Last news in Fakti

15 Януари, 2024 05:35 954 2

Иран осъди американските въздушни удари в Йемен

  • иран-
  • йемен-
  • сащ-
  • палестина

Те разкриват агресивната същност на САЩ, заяви президентът Ебрахим Раиси

Иран осъди американските въздушни удари в Йемен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Иран Ебрахим Раиси осъди американските въздушни удари в Йемен, заявявайки, че нападенията разкриват агресивната същност на САЩ, предаде Ройтерс, цитиран от БТА, като се позова на иранската агенция ИРНА.

"Подкрепата за беззащитните палестинци е принципна позиция на Иран", добавя Раиси в телефонен разговор с началника на политическия офис на йеменеските бунтовници хуси Махди ал Машат, уточнява ИРНА.

По отношения на ударите на САЩ Раиси посочва, че подобни действия "се отричат и осъждат от стремящите се към свобода народи по света". Ал Махат на свой ред казва, че Йемен стои твърдо на позицията си на протипоставяне на Израел и на подкрепа за хората в ивицата Газа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демек:

    4 1 Отговор
    Моля ви се, недейте повече така!
  • 2 Господин Ганев

    4 0 Отговор
    Прочитайте поне веднъж цялостно статиите,
    които пишете
    Два-три пъти пишете ХУСИТЕ
    След това те стават ХУТИТЕ