Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 05:04 2 446 0

Обвиниха в измама най-малкия син на бразилския експрезидент Болсонаро ВИДЕО

  • жаир ренан болсонаро-
  • бразилия-
  • полиция-
  • измама-
  • обвинения

Жаир Ренан отрича да е извършил каквото и да е нарушение

Обвиниха в измама най-малкия син на бразилския експрезидент Болсонаро ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Бразилската полиция съобщи, че е обвинила най-малкия син на бившия президент Жаир Болсонаро в предполагаема измама, с което увеличи правния натиск върху семейството на крайнодесния лидер, който сам е обект на няколко разследвания, предаде Асошиейтед прес.

Полицията в бразилския регион Федерален окръг, който включва столицата Бразилия, заяви в изявление, че Жаир Ренан Болсонаро и негов приятел са заподозрени в измама с неверни данни, използване на фалшиви документи и пране на пари във връзка с искане за банков заем.

Полицията отказа да даде повече подробности, докато местните прокурори не решат дали ще продължат с проверката или не.

Миналата година бразилските медии съобщиха, че Жаир Ренан и негов приятел са разследвани за предполагаемо завишаване на приходите на една от неговите компании, за да могат да получат банков заем.

Жаир Ренан отрича да е извършил каквото и да е нарушение, откакто полицията иззе някои от документите и електронните му устройства през август 2023 г.

По-рано този месец бразилската полиция претърси домовете и офисите на високопоставени помощници на бившия президент и иззе паспорта му в рамките на разследване, в което се твърди, че са подготвяли преврат, за да отстранят наследника му Луис Инасио Лула да Силва една седмица след встъпването му в длъжност на 8 януари 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: