЕГОВОРИ , АМА АЗЕРСКИТЕ КОЧОВЕ И ХОДЖИ ТРЯБВА ДА МИНАТ
    ОПРЕСНИТЕЛЕН КУРС ПО ПРАВИЛНИЯ ИСЛЯМ
    В ИСЛЯМСКАТА ДУХОВНАТА СЕМИНАРИЯ ВЪВ ГРАД ВЕЛИКИ БОЛГАР
    .. КОЯТО И ПАТРИАРХ КИРИЛ ВСЕРОССИЙСКИИ
    БЛАГОСЛОВИ:))
  • 41 Професор

    10 0 Отговор
    Поне за нас е сигурно вече че Путин няма да ни напада. Не заради НАТО защото небето ни се охранява от турските ВВС. Летят над нас. Над Черно море,над Варна и Бургас турските Ф-16. На границата пък ни пазят от бежанците. Пускат ни по малко бежанци а нашите мафиоти ги обират и ги пращат на Запад.
  • 42 Захарова

    13 9 Отговор
    Русия няма никакво намерение да напада Грузия , така както през февруари /2022 нямаше никакво намерение да напада Украйна ! Само луди хора могат да допуснат , че Русия има намерение да нападне Грузия , така както през февруари /2022 само луди хора можеха да допуснат , че Русия има намерение да нападне Украйна ! Хайде като знаете , кажете кога ще я нападне - точният ден и час , кажете де...!
  • 43 Някой

    16 5 Отговор
    Безумно заглавие. Кой ще отваря няколко фронта, докато не е завършил с първия. Прочиташ тук Дойче Пропаганда и соросоида Данов и стига толкова. Другото е за мазохисти.
  • 44 Някой

    11 7 Отговор

    До коментар #14 от "Глюпости , пич":

    Сталин е герой на Украйна/УССР, като при него като компенсация за ВСВ получават западни територии. Не като при бандеровците фашисти - унищожителите на Украйна.
  • 45 Ларвов

    13 4 Отговор
    Русия никога не е имала намерение да напада Грузия , както и никога не е имала намерение да напада Украйна ! Това е някаква истерия на Запада !
  • 46 нннн

    14 4 Отговор
    Майданите са демоде. За всички вече ясно, че ги правят разбеснели се сo.cоиди, щедро финансирани от външни сили. Вече само пердах могат да си спечелят.

    Коментиран от #79

  • 47 Уса

    8 2 Отговор
    Ще го отнесат следващите македонци румънските с румънската президентка.Молдовците отдавна чакат освобождението
  • 48 Най -вероятно

    7 3 Отговор
    Държавата е USA. Пък и крайно време беше
  • 49 Шаран БГ

    6 2 Отговор
    Вярно !! Лятото в Грузия – есента на Елисейските полета !! Коги по-напред – в Брюксел или в София ? Че да бегаме по тихоокеанските острови докато е време, да не харчим пари за дърва и отопление........
  • 50 ДВ винаги лъже!

    8 6 Отговор
    Такава е и цялата антируска пропаганда, създавана от Фабриката за лъжи ЦРУ!
  • 51 Иван

    10 7 Отговор
    Русия се изтегли доброволно от ГДР, за разлика от САЩ, които даже имат и сега - Рамщайн, а освен това - имат бази и у нас - в България и се държат крайно арогантно.

    Русия ни помага да си изградим язовир "Искър", въпреки , че е разрушена от Хитлер страна, тя ни праща камиони, булдозери и т.н. - сега софиянци имат вода, за разлика от при Царя Борис III, това - "окупатор" ли е - да ти направи язовира.

    Въобще - има и други примери - медицинското обслужване беше по съветската система, не знам точно какво е в подробности, санаториуми, образование, впрочем - един репортаж да се изгледа от "Ю туб" - за обикновен руски магазин в момента - евтиния, изобилие, на фона на нашите ниски доходи.

    Коментиран от #57

  • 52 Да би мирно седяло

    7 7 Отговор
    не би чудо видяло.Това ще кажа за Грузия за 2008г.когато нападна при Саакашвили територията на Южна Осетия.
    Ей,аман от такива комсомолци-всезнайковци,като този Еужен Дайнофф.
  • 53 Ха,ха,ха

    12 8 Отговор
    Много ми става смешно когато слушам държавни служители от страх да не си загубят службичката да демонстрират задължително своята евроатлантическа ориентация и русофобство . Те същите или поне 95% ще се завъртят на 180 градуса при промяна на обстановката,защото те произлизат от народа ,а народа не споделя тези евро ценности . Всички опити да се откъсне България от Русия са обречени на провал ,още повече да ни хвърлят в братоубийствена война срещу Русия. Българският народ не е неблагодарен народ и ще си остане такъв въпреки всичките опити да ни промиват мозъците. Спомнете си 3-ти март
    Шипка. Времето ще го докаже.
  • 54 россиян..

    4 3 Отговор
    Грузия-отдавна е държава в държавата,със неколко столици сухуми,цхинвали..а тблисиси само зяпа как и батуми на аджарите скоро ще стане столица.
  • 55 АМИ ПРИЕМЕТЕ Я В НАТО

    4 3 Отговор
    ОСВОБОДЕТЕ СААКАШВИЛИ И ГО НАПРАВЕТЕ ПРЕЗИДЕНТИН
    ТЕ НАЛИ ГРУЗИНЦИТЕ МАСОВО ВИ ПОДКРЕПЯТ
    ПОВЕЧЕ ОТ ХИЛЯДА ДУШИ
    А КОГА ЩЕ ОСВОБОДИТЕ ОСЕТИЯ И АБХАЗИЯ
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 И все пак защо Путин прави СВО

    6 6 Отговор
    Защо Путин прави тази СВО... каква е причината.... не е сериозно да бълвате, че Путин една сутрин се събудил гладен и решил да нападне Укрия за да закуси с малки деца!!!
    Дайте отговора на въпроса ... ЗАЩО ПУТИН ПРАВИ СВО... истинската причина дайте???
    И да припомним ....
    Малко след инвазията делегацията на Путин е предложила да спре войната, но при условие, че Украйна се откаже от влизане в НАТО.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Аман

    4 3 Отговор
    "Може", "навярно", "допуска" някой, "смята" друг и т.н. и т.н.
    Факти ли сте или полуФакти?!
  • 61 Ами така е

    8 1 Отговор
    Приядат ли му се малки деца на Путин и хоп... веднага тръгва към нова държава...
    Пазете се!!!!
  • 62 Простичко е

    8 7 Отговор
    Най добре е зеленчука спешно да вдигне белия байряк и да капитулира... за това го съветват Папата, Китай, Словакия, Тръмп, Илон Мъск, Орбан, Радев и всички разумни ръководители по света...
    А и колко е простичко решението... НАТЮ +пудели спират да пре0при-пикават оградата на мечката, прибират лошите си играчки на прилично разстояние от бърлогата и... Територията с руското население в Укрия правят референдуми...
    Укрия декларира, а ООН да е гарант, че няма да влиза в агресивни блокове като НАТЮ и така народите ще заживеят в мир и сговор дълги години напред!!!
  • 63 Абе

    5 5 Отговор
    Защо лъжити и плашити хората.
  • 64 Тома

    5 4 Отговор
    И кой го кара Путин да нахлуе в държави че не се сещам
  • 65 Бай Ламбо

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    Активно пишещите русофили нямат понятие от история.Те са жертва на руската пропаганда,поради своята интелектуална ограниченост.Най-страшното е,че русофил=българофоб. Четете история,но не от пропуските автори,четете истинската история,ако можете,разбира се.

    Коментиран от #75

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 DW И Идиота Дайнов!!

    4 2 Отговор
    Идиот с Куха титла!?
  • 68 Юджин Гивню

    4 1 Отговор
    пак се изтропа на метеното...като трясне две ракии вечер и сутрин споделя пиянските си сънища.
  • 69 Дълго_Име

    4 3 Отговор
    Не знам какво се върти в главата на Путин, но съдейки по последните публикации на DW за рашките, определено знам какви опашати лъжи и фейкове се въртят в главите на DW редакторите, джурналята и цялата DW-медийна паплач!
  • 70 бай Даньо

    4 3 Отговор
    Дайнов само да попитам толкова ли е лошо да са сигурни грузинците че не ги управляват чужди пари !? Щото виж кво става в митрополията АИПАК ( американо-израелски политически актин комитет) дава 100 млн долара на политиците ( от двете партии) а те дават 16 млрд от парите на американските данъкоплатци на Израел .... оставаме на страна моралната страна на войната в Газа тук ....
  • 71 бай Даньо

    4 1 Отговор
    Дайнов забравих да добавя че 70% от американците не подкрепят войната в ГАЗА , така като гледаш дали се управлява Америка в интереса на американците или на парите от едно НПО !?
  • 72 До бай Даньо

    1 3 Отговор
    А рублите грузински пари ли са ?
  • 73 До Да би мирно..

    4 4 Отговор
    Ти гледал ли си на картата какво представлява Южна Осетия - един руски тумор на територията на Грузия !
  • 74 Може, ама няма да нахлуе,

    4 1 Отговор
    освен ако някои не искат още веднъж да му се качат на главата.
    Виж фащ и натюто си НАХЛУВАТ нон стоп и организират избиването на ститици хиляди. Светът обаче се събужда. Как е в Колумбийския университет? Памперсът знае ли какво става? Как са палатковите лагери в Оксфор и Кейбридж? А в Австралия?
  • 75 ламбур,

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Бай Ламбо":

    По-добре русофил отколкото туркофилско-американски гьотверен.

    Такава глупава пропаганда срещу Русия и по време на нацизма е нямало! Ясно е на къде отиват нещата, но ние сме си заровили главите в пясъка и сме по глупави и от Уганда!
  • 76 знаем къде е заровено кучето

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Умен по цялата глава":

    Ало, фактите, не поощрявайте такива подпалвачи на войни и изпълнители на такива. ФАЩ да си воюва на своя територия. Русия може да помогне в конфликта с Мексико в момента. Да си гледат своя двор. Разбираемо е, че техният ВПК ( тролчето дали знае какво е това) ги тика да му харчат оръжието, НО НЕ НА НАШ ГРЪБ. И въобще - войната трябва да спре, заедно с това и зеленилото да спре белото и да кротне в именията си.
  • 77 Дедовия

    4 3 Отговор
    Писания от болни мозъци. Интересно ми е как този, или тези които до вчера целуваха руския задник и бащите им избиха и унищожиха цяло поколение Истински Българи днес са евроатлантици. ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ !!!!.
  • 78 БлядМобил

    2 3 Отговор
    Запазената Марка
    Военнопрестъпника Путлер .

    Даже може и след Европейското по футбол.

    Докато е жив , ще нахлуе още в няколко държави
    Дъртия Педофил.
  • 79 Хахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "нннн":

    Кви Майдани бре Капейка .

    На мода е Войната ,
    Руска Окупация .

    Или Специална Обосрация.
    По модерно е
  • 80 Иван

    2 1 Отговор
    Юдео-масонските сатанисти открито мърсуваха срещу олимпиадите в Китай и Русия.
  • 81 Иван

    2 1 Отговор
    Мишел Обама искаше негов сексуален съратник да носи американското знаме на откриването на Зимните Олимпийски Игри в Сочи, Русия.......в крайна сметка обикновен пееееерасст го носеше.
  • 82 Този дебил

    2 0 Отговор
    Съвсем е изкукуригал. Жалко за студентите му.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ТрампЛин

    1 1 Отговор
    Русия ще бъде обгърната от огнен обръч!
  • 85 Пасъмас

    0 1 Отговор
    End of the Evil Russian Empire!
    Края на руската империя на Злото!

    The Anti-Christ will come as liberator.
    But soon You’ll know He is a traitor.
    The Anti-Christ will claim, He is The Father.
    But ask yourself, Who is Your Mother!
    Does anybody have an answer
    Why should we stand, this pitiful pretender.
    Why the Hell, this bloody Russians
    Wage a war, on Ukraine like fascists?
    Does anybody have an answer
    How should we deal, with Russian “cancer”?
    Why Putin raise a bloody hand
    Pointing to a foreign land.
    Why should He take so many lives?
    Why should We suffer poison bites?
    The poison snake will bite again
    Like Putin does, before his end!
    Before the Beast collapse in dust.
    He’ll bring a terror, Holocaust!
    But at the end of this ordeal
    The Beast will pay his final bill.
    And when the dust has settled down
    There will be sea of widow’s gowns.
    There will be many orphan kids.
    We shall see his dirty deeds!
    That’s how, will end this vast Empire
    In blood and tears, in eternal fire!
  • 86 ОЩЕ ДЪНА ИМА НАДОЛУ, НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ

    2 2 Отговор
    ТЕЯ ПОЩРЪКЛЕЛИ ОТ УПЛАХ СЪЩЕСТВА ,ВЛЯЗОХА ДАЖЕ В ГЛАВАТА НА ПУТИН ДА НИ КАЗВАТ КАКВО ТОЙ ЩЯЛ ДА НАПРОВИ! БЕЗУМЦИ КЛЕТИ, ВИЕ СТИГНАХТЕ ПОРЕДНО ДЪНО С КРЕТЕНСКИТЕ СИ ТЪПОТИИ, КОИТО ДО ВТРЪСВАНЕ БЪЛВАТЕ ЕЖЕЧАСТНО,И НЕ ОСЪЩАТЕ В КОЕ ПОРЕДНО ДЪНО ИЗПАДАТЕ !!Е ,С ТОЛКОВА МОЗЪК КАК ДА СЕ ОСИТИТЕ?
  • 87 Може

    0 0 Отговор
    Може да нахлуе, ама може и да не нахлуе. Пишете когато стане, ама ако не стане, може.
  • 88 Българин

    1 0 Отговор
    Путлер е терорист