Last news in Fakti

22 Януари, 2024 15:39 1 094 8

Деликатно равновесие! Иранският първи дипломат тръгва на мирна мисия към Пакистан

  • иран-
  • пакистан-
  • белуджистан-
  • хосейн амир абдолахиан

В четвъртък Пакистан извърши нападения с безпилотни самолети срещу югоизточната част на Иран, ден след като Техеран нанесе удари по обекти на терористи в провинция Белуджистан в отговор на неотдавнашните терористични нападения на иранска територия

Деликатно равновесие! Иранският първи дипломат тръгва на мирна мисия към Пакистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан ще посети Пакистан следващата седмица по покана на пакистанския му колега Джалил Абас Джилани, предаде иранската новинарска агенция ИРНА, цитирана от БТА.

Двамата външни министри разговаряха по телефона и се споразумяха да върнат посланиците си в столиците на двете страни до петък.

Високопоставеният ирански дипломат трябва да пътува до Исламабад следващия вторник.

В четвъртък Пакистан извърши нападения с безпилотни самолети срещу югоизточната част на Иран, ден след като Иран нанесе удари по обекти на терористи в провинция Белуджистан в отговор на неотдавнашните терористични нападения на иранска територия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    3 5 Отговор
    Иран и мирна мисия ...
  • 2 Иранците са около 80 млн. , а пакистан-

    3 4 Отговор
    ците около 500 млн. души. Пакистан е китайски сателит, който е нападнат от ирански терористи, които рушат китайската инфраструктура там. Нали се сещате, как иранците ще го отнесат. След разговор между Си и Путин, последният е решил да не си го мери с китайците!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Пакистан е ядрена държава,

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иранците са около 80 млн. , а пакистан-":

    за разлика от Иран!

    Коментиран от #5

  • 4 Тия БРИКС членки

    1 0 Отговор
    Сега какво ще правят?
  • 5 плевен

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пакистан е ядрена държава,":

    Пълна безмислица е да броиш кой какво оръжие има и колко е броя на населението му. Никой дори не си е помислял за война. Ключовата дума тук е Белуджистан или белуджи. Прочети мъничко за тях и ще разбереш, че Иран, Пакистан и Афганистан имат по- скоро общи интереси, а не противоречия в региона.
  • 6 Един

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иранците са около 80 млн. , а пакистан-":

    Айде бе, 500 милиона. Нямат и 200.

    Коментиран от #7

  • 7 Един

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    Поправка, нямат и 250.
  • 8 ЯМБОЛИЯ

    1 0 Отговор
    До коментиралите за населението. На 22 януари 2024,живеещите в Пакистан са 243милиона 133хиляди,а живеещите в Иран са 89 милиона 530 хиляди от WORLDOMETER.