Last news in Fakti

28 Март, 2024 20:15 1 084 0

УЕФА чу призивите на селекционерите и ще обсъди важна промяна за Евро 2024

  • уефа-
  • футбол-
  • евро 2024-
  • селекционери-
  • германия

По принцип всеки отбор трябва да обяви финалния си списък с футболисти до 7 юни, което е седмица преди началото на шампионата

УЕФА чу призивите на селекционерите и ще обсъди важна промяна за Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС

От УЕФА се вслушаха в призивите на някои селекционери и ще обсъдят възможността за увеличаване в броя на футболисти, с които финалистите на Евро 2024 ще разполагат. Според настоящите правила всеки тим ще може да вземе в Германия по 23 играчи, от които трима задължително трябва да са вратари. Тези дни обаче треньори като Роналд Куман (Нидерландия), Юлиан Нагелсман (Германия) и Гарет Саутгейт (Англия) призоваха бройката да бъде 26, за да имат повече опции при евентуални контузии.

“Запознахме се с коментарите на някои от селекционерите по темата с броя на футболистите в съставите за Европейското първенство. В тази връзка ще разгледаме въпроса на 8 април по време на семинара ни”, обявиха официално от европейската централа.

По принцип всеки отбор трябва да обяви финалния си списък с футболисти до 7 юни, което е седмица преди началото на шампионата. После евентуално може да бъде сменен само контузен вратар.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА