Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Април, 2024 11:03 3 298 80

Кога ще се усети ефектът от одобрената от Камарата на представителите помощ за Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Ако Доналд Тръмп спечели президентските избори през ноември и не промени позицията си по отношение на войната, този пакет може да е последният

Кога ще се усети ефектът от одобрената от Камарата на представителите помощ за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Голямо облекчение в Украйна след гласуването на плана за помощ от САЩ", пише френският в. "Кроа".

Въпреки че Киев приветства гласуването на американския план за помощ за Украйна, няколкомесечното отлагане позволи на руската армия да напредне, посочва изданието.

Още новини от Украйна

"Помощта на САЩ няма да бъде незабавно от полза за Киев", предупреждава френският в. "Уест Франс", като цитира американския Институт за изследване на войната. "Въпреки че новината за американския вот бе приветствана от всички основни украински лидери, както и от Европейския съюз и НАТО, не бива да очакваме незабавна промяна в баланса на силите в бойните действия", подчертава вестникът.

Украинският президент Володимир Зеленски определи гласуването в Камарата на представителите като "важна помощ, която ще бъде усетена от нашите войници на фронтовата линия", но институтът предупреждава, че "логистиката на транспортирането на американското оборудване до фронтовата линия в Украйна вероятно ще означава, че ще минат няколко седмици, преди новата американска помощ да започне да влияе на ситуацията на фронтовата линия".

Следователно ситуацията "вероятно ще продължи да се влошава през това време, особено ако руските сили увеличат нападенията си, за да се възползват от ограничения прозорец преди пристигането на новата американска помощ", подчертава центърът за анализи, който прогнозира поне още месец и половина сражения, в които руските сили ще имат предимство.

"Руските сили вероятно ще засилят настоящите настъпателни операции и ракетните и безпилотните удари през следващите седмици", прогнозира институтът. До юни 2024 г. обаче "Украйна вероятно ще бъде в значително по-добра оперативна позиция".

Пакетът с военна помощ от САЩ може да осуети лятната офанзива на Русия, пише британският в. "Телеграф". Въпреки че американската помощ ще позволи на Украйна да защити ключови територии, експерти предупреждават, че тя не е достатъчна за спечелване на войната.

Коментатори сравниха приемането на новия пакет с американска помощ с включването на САЩ във Втората световна война, украинските войници ликуваха, а Володимир Зеленски похвали САЩ, че са се изправили срещу "руското зло". Помощният пакет обаче закъсня опасно много, подчертава "Телеграф", като посочва, че Киев вече загуби ценни територии и живота на войници.

"Това печели на Украйна време до след изборите в САЩ през ноември, може би една година. Позволява им да се защитават, но основният проблем не е изчезнал. Украйна е принудена да икономисва от оръжията", според Джон Форман, бивш британски военен аташе в Москва и Киев, цитиран от консервативното издание.

За половин година, откакто републиканците в Конгреса за първи път отложиха отпускането на помощта, инерцията на войната премина категорично на страната на Русия, отбелязва в. "Телеграф". Москва се възползва от закъснението, за да изтощи арсенала на украинската противовъздушна отбрана и да подложи на почти безнаказан обстрел жизненоважната енергийна инфраструктура и големите градове.

Украинските военни стратези са определили критични участъци от фронтовата линия, които спешно се нуждаят от подсилване, най-вече с артилерийски снаряди. Сред тях са централният участък около град Часов Яр, който действа като буфер за украинските "градове крепости" Славянск и Краматорск, и северният участък около Купянск, който защитава пътя към Харков. Самият Харков беше подложен на обстрел и може да се окаже във фокуса на ново руско настъпление, предупреждава британското издание.

Франц-Щефан Гади, асоцииран сътрудник в Международния институт за стратегически изследвания, заяви, че помощта дава на Украйна възможност да си отдъхне, за да се опита да реши още по-големия проблем с попълването на личния състав на армията си. Европа също така получава време да увеличи производството на боеприпаси и системи за изстрелването им, подчерта той. "В края на есента или през зимата би трябвало да видим забележимо увеличение на европейското промишлено производство."

Най-уязвимата точка за украинските военни усилия обаче е, че политическото напрежение във Вашингтон, което забави помощния пакет, не е отминало. Ако Доналд Тръмп спечели президентските избори през ноември и не промени позицията си по отношение на войната, този пакет може да е последният.

Ако влиянието на крилото на Републиканската партия, водещо се от максимата "Америка на първо място", спре да нараства, това може да се окаже повратна точка, стига силите на Киев да издържат, подчертава "Телеграф", като се позовава на Майкъл Кларк, професор по военни науки от Кралския колеж в Лондон.

Като редови член на Конгреса, Майк Джонсън като цяло се противопоставяше на американската помощ за Киев. Разузнавателните данни, политическите и личните съображения обаче превърнаха председателя на Камарата на представи в ключова сила за прокарването на най-скорошния помощен пакет в долната камара на Конгреса, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    43 21 Отговор
    НИКОГА
  • 2 Русофил

    28 57 Отговор
    Ефектът вече се усети - гори завод във Воронеж.

    Коментиран от #35

  • 3 е то е много ясно кога

    48 25 Отговор
    никога

    Коментиран от #26, #31

  • 4 Сталин

    70 25 Отговор
    Ефекта от помощта на сащ ще се усети като се напълнят гробищата на укроландия.
    Американския сенатор Ричард Блек;
    Украина не может принять решение про мир. Решение про мир может быть принято только в Вашингтоне, но пока мы хотим продолжать эту войну, мы будем воевать пока не умрет последний украинец.

    Коментиран от #6

  • 5 Е как кога

    32 21 Отговор
    амъ никогиш
  • 6 Здравей

    28 13 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    автомате. Май си с нова сим карта.

    Коментиран от #14, #36, #49

  • 7 Бай - Бай - дън

    50 21 Отговор
    Ефектът няма да се усети, даже напротив.
    Руснаците имат хиперзвукови ракети, НАТО не

    Коментиран от #11, #51

  • 8 ЕФЕКТА ЩЕ СЕ УСЕТИ , КОГАТО ЗЕЛ

    47 20 Отговор
    ЕНСКИ ПАК ЗАСТАНЕ НА ВРАТИТЕ НА БАЙДЪН , ЗА ОЩЕ ПАРИ !
  • 9 Хаха

    52 22 Отговор
    Ще се "усети", като досегашните 200 млрд. "помощ" - нови горящи консерви и разширени кладбища с жълтосини знамена! Доста успешно изпълняват доктрината: "до последния украинец"...

    Коментиран от #37, #38

  • 10 логично да са облекчени

    34 21 Отговор
    ами щом зелиски обяви следващите страдащи , защо недадоха и на насо 10 процента едни 40 милярда помощи . то нищо няма 8 бронеколи , 3 катера , 8 самолета на хартия без писта - мокри се в дъжд . хахахаха сега като почне да укро армията да гърми и след 2-3 месеца няма да има 1 снаряд . пак ще проси .
  • 11 Русофил

    34 11 Отговор

    До коментар #7 от "Бай - Бай - дън":

    Новата високотехнологична ракета на руснаците - 24УГЗ е с руски ИИ и
    работи с оргонна енергия с генератор на Капанадзе.
  • 12 Трол

    14 25 Отговор
    Кога олиото стане 10 лв.
  • 13 Бесарабски българин

    48 23 Отговор
    В целият Свят( без Сащ и неговите колонии) показват как руските войски правят на скраб "модерните" западни ПВО-та с такава бързина, че след това същото става и с укровермахта, от който 25% никога няма да бъдат намерени, защото са едно с пръста, която се смила от ФАБ, артилерията и мините.

    Коментиран от #43, #68

  • 14 Бинго

    16 21 Отговор

    До коментар #6 от "Здравей":

    Това е картата от автомат-бастуна Бай-Бай-Дрън.
  • 15 дамм

    24 35 Отговор
    Когато кримският мост отиде при крайцера Мацква.
  • 16 ХАХАХА

    22 21 Отговор
    ХАХАХА, коги си видят ушите без огледало ! Оптимисти!
  • 17 Победа будет за нами

    41 28 Отговор
    За предишната контраофанзива на украинските нацисти, която всъщност се оказа контраотстъпление, цялото фашизирано НАТО ефектно се провали с гръм и трясък. Въпреки, че за нея бяха осигурени 600 танка, 2000 бронирани машини, 1000 артилерийски системи, 300 системи за залпов огън, 100 самолета, 200 въртолета, ракети и много други, резултатът за НАТО от всичко това беше меко казано плачевен !
    Сега ефектът ще бъде още по-плачевен, ще бъде направо трагичен, но това е единственият начин руските войски да стигнат до Дунав, което е желанието и на българския народ, така че ние сме ЗА!
    Руснаците ефектно ще преминат Дунав, а българите ефектно ще ги посрещнат с хляб и сол както винаги!

    Коментиран от #24, #29, #67

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    25 19 Отговор
    "Кога ще се усети ефектът от одобрената от Камарата на представителите помощ за Украйна" - Както знаем удавника се хваща и за сламка.
  • 20 ПВО в полето е не под фустите на жените!

    31 20 Отговор
    УРКИТЕ ПОСТАВЯТ ПВО ПОКРАЙ ЖИЛИЩЕН БЛОКОВЕ И ПОСЛЕ РЕВАТ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ИЗБИВАТ ЦИВИЛНИ!
  • 21 Марвел

    28 20 Отговор
    Ще се усети по статиите в атлантическите медии граничещи с най смелите фантазии
  • 22 Наратива

    25 35 Отговор
    За "Укронацизма", "украинските фашисти" е плод на дезинформационната , пропагандна обработка на руското население от Кремъл.Повтаряна стотици хиляди пъти от "тъпaHapckuте" Путински трол4ета, цели да промие мозъците на аудиторията, и да ги убеди, че "земята е плоска". Една лъжа ,изговорена милиони пъти , започва да пуска корени на съмнение дори и в най-убедените умове и КГБейските бokлyцu го знаят много добре. Никакви нацисти и фашисти в Украйна, които да застрашават сигурността на Русия няма. Има алчно , ненаситно чудовище - Путин, което иска да възстанови СССР, но този път под името Русия. Ще получи обаче разпадане на Руzzката федерация и унизителна кончина на 25 годишния авторитарен гнет на Джуджето.

    Коментиран от #30, #57

  • 23 Да бе да

    24 23 Отговор
    Оборудването тръгва от базите им в Европа, а попълнението им от сащ. Прозореца за ушанките е седмица.
  • 24 Предател

    25 30 Отговор

    До коментар #17 от "Победа будет за нами":

    Голяма мечта ви е на вас русофилите да затриете България и да станем част от Русия.

    Коментиран от #28, #52

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ФАКТ

    22 20 Отговор

    До коментар #3 от "е то е много ясно кога":

    ще се усети ефектът от одобрената от Камарата на представителите помощ за Украйна на есен, няма да има Окраина
  • 27 Хохо Бохо

    27 22 Отговор
    В Украйна растат само гробищата и банковите сметки на хунтата
  • 28 Ветеран от протеста

    24 22 Отговор

    До коментар #24 от "Предател":

    Голяма мечта ви е на вас Предателите да станем една обезличена част от Европейския Социалистически Съюз.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 с други думи

    17 16 Отговор

    До коментар #3 от "е то е много ясно кога":

    когато цъфнат налъмите,а?
  • 32 Кресна

    15 17 Отговор
    Когато на баба на 90 години и пораснат зъбите отново.
  • 33 Украинката от Симитли

    19 16 Отговор
    кога требе да връщат парите
    тогава и ще усетят ефекта
  • 34 балкански

    23 14 Отговор
    няма да се усети! просто вместо да се прекрати това кръвопролитие, ще продължи да се лее братска кръв! и в крайна сметка украина ще престане да съществува, или поне в границите в които беше!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Сталин

    3 15 Отговор

    До коментар #6 от "Здравей":

    Да, смених номера
  • 37 факт

    15 14 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    7000 руски комсерви отвориха украинците без много пмощ. Близо 30 кораба потънаха ,над 300 самолета и стотици хиляди руски кашици.

    Коментиран от #39, #44

  • 38 Кладбищата са на

    5 14 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    привършване, вчера гледах видео на кладбище за урни.
    Добре направено, едни бетонни блокчета с четвъртит отвор в средата, в тях слагаш урната, отгоре паметна плоча можеш да сложиш дори.

    Коментиран от #42

  • 39 Това е безспорен

    13 5 Отговор

    До коментар #37 от "факт":

    Факт.
  • 40 Запознат

    11 11 Отговор
    "Армии США теперь не нужно воевать, защищая страны НАТО. Этим занимаются украинцы. А цивилизованный мир лишь предоставляет боеприпасы, и я думаю, что это хорошее решение", — из интервью Зеленского NBC News"

    Ефекта ще е до последния украинец - има договорка че американците ще отпуснат нова помощ но срещу нова мобилизация в Украйна и това е "много добро" решение за зеления - ще измрат още много украинци но сметката му значително ще набъбне.
  • 41 Аз ще ви кажа кога

    9 12 Отговор
    Никога

    Разгледайте пакета по точки колко пари за какво отиват и ще видите реалните размери на помоща за оръжие предвид безразборните кражби във ВСУ
    Едва около 10%има шан да стигнат до фронта във вид на въоръжение

    Мунициите не са проблем нямат вече хора това е проблема загубиха войната

    Коментиран от #45

  • 42 Мдаа

    13 7 Отговор

    До коментар #38 от "Кладбищата са на":

    Русняците не правят кладбища.Багера,трапа и сичкото на куп.Отгоре бият бетонната плоча.Като при три пъти героят на РФ Пригожин.
    Малка част ги разхвърлят по отдалечени селски гробища.
    Но повечето стават на дим в мобилните крематориуми.
  • 43 😁😁😁😁

    14 8 Отговор

    До коментар #13 от "Бесарабски българин":

    Абе не знам ама 3 ДНИ ЩЕ СТАНАТ 3 ГОДИНИ ,ВТАРАЯ В МИРЕ.

    Коментиран от #46, #48

  • 44 Украинец

    13 13 Отговор

    До коментар #37 от "факт":

    Добре де щом си толкова добре информиран можеш ли ми каза къде е 880 000 та армия на зеления от началото на СВО и последващото ловене на още 700 000, къде са им 2500 танка които имаха преди СВО и още толкова дадени им от запада, къде са им 250 самолета, къде е украинския флот.

    Коментиран от #59

  • 45 Когато САЩ те посочи за враг

    14 6 Отговор

    До коментар #41 от "Аз ще ви кажа кога":

    Плитката пропаганда няма да те спаси.
    Тръмп ще бъде президент...ама на кукуво лято.

    Коментиран от #47

  • 46 Антитрол

    8 9 Отговор

    До коментар #43 от "😁😁😁😁":

    3 ДНИ

    Ами питай генерал Мили защо каза че ще е за три дни.
  • 47 Антитрол

    7 11 Отговор

    До коментар #45 от "Когато САЩ те посочи за враг":

    "Плитката пропаганда няма да те спаси"

    Още по лошо е САЩ да те посочи за "приятел" - приятелите им обикновено висят по колесниците.
  • 48 Преди много години

    13 9 Отговор

    До коментар #43 от "😁😁😁😁":

    ни лъжеха,че Русия имала втората армия в света.Копейките вече трета година още не са вдянали,че колхозная е най-пропадналата нация на земята.

    Коментиран от #60

  • 49 Ами истината си казва

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "Здравей":

    колегата,а запълването на този вид терени е с умопомрачителна скорост.
  • 50 Русия световно зло

    12 11 Отговор
    Най-войнствената терористична държава е путинова русия!

    Коментиран от #53

  • 51 ракети на макети

    11 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бай - Бай - дън":

    Хиперзвукови са само в мечтите на Адолф путин :))))

    Коментиран от #55, #61

  • 52 Възмутен

    9 11 Отговор

    До коментар #24 от "Предател":

    Пък вие кравофилите даже успяхте да затриете България и да я превърнете в колония на краварите. България не е била толкова зле даже и след двете национални катастрофи и е на път да изчезнем като нация но това какво ви интересува - важни са грантовете от чичко Сорос.
  • 53 Зевзек

    9 10 Отговор

    До коментар #50 от "Русия световно зло":

    Обещаха ли ти място на колесника
  • 54 Путин

    7 10 Отговор
    В шестък ще се усети
  • 55 Зевзек

    9 10 Отговор

    До коментар #51 от "ракети на макети":

    Че защо укрите се хвалят тогава че сваляли хиперзвукови ракети щом руснаците нямали такива.
  • 56 Мишел

    9 11 Отговор
    Ефектът от одобрената помощ за Украйна ще се усети веднага след като Русия удари партида от тази помощ на летище в Полша.

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ....

    12 9 Отговор

    До коментар #56 от "Мишел":

    ....и Кьонингсберг изчезва за 1 минута,удар от Полша.Питер изчезва за три минути удар от Финландия.Моцква ще устиска до 15 минути.Удари от всякъде.та така..

    Коментиран от #62, #64, #70

  • 59 Много труден въпрос

    3 11 Отговор

    До коментар #44 от "Украинец":

    му задаваш за безмозъчната кратуна.
  • 60 Виж интервюто на

    4 12 Отговор

    До коментар #48 от "Преди много години":

    Карбовски с един журналист върнал се от фронта какво казва,че руснаците ги спират да не изтрият всичко по пътя си.
  • 61 Я иди питай

    5 12 Отговор

    До коментар #51 от "ракети на макети":

    могилизираните натовски джендерали дъл тъй мислят.
  • 62 Айде събуди се,

    3 12 Отговор

    До коментар #58 от "....":

    че розовите ти сънища да свършат. това не ти е Албания или България.
  • 63 някой

    11 4 Отговор
    Всичко е наред...

    Рашистите понасят колосални загуби на жива сила и техника... Дроновете на Украйна максимално тероризират ордите на агресора.
  • 64 Мишел

    4 7 Отговор

    До коментар #58 от "....":

    Фантазираш.
    Никой няма да рискува да влезе заради Полша, Украйна, Румъния,
    България като губещ в ядрена война с Русия, която има неуязвими хиперзвукови ракети като Авангард, три пъти по бързи от балистичните, и 30 кратно превъзходство в тактическите ядрени оръжия на неуязвими Кинжал и Циркон.
    За да оцелеят, ще преглътнат удари по натовско летище.
  • 65 Ком

    3 6 Отговор
    На рождения ден на Хитлер, американският конгрес прие парична "помощ" режима на Зеленски с основна задача подготовка на мащабен удар по Русия, за 9май.
  • 66 Ахил

    6 8 Отговор
    Как може да има толкова заблудени и зомбирани българи които да се радват на успехите на убийците от руската армия извършваща жестоки нацистки престъпления в Украйна и украйнците, която и Русия е признала официално за независима и суверенна държава. Тази жестокост и тези бомбадировки извършвани с оръжия от Иран, Северна Корея и Китай е ненадмината жестокост дори от нацистите през ВСВ. Путин и управляващия криминален и жесток режим ще бъде осъден от историята и извършените от тях военни престъпления в Украйна и украйнския народ.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бърнс

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бесарабски българин":

    да , бе да ! точно както за 3 дни Киев и 3 седмици Лисабон, ха ха ха. Русофиластични полюцииии бате!
  • 69 Хахаха

    3 5 Отговор
    "Володимир Зеленски похвали САЩ" Има готини замъци и във Франция .... Супер
  • 70 Хахаха

    1 5 Отговор

    До коментар #58 от "....":

    Мозъците, с които можем да се гордеем.... ОТДАВНА са напуснали страната. Когато Възраждане вземе властта, очакваме завръщането на поне милион българи
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.