Last news in Fakti

2 Май, 2024 18:00 1 734 2

Майк Тайсън разказа за фалита си

  • майк тайсън-
  • фалит-
  • разказва-
  • загубил-
  • славата-
  • известността

Тайсън признава, че загубата на цялото му състояние се дължи на напрежението от славата и известността

Майк Тайсън разказа за фалита си - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Майк Тайсън признава, че загубата на цялото му състояние се дължи на напрежението от славата и известността. Тайсън е смятан за един от най-великите боксьори в тежка категория за всички времена, който се прочу както с невероятната си сила и удар, така и с хапливия си език, което увеличи популярността му, пише Gong.bg.

Бившият безспорен шампион оглави няколко големи събития, на които спечели огромни пари, които възлизат на 430 млн. долара, но по-късно, през 2003 г., той обяви фалит. След като възстанови финансовата си стабилност след загубата на богатството си, той предположи, че хората около него, в допълнение към лошите бизнес решения, са довели до срива на света му.

Той каза в разговор с тенис звездата Ник Кириос: "В началото не се справих добре със славата. Знаеш, защото в началото искаш славата на шампион, но тогава нямаш контрол. И тогава за първи път започнах да си имам проблеми, защото понякога може да се разхождам по улиците и да срещна хора, които не знаят, че майка ми е починала или е станало нещо със семейството ми“. „Аз съм наранен и те просто скачат и почват „Ей, човече, дай ми снимка. Ей, човече, това. Хей, човече. Обичам те. Дай ми това". Възможно е да не съм в настроение, така че съм използвал насилие по този въпрос. А след това започнах да получавам доста съдебни искове и спрях“.

"Аз съм лаком за болка, но спрях. Не можех да подписвам повече чекове, така че. Винаги ме съдеха. Непрекъснато профуквах парите си от това, че ме съдеха и ходех по съдилища, и просто се свързвах с неподходящи хора и вземах лоши бизнес решения“.

След като става професионалист, Тайсън участва в 58 двубоя и прави феноменален възход, като през 1986 г. става най-младият световен шампион в тежка категория на 20-годишна възраст срещу Тревър Бербик. Но с нарастването на славата и засилването на светлината на прожекторите, той признава, че се бори със славата, като дори се обръща към наркотиците и алкохола.

Въпреки това той успя да направи феноменална кариера в светлината на прожекторите, като спечели някои огромни суми, включително 30 млн. долара за битката си с Франк Бруно и два прословути двубоя с Ивендър Холифийлд.

Железния Майк печели най-голямото състояние в кариерата си от 35 млн. долара за боя си с Ленъкс Люис през юни 2002 г., само една година преди да обяви, че е загубил всичките си приходи в кариерата. След обявяването на банкрута Тайсън се възстановява и все още е огромна звезда в света на бокса, въпреки че се оттегли през 2005 г.

Той спечели огромна сума, за да се изправи срещу Рой Джоунс младши в демонстративен мач през 2020 г., като същевременно натрупва състояние от империя за канабис в САЩ. 57-годишният боксьор също така обяви, че ще се изправи срещу звездата на YouTube Джейк Пол - двубой, от който ще спечели 20 млн. долара.

Сега той със сигурност се е изправил на крака, но сблъсъкът с Пол по професионалните правила може да осигури сериозна опасност в поредния му опит да натрупа приходи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народна мъдрост

    1 4 Отговор
    Пази Боже сляпо да прогледа.
  • 2 Некой си

    3 1 Отговор
    Що пишете глупости! Майки има законна плантация за марихуана и печели милиони.Това,че профукал мангизите като боксьор е друго.