Last news in Fakti

10 Март, 2024 18:45 2 000 13

Джорджа Мелони е изправена пред политическо изпитание на регионалните избори в Абруцо

  • италия-
  • джорджа мелони-
  • изпитание-
  • политическо-
  • абруцо

Избирателите в Сардиния и Абруцо са с непостоянни политически предпочитания: през последните две десетилетия ръководството на тези области се е сменяло на всеки пет години

Джорджа Мелони е изправена пред политическо изпитание на регионалните избори в Абруцо - 1
Снимка: БГНЕС

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони е изправена пред ново политическо изпитание днес, когато се произведат регионални избори в област Абруцо, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това става две седмици след гласуването в Сардиния, където Мелони претърпя своето първо поражение от идването си на власт.

В резултат италианската министър-председателка и членовете на нейната дясна коалиция увеличиха усилията си в тази централна област на страната, за да избегнат поражение, което би дало тласък на лявата опозиция преди изборите за Европейски парламент през юни.

Настоящият премиер на Абруцо Марко Марсилио, който се кандидатира за следващ мандат, стана през 2019 г. първият регионален премиер от крайнодясната партия на Мелони "Италиански братя".

Италиански медии очакват оспорвана надпревара между него и кандидата на левицата Лучано Д'Амико, но анкетите са забранени в навечерието на вота.

Д'Амико, университетски ректор, е подкрепян от левоцентристката Демократическа партия (ДП) - основната опозиционна сила, от Движението "Пет звезди" (ДПЗ) и две малки центристки формации.

Разделената опозиция се опитва да нанесе поражение на Мелони, която дойде на власт през октомври 2022 г., но националните социологически проучвания дават на партията ѝ преднина от седем до осем пункта пред останалите партии.

Регионалният вот в Сардиния на 25 февруари обаче им даде нова надежда, въпреки че общият кандидат на ДП и ДПЗ спечели с преднина от под 2000 гласа.

Избирателите в Сардиния и Абруцо са с непостоянни политически предпочитания: през последните две десетилетия ръководството на тези области се е сменяло на всеки пет години, като се редуват леви и десни политици Затова евентуалното преизбиране на Марсилио би било знак за прекъсване на тази тенденция, смятат експерти.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Крумов

    3 10 Отговор
    Имаше филм със Чарли Чаплин - "Треска за злато", Джорджа. красива е и това момиче е красиво и това е честно - стига да не е Водолей.

    Коментиран от #4

  • 2 Иван

    5 1 Отговор
    При Кобзон или при Рей Чарлс???
  • 3 МИТ

    1 23 Отговор
    Захарова казала че целия Запад заедно с ООН , САЩ, ЕС, Британия, и всички съюзници и цяла Украйна да вдигнат бялото знаме и да се завърши анексията на Украйна като с това ще приключат и преговорите на основата, по силния печели всичко и не сме спирали преговорите, а в наръчника на руския войник открит от украинци е да се осакатявят измъчват и убиват цели украински семейства зза спорта а уж били цивилизация , боже жалко за онази пророчица Ванга която я хвалеше

    Коментиран от #5

  • 4 Иван

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван Крумов":

    Само че онова момиче във филма беше красиво, а това момиче на снимката не е красиво.
  • 5 Иван

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "МИТ":

    Инструкциите са писани на иврит.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 2002

    13 2 Отговор
    Тая не ме възбужда!

    Коментиран от #8

  • 8 Иван

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "2002":

    Защото не е красива, затова. Ако беше красива, щеше да те възбуди.
  • 9 Мара Джамбазка

    12 2 Отговор
    И тая друго говореше, ама Шоршо залага на всички коне.
  • 10 Ами

    18 2 Отговор
    Мелони преди изборите беше против санкции и оръжие за укристан,а после почна да заднолиже деменцията...
  • 11 У ха

    3 8 Отговор
    Добра мадама.
  • 12 Мамул

    8 2 Отговор
    Изритайте Джорджа Хамелиони! Влезна като националистка, а се изявява лато чиста либерастка.
  • 13 хммм

    2 0 Отговор
    Изпитание което ще премине с отличен. Италианците няма да завият наляво – те са си фашисти.
Новини по държави: