Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 12:09 1 462 8

КНДР ще се противопостави на военната стратегия на САЩ с "най-смазващата тактика"

  • кндр-
  • сащ-
  • стратегия-
  • военна

Говорител на министерството на отбраната на Северна Корея обвини Съединените щати в увеличаване на ядрените заплахи

КНДР ще се противопостави на военната стратегия на САЩ с "най-смазващата тактика" - 1
Източник: БГНЕС

Северна Корея разкритикува новата стратегия на САЩ за противодействие на оръжията за масово поразяване, тъй като я описва като "постоянна заплаха". Това обяви корейската държавна медия KCNA днес, цитирана от "Ройтерс".

Говорител на министерството на отбраната на Северна Корея обвини Съединените щати в увеличаване на ядрените заплахи, като даде за пример съвместните военни учения с Южна Корея и изпращането на стратегическа ядрена подводница.

Севернокорейската армия ще се противопостави на военната стратегия на САЩ с "най-смазващата и устойчива стратегия", настоя още говорителят, цитира news.bg.

Припомняме, че миналата седмица Северна Корея вписа в конституцията си политиката за развитие на ядрените сили, като лидерът Ким Чен Ун обеща да ускори производството на ядрени оръжия, за да възпира провокации на САЩ.

Министерството на отбраната на Южна Корея разкритикува този ход в изявление днес, като заяви, че Пхенян ще бъде "допълнително изолиран" в международен план, което ще "влоши" качеството на живота на севернокорейците. Всяко използване на ядрени оръжия от страна на Пхенян ще сложи край на режима му, добави министерството.

В публичната версия на стратегията на Министерството на отбраната на САЩ "Стратегия за противодействие на оръжията за масово унищожение до 2023 г." пише, че "Северна Корея, Иран и екстремистките организации остават постоянни заплахи, докато продължават да развиват възможностите" за тези оръжия.

Говорителят на министерството на отбраната на Северна Корея също разкритикува стратегическото изявление на американската армия от 28 септември, което описва Китай като "предизвикателство за темпове" и Русия като "остра заплаха". Според говорителя това е "политическа провокация" срещу независими суверенни държави.

Министърът на обединението на Южна Корея Ким Юнг-хо каза пред репортери в Германия във вторник, че ситуацията за междукорейския обмен се следи.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е хааа

    1 4 Отговор
    Дембито нещо се възбуди.
  • 2 Севернокорейците вече няма

    5 6 Отговор
    да ядат прясна трева, а ще им я дават на бали!

    Коментиран от #7

  • 3 Бай Лисан

    9 5 Отговор
    Кравички, искате ли да видите големия пищов на Ким?
    Дерзайте в същия дух....
  • 4 Гост

    8 4 Отговор
    Човека си пази лозето. Малко ако олаби и ще го разкъсат.
  • 5 Ким 3

    8 2 Отговор
    Яко пердаши !
  • 6 Тошко

    1 9 Отговор
    Тоя мяза на свиня. На фона на измиращия от глад народ на тази държава, тая свиня защо не отслабне малко. Прави ми впечатление как висят мундирите на военните покрай тая свиня....
  • 7 Мухаа,хаа!

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Севернокорейците вече няма":

    Я у лево! Ти лично,да си ходил там? Или повтаряш папагалски ,прочетено от разни сайтове,или клипчета на англосаксите във фейса.Същата примитив пропаганда прилагаха и за целия Соцлагер през 70- те,до появата на юда Горбич.За нас знаеш ли какво пишеха- че имаме два светофара в цялата столица,че на месец имаме право на килограм месо( или два кг риба) на семейство.Че сме чакали на опашка за хляб,от 4 ч сутринта.За зъболекар се чакало половин година,и то- ако всички работят!? Живеят си спокойно и нормално там.Здраеопазване( тяхното и на Куба са признати за най ефективни в света) абсолютно безплатно.Отопление- безплатно,ел.енергия- безплатна, образование - безплатно.Имат разработен свой интернет.щСелско стопанство - самодостатъчно.Ако ние търпяхме техните тотални санкции ,тук щеше да търсиш жълъди за брашно.Задай си въпрос: Ако са аборигени( според теб,и подбни на теб) ще имат ли ядрени технологии,мощно машиностроене, едни от най добрите програмисти в азиатският регион- конкуренти на индиеца,к китаеца.Щяха ли да имат четвърти по мощ и брой подводен флот в света ,включително с ядрени оръжия?
  • 8 ЦРУ

    0 0 Отговор
    Хаха, САЩ били увелиичили ядрената реторика с конвенционални войнни учения с Юж Корея а всекидневните ядрени заплахи на Русия били изфабрикувани от САЩ а москва била наблягала на военен конфликт с НАТО само с конвенцинално оръжие да се смееш ли или да повярваш на Кимчо
Новини по държави: