Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 06:27 4 685 24

Американски войници са били убити при ракетна атака срещу база на САЩ в Източна Сирия

  • сирия-
  • база-
  • американци-
  • войници-
  • загинали

Информацията е на ливанския телевизионен канал Al Mayadeen, потвърждение от Пентагона няма

Американски войници са били убити при ракетна атака срещу база на САЩ в Източна Сирия - 1
Снимка: РИА

Американски войници са били убити при ракетна атака срещу американска база в Източна Сирия, съобщи ливанският телевизионен канал Al Mayadeen, цитирайки свой осведомен източник, предаде РИА Новости.

По-рано телевизионният канал съобщи, че базата в нефтеното находище Конико в провинция Дейр ез Зор в Източна Сирия е била подложена на ракетен обстрел, като по нея са били изстреляни 15 ракети.

„Сред американските военни има загинали в резултат на ракетна атака срещу базата Конико в Източна Сирия“, се казва в изявление на телевизионния канал.

Броят на загиналите войници не се уточнява. Официално потвърждение на тази информация от Пентагона няма.

Освен това каналът твърди, че три дрона са атакували американската база Ал Шадади в Хасака в Североизточна Сирия.

По-рано шефът на Пентагона Лойд Остин каза, че американските войски са атакували две съоръжения на Корпуса на гвардейците на иранската ислямска революция и проирански групи в Източна Сирия в отговор на атаки на техните военни в Близкия изток.

Пентагонът има 24 военни бази и четири точки в Сирия. Те редовно са атакувани от дронове и ракети. Атаките се приписват на групи, свързани с Иран, а засилването им - на конфликта в ивицата Газа. Техеран отрича тези обвинения.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дамммммм

    80 5 Отговор
    Никой вече не бръсне САЩ....Щом едни талибани ги направиха къдрави и бягаха като мишоци-та останалият ли свят ще им цепи басма...И все по зле ще става за американците-най-мразената държава в света!!!!
  • 3 Някой

    74 5 Отговор
    Е, какво дирят в чужда държава, при това неканени? Освен това, имаше сведения как американски самолети бомбят сирийски обекти... С техните камъни по техните глави.
  • 4 Гост

    78 4 Отговор
    Кога успяха да направят 24 бази тия американци? В нищо и никаква Източна Сирия? В Украйна ако беше в НАТО, по руската граница сигурно щяха да са 1500........
  • 5 Абе ало ууу

    63 2 Отговор
    Каква американска база в Сирия бе кой е разрешил на американците от онзи край на света да си правят база в суверенна държава
    Представяте ли си в България например да си направи военна база в Боливия то би било същото без съгласието на държавата която приема базата
  • 6 Баба

    70 2 Отговор
    Безочливите коубои крадат сирийски нефт и охраняват грабежа си с военните фортове в Сирия. Коубоите не са отвикнали да грабят ресурси още от своите предци в прериите. Сирия и Ирак не са ви бащиния, изчезвайте от там. В цялата история на човечеството, чужденците се приемат за грабители, днес империалисти, и тях може да ги унищожават безмилостно, напълно справедливо.
  • 7 ХАХАХА

    48 2 Отговор
    Тепърва ще ги гонят и този път ще бъде безоткат от места ,където не са канени, а на всичкото отгоре и къде спрат освен кражби и разруха друго няма. Крушата не пада по далече от дървото.
  • 8 Сомалийския пират

    5 46 Отговор
    Е сега вече арабелите яко загазиха,САЩ не е страна която търпи бъзици,при плащането да си знаят че таксата е едно към сто,демек за всеки убит американец ще умрът сто арабела, вагнеровци знаят най добре какво стана.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Така така

    39 1 Отговор
    Говеждо печено мммм деликатес крайно време е арабите да започнат обща битка за тяхната независимост няма кой да им помогне, ако сами не си помогнат.
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сомалийския пират":

    С(Р)АЩ отдавна не са това което ти си мислиш ❗ А по въпроса за плащането -
    Колко плаща Пентагонът за 24-те си военни бази в Сирия на държавата ❓❓❓
  • 11 Само питам

    27 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сомалийския пират":

    Като в Афганистан ли?Но самолетите и хеликоптерите им падат все по -често напоследък,та не знам дали ще успеят и да офейкат.
  • 12 Опорка

    23 1 Отговор
    Тези атаки са редовни, просто не особено разгласявани от свободните и демократични медии. Като цяло, нищо особено не се случва, изкарват каймата в черни чували, наливат свежо месо и продължават да крадат сирийската нефт.
  • 13 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    24 1 Отговор
    Да си бяха стояли във ФАЩ да пасат говедата, а не да носят "демокрация" по целия свят...

    Коментиран от #19

  • 14 Мишел

    22 1 Отговор
    Според американското разузнаване, Хисбула разполага с руски противокорабни ракети Яхонт/ Оникс, набавени от неизвестен източник. Тези ракети са голям проблем за прихващане от американските системи за ПРО. Това принуждава трите самолетоносача в Средиземно море и техните ударни групи да съблюдават подходящо отстояние от Ливан и рязко намалява тяхната ефективност (източник новините на Бломберг).
  • 15 Артилерист

    24 1 Отговор
    За пореден път се убеждавам що за ред е американския, основан на техните правила. 24 ВОЕННИ БАЗИ И 4 ТОЧКИ(предполагам, че става дума за патрулни или контролни пунктове, който затварят кръга около нефтените находища, които американците източват/крадат безогледно) на САЩ в суверенна, независима и свободна държава!!! Как е възможно това? Къде е ООН? Коя друга държава може да си позволи това? Представям си какъв вой, зъбене и лай ще настане сред правоверната, нали, атлантическа общност, ако Русия си позволи подобно варварство. Обяснете го, бе, атлантици! Но без дежурното, че тя е агресор в Украйна. Тя е там да спаси рускоезичните хора и собственото си съществуване. Ако Русия не беше влязла американците, освен 30-те военни лаборатории за биологични оръжия, щяха да разположат и стотици военни бази с техни и натовски контингенти по границата й, готови във всеки един момент да я пресекат, за да й наложат демокрацията си и правата на човека по техния ред, "основан на правила"...
  • 16 Боруна Лом

    6 1 Отговор
    ААА, КРАВИТЕ СА БЕЗСМЪРТНИ! КАТО КАПИТАН НА ДРУГАТА ПЛАНЕТА

    Коментиран от #18

  • 17 руzcлямист

    0 2 Отговор
    за бомбас и за хамас 👊
  • 18 моруна

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Боруна Лом":

    ти безсмърна ли си?да проверим
  • 19 факуса

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    да седят ама не щат,по им харесва да крадат,така са свикнали откак са там
  • 20 Хелоу

    5 0 Отговор
    А какво правят на изконно Сирийска земя на 8000 км от САЩ?
  • 21 Роки

    6 0 Отговор
    Че и без това отдавна не им е мястото там, да се натрапват когато на никого не трябват им е национален спорт , затова и ядат бой за закуска
  • 22 Роки

    5 0 Отговор
    Че и без това отдавна не им е мястото там, да се натрапват когато на никого не трябват им е национален спорт , затова и ядат бой за закуска
  • 23 Мхм

    4 0 Отговор
    На снимкъта ми-25
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания