Last news in Fakti

4 Май, 2024 08:20 1 946 0

Скандалът с български баскетболисти се разраства

  • баскетбол-
  • скандал-
  • залози-
  • спорт-
  • фиба

Световната федерация ФИБА наказа още един роден представител

Скандалът с български баскетболисти се разраства - 1

Скандалът с участието на български баскетболисти в залози на мачове се разраства. Световната федерация ФИБА наказа още един роден представител. Бившият играч на Черно море и Берое Мартин Стефанов е със забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 18 месеца.

Причината отново е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози, съобщи официалният сайт на Българската федерация по баскетбол. По-рано тази седмица подобно наказание беше наложено на бившата национална състезателка Теодора Динева.

Последните шест месеца от наказанието на Стефанов обаче се отлагат за изпитателен срок от три години заради смекчаващи фактори. В резултат на това от него остават 12 месеца, които изтичат на 24 октомври 2024 г., тъй като то вече е влязло в сила.

В официалното си съобщение Българската федерация по баскетбол информира, че продължава сътрудничеството си с ФИБА в борбата с нерегламентираните залози и призовава всеки, който има информация за нарушения, да докладва своевременно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА