Last news in Fakti

5 Април, 2024 16:38 1 399 2

Китайски дронове заснеха дейности на остров Ердан

  • тайван-
  • китай-
  • дрон-
  • нетизени-
  • отбрана

Тайван остро осъди тези действия

Тайванските военни осъдиха китайските нетизени, които използват дронове, за да заснемат дейности на отдалечения остров Ердан близо до Кинмен.

В интернет се разпространяват слухове, че безпилотни летателни апарати са заснели кадри на военни дейности на остров Ердан, контролиран от Тайван и намиращ се в близост до Кинмен.

Разследване на командването на отбраната на Кинмен заключава, че кадрите са заснети миналата седмица, докато войници разтоварват провизии. Поради голямото разстояние и отблясъците от слънцето, военните не са забелязали дрона.

Командването на отбраната на Кинмен заяви, че местните служители могат да предприемат подходящи мерки въз основа на нивото на заплаха, което представляват дроновете. Военните обвиниха някои китайски нетизени за провокативното поведение, което лесно може да ескалира в сериозен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мрън

    1 1 Отговор
    Той тайван китайски бе, ко искат
  • 2 Киро Сорбоната

    1 0 Отговор
    Понеже всички автори на сайта умират да ни заливат с чуждици, нека да кажем какво е това "нетизен". Така наричат „интернет гражданин“, което произлиза от английското „Internet citizen”, което означава човек, участващ активно в онлайн общества.