Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Юли, 2022 13:25 2 070 21

Русия е арестувала "съучастници" на украинската армия

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • херсонска област-
  • запорожка област

Руските сили обявиха, че са арестували 21 "съучастници" на украинската армия в Херсонска и Запорожка област, докато в района се води украинска контраофанзива

Русия е арестувала "съучастници" на украинската армия  - 1
Снимка: БГНЕС

Руските сили обявиха, че са арестували 21 "съучастници" на украинската армия в Херсонска и Запорожка област, докато в района се води украинска контраофанзива, съобщава Франс прес.

Те са били задържани от руската Национална гвардия заедно с 13 гранатомета, над 31 000 патрона от различен калибър, 53 гранати и над 24 кг експлозиви, уточни в изявление в Телеграм назначената от Москва администрация в Херсонска област.

Освен това са били обезвредени седем мини и артилерийски снаряди, се казва в изявлението, което не съобщава други подробности.

В Херсонска област руските сили за сигурност са разбили и група украински агенти, предоставяли на въоръжените сили на Киев информация за разположението на руските сили в града и околностите му, за да насочват украинския ракетен обстрел, съобщава военен източник, цитиран от руската агенция РИА Новости.

Ден по-рано при обстрел на украинските сили беше частично унищожен важен мост в град Херсон, от ключово значение за снабдяването на руските сили. Градът се намира само на няколко километра от фронтовата линия, където украинските сили започнаха контранастъпление, за да си върнат територии, които изгубиха още в началото на руската офанзива.

Руските сили са подложили днес на масиран ракетен обстрел Киевска и Черниговска област, зони, които не са ставали мишена от седмица, съобщи Асошиейтед прес, като цитира изявление на регионалния губернатор Олексий Кулеба в Телеграм. Според него при обстрела на квартала Вишгород е бил засегнат инфраструктурен обект. Засега не е ясно дали има пострадали.

В същото време губернаторът на Чернигов, Вячеслав Чаус, съобщи, че множество ракети са били изстреляни от територията на Беларус по Гончаровское, отбелязва АП.

Вчера лидерът на прокремълските сепаратисти в Източна Украйна Денис Пушилин публично призова руските сили "да освободят руските градове, основани от руския народ - Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Днепропетровск, Харков, Запорожие, Луцк".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все повече

    32 42 Отговор
    Руснаци ще минават. На страната на Киев Нормално Е

    Коментиран от #17

  • 2 реру

    50 17 Отговор
    В същото време според неназован източник /предполага се Игор Конашенков/, ювелирни удари на ракети с космическо базиране са унищожили още 149 инсталации HIMARS на териториите, контролирани от режима в Киев.

    Също така в района на Змийски остров два самолетоносача на украинския флот /Hetman Bandera и Ataman Shukhevych/ са били потопени от високоточните ракети.

    Коментиран от #5

  • 3 Примати

    11 41 Отговор
    За пореден път Украйна успя да излъже Русия. Руски части масирано се пренасочват към Херсон и изоставят атаката на славянск и краматорск. Задържането на Херсон от страна на Русия ще струва много техника , човешки сили и пари. Добре че украинците са толко хитри…

    Коментиран от #4, #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хаос

    15 23 Отговор

    До коментар #2 от "реру":

    Ама само колко плюсчета ти ти цъкат тъпите платени русофилчета ,,,,,,,,, хахахаха

    Моля те обясни им че им се подиграваш.

    Коментиран от #9

  • 6 Матей преображенски

    19 18 Отговор
    Наистина не е много правилно да ги наричат съучастници,вместо дивер-санти и те-ро-ристи.Помъкнали цял камион боеприпаси и гранатомети и като са ги заловили,какво да ги правят,да ги отпуснат с почести ли.Да се благодарят ,че руснаците спазват Женевската конвенция,защото за терори-зъм биха могли да ги за-стре-лят на място.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 Българка

    17 25 Отговор
    Руските окупатори трябва да са готови за украински атаки, както и за дълга партизанска война от местното население.

    Коментиран от #10, #20

  • 8 Хаос

    16 8 Отговор

    До коментар #6 от "Матей преображенски":

    Да правилно, те орките незнам дали има закон или договор който да ме са нарушили досега.
  • 9 ЧУЙ ЧУЙ

    20 8 Отговор

    До коментар #5 от "Хаос":

    Абе НЕКА се радват...то като ИМ забраниха райският газ ПОНЕ с нещо ДА се радват МАЙТАП да СТАВА....апропо В ТУБАТА е пълно с КЛИПОВЕ как УКРАИНСКИТЕ СПЕЦ.служби неутрализират насред улицата РУ.КИ „езици” даващи информация НА техните ....и те така ..предатели винаги ще се намерят

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хаос

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "ЧУЙ ЧУЙ":

    Ей само да не им забранят самогона че ептем ще изперкат
  • 12 Никой

    5 12 Отговор
    Поредната руска лъжа.
  • 13 Да да

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "Дух":

    А такива като теб скоро много скоро ще си търсят работа в Северна корея
  • 14 По план

    4 0 Отговор
    Всичко върви по план във войната...
  • 15 До ком.Матей Преображенски

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Матей преображенски":

    При Сталин ,да са намазали куршума по къса прицедура.При чичко Брежнев, същото,но първо ще пеят като чучулиги.Сега хем ще пеят, дори закуската в детската градина ще си спомнят.Но куршум- не! В слънчев Магадан ,в урановите и златодобивни мини , безплатни бачкачи трябват
  • 16 944412

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Примати":

    Много са хитри, продадоха се на рогатия, дадоха си територията, богатствата на врага и подложиха на унищожение народа си. Мноого хитри, тотал щета.
  • 17 525612

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Все повече":

    Нещо не си вникнал в написаното. Точно обратното е, чети!
  • 18 ШАЛТЕТО

    4 8 Отговор
    Це,ме,ще киевщине иде по дяволите.Слава цоцаina!Клоуне-скоро ще си бум!
  • 19 Въпрос

    3 9 Отговор
    За каква украинска офанзива става дума? Автора на статията не чете ли новини?
  • 20 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Партизанска война на украинци с руски паспорти?Дървено желязо!

    Коментиран от #21

  • 21 реру

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    "Партизанска война на украинци с руски паспорти?Дървено желязо!"

    Нищо чудно... След като ги раздават "на килограм" от бързане и с пропагандна цел...
Новини по държави: