Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Юли, 2022 12:33 2 753 32

Британското разузнаване: Херсон е откъснат от другите окупирани от Русия територии

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • херсон

Русия очевидно променя стратегията си

Британското разузнаване: Херсон е откъснат от другите окупирани от Русия територии - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинската контраофанзива набира скорост в посока на контролирания от Русия южен украински град Херсон. Това е част от анализа на разузнаването към Министерството на отбраната на Обединеното кралство, цитиран от Der Standart и Reuters.

"Украинските сили най-вероятно са установили база южно от река Ингулец, която представлява северната граница на окупираната от Русия Херсонска обласt", се казва в публикацията.

Също така според британското военно разузнаване част от руската армия, разположена на западния бряг на река Днепър, изглежда изключително уязвима, а Херсон е практически откъснат от другите окупирани от Русия територии.

Русия очевидно променя стратегията си, каза по-рано Олексий Арестович, съветник на президента Володимир Зеленски.

Русия видимо се въоръжава срещу украинска контраофанзива и "масирано пренасочва" войски по посока на Херсон, Мелитопол и Запорожие.

Олексий Арестович също така потвърди информацията от проруските сили, че втората по големина електроцентрала в страната е в руски ръце.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна тази сутрин съобщи за удари през нощта по Северна Украйна. Според украинците ударите са нанесени включително и от територията на Беларус.

В посока Славянск руските войски са извършили щурмови действия в направленията Довенкое-Мазановка и Пасека-Долина, но са били отблъснати.

В посока Краматорск не е имало сериозни бойни действия. Генщабът признава, че в посока Бахмут украинските атаки са били успешно парирани.

Източник: Der Standart / Reuters


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммм дааа

    53 26 Отговор
    Херсон не е Украйна !

    Коментиран от #16

  • 2 Рската "душевност"

    22 33 Отговор
    Това е мъчителната абстинентна тревога след изпиване на огромно количество водка и махмурлука след това, физиологичният дискомфорт, мъката и мрачното желание да рушиш, да мразиш, да проклинаш целия свят, докато се добереш отново до заветната глътка алкохол. Тогава изведнъж всичко просветва и дисфорията бива заместена незабавно от еуфория, възторжен химн и въодушевление, прекраснодушие и умиление, сълзи и възторзи по всеки повод, с нужда и без нужда, които пораждат у неруснаците впечатление за богата душевност, голяма дълбочина и чувствителност, за диапазон на емоционалното богатство и дори за романтичност. Това продължава само, докато ефектът на поредната чаша водка, изпита “на екс” намалее неизбежно и отново се надигне мрачната дисфорична абстиненция, с нейната есхатологична обреченост, враждата към живота и желание за потушаване на всеки опит за безгрижно щастие на обикновения човек. Дисфорията от пиянски синдром се превръща

    в метафизична съдба, в политически въпрос и в съдба на милиони хора.
    В “Руската душа” няма нищо дълбоко и съдбоносно, няма никаква душевна мъка за съдбата на човека и за смисъла на Мирозданието, тя не граничи с Бога. Тя е просто един Пост-алкохолен синдром, депресивно-дисфоричен в един момент, фалшиво приповдигнат в следващият, изцяло зависим от нивото на алкохола в мозъка. Жалка работа. Нищо възвишено. Дори на поредната война тръгват пияни, както винаги са отивали, “патриотично” възбудени от водката.

    Коментиран от #8, #11, #19, #29, #30

  • 3 Британското разузнаване:

    57 12 Отговор
    Отчаяните руски войски с отвращение превзеха най голямата Тец.
  • 4 А ми

    41 7 Отговор
    откъснат??? нали ще правят референдум.
    Ааа, ясно информационната война продължава.
  • 5 Иванушка  🇷🇺

    51 9 Отговор
    Да ви имам и украинското "настъпление" с гърба напред 😁😁😁
  • 6 Някой

    39 9 Отговор
    Ехааа!
    Такава чутовна глупост върви само сред западно европейци и част от украинците.
    Херсон е изолиран! ☺️
    Споко, те руснаците напредват страхливо, а украинците отстъпват смело.
    Между другото, руснаците казват, че украинска контраатака към Херсон е разбита безмилостно
    Има големи загуби от украинска страна. Това ще го споделите ли с драгите си читатели, или чичо Самовият наместник, ака Херо Мустафа, не позволява?
  • 7 Примати

    17 52 Отговор
    Украйна вече не е 22 - сила и Русия вече не е втората сила. Разликата се скъсява благодарение на качественото американско оръжие. Времето работи против Русия. Рано или късно ще дойде момент в който Украйна ще може да отблъсква всички видове руски атаки. Давайте по - бързо ПВО … много голямо количество…

    Коментиран от #21

  • 8 Стрелата

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Рската "душевност"":

    Кратко ясно куха лейка.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 28 Отговор
    Не закърпиха ли моста с няколко кофи цимент?????Вчера ги слушах по рт1,че за 2сутак время ще го закърпят ...В краен случай понтонен мост за 2сутак время щели да построят....то Днепър не е Искъро....Това за бг-путинофилите,но щом рт1 го казва........

    Коментиран от #18, #22

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 5 Отговор
    Няма го мишел ,сега под друг ник....щрака.Само за вас...Рт1 вече е получила заповед да пуска и ....Друга гледна точка.....Що ли...
  • 11 ЮНГА

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "Рската "душевност"":

    Пийни едно и се успокой. Не злорадствай, трезвенико, остави хората да правят каквото си искат, а това че на теб ти се иска да е друго, си е болестно състояние. Може да отидеш да им се скараш, на тези пияници 😅
  • 12 ИИИИБААААА...

    17 31 Отговор
    6- ти МЕСЕЦ ОСНОВНИТЕ СИЛИ НА "НЕПОБЕДИМАЯ" С ЦЯЛАТА МОЩ И РЕСУРС НА МОСКАЛ АТАКУВАТ БЕЗУСПЕШНО...ДОНБАС,..ЗЛЕ ВЪОРЪЖЕНАТА И ОБОРУДВАНА АРМИЯ НА УКРАЙНА ПОТРОШИ...ЕЛИТНИЯТ ГЕЙ АСКЕРЛАР НА ХУЙЛО!!
    УМРЕМ ОТ...СРАМ
  • 13 Щом британците

    33 9 Отговор
    Са го казали, значи е вярно. Те всеки ден си пишат свободните съчинения. Важното е да си вземат парите. Изглежда рошавия още им влияе. Когаро Русия каже че са превзели някой град, факти пишат че не е потвърдено от независим източник, когато Зеления, британското или американското тазузнаване кажат вестника го взема за чистата истина, не им трябва потвърждение. От 100 баира си личат продажните медии и журналисти подлоги.
  • 14 Според

    33 6 Отговор
    британското разузнаване Садам трябваше да има омп, но нямаше.
    Също според тях Путин вече трябваше да е отдавна мъртъв, а руската армия да е свършила боеприпаси и ракети още през март.

    Коментиран от #17

  • 15 Голем смех

    13 11 Отговор
    Таваришчи! Скоро Херсон не будеть ваш. Както и всичките окупирани територии, разбира се...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Според Кен'ефа

    12 16 Отговор

    До коментар #14 от "Според":

    РАМаЗАН КОЗОЕБА Кадиров щеше да арестува ЗЕЛЕНСКИ и 16 бандери от правителството за...7 часа?!?!?
    Хуйло щеше да влезе в КИЕВ за...24 ЧАСА?!?!?
    Парада щеше да е в... МАРИУПОЛ и КИЕВ но...нещата се вго вни ха!
    ОДЕСА щеше да е РУСКИ но ..флота на хуйлО...ПОТЪНА
  • 18 Дядя

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Цял ден си в сайта, едно и също цвилене във всички теми за Русия! Това за моста го дъвчеш и в друга тема, смени плочата. Дали ще е понтон, не, няма да е. Поне не за цивилните, за тях ще е фериботна връзка. Дали както пише в статията Херсон е откъснат от Русия? Не, английското разузнаване, контраразузнаване и Адмиралтейството, Ми5,6,7 и Ми амнайсет са забравили за моста до Новая Каховка, той е и железопътен!

    Коментиран от #23

  • 19 един от стадото

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рската "душевност"":

    сложих ти + за анализа на философска база и лингвистиката. Това е за блатния изток, а я кажи нещо са дивия запад. Един филм само от многото по темата- Имало едно време на Запад. Страхотен, прекрасна игра, подбрани артисти и типаж, Серджо Леоне, Енио Мориконе като коктейл събират каймака в едно. До тук добре, дори великолепно. Шедьовър на уестърна. НО, разбра ли нещо за душевността на западния преселник, какво го мъчи и как решава проблемите си освен с Колта. И пак казвам, сложих ти плюс въпреки всичко
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тролей, вече си тръгнал

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    ли по маршрута?
  • 22 Аршлох

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Докато разбиваха моста,ооооо крите ,така и не разбраха,че са си разбили държавата.Утече в канала като мръсна вода.Тепърва ще разберат,но по трудния начин.Единственият позитив,че тези които оцелеят ще са руски граждани.

    Коментиран от #25

  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Дядя":

    Добре Дядя,щом ти е неприятно няма.Сега ще ви похваля.Най накрая се усетихте и заговорихте за Одеса........Какво е било 14...14бяха убити 40човека,а 22г вие изгорихте милиони човеци....Но пак,добре,че не показвате моста,а говорихте за 14г.Естественно демократите бг спряха излъчването,което ме бе заинтригувало и мога да те прочета.Сега мога да кажа!Избивайте се щом това е целта на русия и украйна,но се махнете от моята земя!Тук е България и се дръжте,като Българи!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А ти много умен си станал от дэлбокопроникваща семеннатечност
  • 27 Няма такава ДЪРЖАВА !

    3 2 Отговор
    Тарас Булба : " Я тебя Родил , я тебя и Уберу !"
  • 28 Поредните мокри сънища

    8 3 Отговор
    За сметка на това тероризират собствените си граждани, предлагайки суми за предаване на "колаборанти". Не е ясно дали става с някакви доказателства, или може да се използва за заграбване на нечий бизнес, разчистване на лични сметки и прочие. А защо не пишете как са пуснали няколко ракети по Донецк, разпръснали хиляди забранени за използване малки мини по улиците на града? В това й е голямата сила на украинската армия - да тормози своите граждани. А пък този Арестович надхвърля дори Зеленски в клоунадите си на тема контранастъпление към Херсон от цели два месеца.
  • 29 Аристотел Български

    4 10 Отговор

    До коментар #2 от "Рската "душевност"":

    Изключетелно точна диагноза за тези вечно спиртосани сибирски епруветки. Рунсак без водка лодка без платана, нещастенн смачканн спиртосан народ. Читавите руснаци доколкото ги има отдавна се изнесоха на Запад.
  • 30 За ком.2

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рската "душевност"":

    Ти извадка от дисертация за диплома от енбеуто ли ни поднасяш? Вероятно -да! Там сте все такива-" философ- политолози" .Пет платени семестъра,и синята корица в джоба.Със " више" образование.
  • 31 Майка му.

    5 3 Отговор
    Аристович е още един евреин.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: