Last news in Fakti

20 Април, 2024 08:11 7 042 10

Китайските военни са готови да работят със свои колеги в името на морската сигурност

  • китай-
  • военни-
  • сигурност

На 22 април страната е домакин на 19-ти Военноморски симпозиум в Западен Тихи океан

Китайските военни са готови да работят със свои колеги в името на морската сигурност - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Военноморските сили на Народноосвободителната армия на Китай (НОАК) са готови да работят с флотите на други страни, за да отговорят на рисковете и предизвикателствата за морската сигурност. Това каза пред репортери старши полковник Ку Тао, заместник-началник на щаба на ВМС на Народноосвободителната армия на Китай.

"Заедно с военноморските сили на различни държави ние сме готови да продължим да се придържаме към принципа на многостранността, да се застъпваме за безпристрастност и справедливост, да си помагаме взаимно, да работим заедно, да гарантираме сигурност и да споделяме обща съдба. Ще работим заедно за насърчаване на глобалното и регионално морско управление, съвместно реагиране на рисковете и предизвикателствата в областта на морската сигурност и активно насърчаване на създаването на общност със споделена морска съдба“, каза той на пресконференция преди началото на 22 април 19-ти Военноморски симпозиум в Западен Тихи океан в Циндао (източна провинция Шандонг).

По думите му в симпозиума през 2024 г. ще участват представители на военноморските сили на 29 държави. Сред тях са делегации от Австралия, Камбоджа, Чили, Франция, Индия, Индонезия, Япония, Южна Корея, САЩ, Пакистан, Великобритания, както и Русия. Участниците ще обсъдят въпроси като глобална сигурност, морски мир и спокойствие, сътрудничество в областта на морската сигурност, морски ред, основан на международното право, и глобално морско управление.

Симпозиумът се провежда в Китай за втори път от 2014 г. Тогава участниците приеха документ, предвиждащ нови правила за поведение на море. От 1988 г., когато се проведе първият симпозиум, досега в него са участвали 29 държави, а други 7 държави са били наблюдатели. Повече от 30 години сътрудничеството на този сайт се превърна в механизъм за взаимодействие между флотите за поддържане на мира в региона.

Предишният Военноморски симпозиум за Западния Тихи океан се проведе в Япония през ноември 2022 г. По същото време беше отбелязана и 70-ата годишнина на Японските морски сили за самоотбрана. Първоначално в тези събития трябваше да участват представители на Русия, но преди тяхното провеждане Япония отмени поканата към Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    13 5 Отговор
    Китайските военни са готови да работят със свои колеги в името на морската сигурност.

    А в Кравария газ пи-к@ят от безсилие !!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Факти

    6 11 Отговор
    Как няма да работят за морски мир, като по вода са заобиколени от американски съюзници? Геополитически Китай може да търгува, но не и да воюва. Заври ли морето, търговията секва и в Китай, който е нетен вносител на горива и храни, пламва гражданска война. Затова Си не смее да посегне към това малко островче, наречено Тайван.

    Коментиран от #3

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    аман от разбирачи и жълтопаветници

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Госあ

    1 0 Отговор
    От едната страна на полюса се чуват ето такива призиви, а от другата …. неясни буламачи за един средноинтелигентен и разумен човек.
  • 6 Роко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Китай има териториални претенции към всички съседни страни.За какво сътрудничество става въпрос с тия нагли претенции
  • 7 Охотник

    4 1 Отговор
    Елате в България и поработете с трите краварски бази. После може да изнесете и остатъците говеждо. Ей така от братска обич.
  • 8 КОРЕКТИВ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Не ти ли стига как се самоопределяш, ами и титла "ТОП" си добавил, БАШ-анализаторе ?!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания