Last news in Fakti

26 Март, 2024 06:14 1 908 5

Григор Димитров унищожи 56-ия в света само за 47 минути

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • яник ханфман-
  • маями

Гришо беше опустошителен на корта и не просто загуби само един гейм, но и не даде никакви шансове на противника да си помисли, че може да спечели рутинно разиграване

Григор Димитров унищожи 56-ия в света само за 47 минути - 1
Снимка: БГНЕС


Единственият българин в тенис елита Григор Димитров унищожи 56-ия в света германец Яник Ханфман с 6:1, 6:0 за само 47 минути, за да се класира за трети път в кариерата си за осминафиналите на “Мастърс”-а в Маями.

Гришо беше опустошителен на корта и не просто загуби само един гейм, но и не даде никакви шансове на противника да си помисли, че може да спечели рутинно разиграване. Разликата в класите беше толкова сериозна, че някой можеше да си помисли, че Ханфман има физически проблеми. Самият Димитров го попита след края на мача дали е бил добре, а германецът отговори красноречиво: “Прекалено добър си за мен”. Във втория сет българинът загуби общо шест точки.

След 2012-та и 2016-та за трети път Григор е на осминафиналите на турнира в Маями, който е единственият засега от тази категория, в който топ ракетата ни не е достигал поне до четвъртфинал. Следващият му противник ще е Хуберт Хуркач, срещу когото има четири победи в четири мача.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ми е ясно защо

    8 1 Отговор
    и в спортните новини трябва да струи толкова агресивен речник. Тенисът не предполага "унищожение". А когато Гришо падне, неизменно е "разгромен".

    Коментиран от #2

  • 2 Извини ги!

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не ми е ясно защо":

    Двама човека пишат всички статии под различни имена - този просто до сега е съчинявал “новини” за украинските фронтови “успехи” и малко се е поувлякъл и при спорта след това!

    Коментиран от #3

  • 3 Исторически парк

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Извини ги!":

    Истината е,че нито един миси р не е завършил журналистика 😉
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Всичко е добре когато краят е добър.......1280% плюс.........Очаквам победа и срещу Хуркач!Вчера загубих първите 4 залога,аслед това 10/10 залога излязоха.......Не ми се бе случвало.Когато ви напиша нещо....Вижте 1280% ПЛЮс.......Айде ,със здраве и не пишете,простотии,като за нещастия и катастрофи,а само приятни неща!!!
  • 5 Оракула от Делфи

    0 0 Отговор
    Браво , Грегоре!

    Успех , срещу Хуберт!