Last news in Fakti

23 Април, 2024 19:44 1 492 79

Осъждаме всички актове на тероризъм, но призоваваме за спазване на хуманитарното право, заяви Борел

  • жозеп борел-
  • тероризъм-
  • хуманитарно право-
  • европейски съюз-
  • хамас-
  • хизбула-
  • газа-
  • израел

Той говори днес в началото на дебати на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург

Осъждаме всички актове на тероризъм, но призоваваме за спазване на хуманитарното право, заяви Борел - 1
Снимкa: БГНЕС

Осъждаме всички актове на тероризъм, но същевременно настояваме за спазване на правилата на хуманното право, заяви заместник-председателят на Европейската комисия и върховният представител на ЕС за външната политика и сигурност Жозеп Борел, цитиран от БТА.

Той говори днес в началото на дебати на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, посветени на убийствата на хуманитарни работници, журналисти и цивилни от Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) в ивицата Газа. Израел провежда военна операция в крайбрежната палестинска територия в отговор на на нападението, извършено срещу на 7 октомври от палестинското ислямистко движение "Хамас".

Продължаваме да осъждаме терористичната атака, извършена от "Хамас" срещу Израел преди повече от 6 месеца, подчерта Борел. Той определи нападението като преломен момент за Близкия изток.

Не бива да забравяме човешката цена в ивицата Газа, подчерта в същото време ръководителят на европейската дипломация. Той направи паралел с разрушенията в германските градове в края на Втората световна война.

До момента в палестинската територия бяха убити над 34 хиляди души, повечето от които - цивилни. Преките щети в Газа вече са възлизали на 19 милиарда долара още през януари, по данни на Световната банка, отбеляза Борел.

Заместник-председателят на Европейската комисия припомни особено високата цена, която плащат хуманитарните и медийните работници, и призова те да получат възможност да вършат безпрепятствено своята работа и да бъдат пазени, наред с цивилните, от страните в конфликта.

По повод гибелта на седем хуманитарни работници при израелски въздушен удар в ивицата Газа в началото на този месец, Борел посочи, че Израел за първи път признава, че е допуснал подобна грешка, но попита още колко такива има. Подкрепата за Агенцията на ООН за палестинските бежанци трябва да бъде увеличена, призова той.

Ръководителят на европейската дипломация поиска от Израел да не провежда сухопътна операция в град Рафах, в най-южната част от ивицата Газа, където са се струпали около 1,3 милиона палестинци, избягали от други райони в крайбрежната територия.

Евродепутатите, участвали в дебатите, като цяло осъдиха терористичната атака, извършена от "Хамас", но се разделиха в позициите си за израелския отговор.

Демократична държава като Израел се бори да неутрализира терористистични групировки като "Хамас" и "Хизбула", подчерта испанският консерватор Антониу Лопес-Истурис Уайт от групата на Европейската народна партия. Той определи убийството на седем хуманитарни работници като достойна за съжаление грешка, но попита защо няма подобни реакции на изнасилванията на жени по време на атаката в Израел на 7 октомври.

Шведската евродепутатка от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Евин Инджир осъди строго израелската операция в ивицата Газа. В тази палестинска територия има "хуманитарна катастрофа" и това е "срам", изтъкна тя.

Белгийската евродепутатка от либералната група "Обнови Европа" Хилде Ваутманс определи всички убийства в конфликта и недостига на хуманитарна помощ като нещо невероятно през 2024 г. Съществува международно хуманитарно право и правила на войната, напомни тя.

Испанският евродепутат от Групата на Зелените Жорди Соле призова за прекратяване на войната, освобождаване на всички заложници, държани от "Хамас", и справедливо решение на израелско-палестинския конфликт на основата на съвместно съществуване на две държави.

Дебатите продължиха по-дълго от предвиденото поради големия брой евродепутати, пожелали да вземат думата. Те няма да бъдат последвани от гласуване на резолюция.

Утре в ЕП ще има дебати, посветени на безпрецедентното нападение на Иран срещу Израел и необходимостта от деескалация и от реакция от страна на Европейския съюз. Вдругиден евродепутатите ще гласуват резолюция по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛКОХОЛИК СЪБЕСЕДНИК

    31 3 Отговор
    Жозето да се обади на Рашков да пийнат по 7-8 големи. НАЗДРАВЕ!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 пиер

    25 2 Отговор
    Тоя така и не изтрезня
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БАЙ КУРТИ

    23 3 Отговор
    Джендър до джендър, мила моя майнольо. Е сега чакам нашите Триполови да почнат да ВИЯТ , като ти издухат дванадесетопръстника какъв кеф получаваш.
  • 7 Прост ненормалник

    20 3 Отговор
    Не е лесно да имаш проблеми с главата
  • 8 Празни думи

    12 3 Отговор
    Само думи.на изборите тояга за вас бездарници подкупни
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ксаниба

    21 2 Отговор
    дъртият вампир и поддръжник на тероризъма - осъждал.. в трето лице, мн. число
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 българин 777

    18 2 Отговор
    не забравяйте че това е върховния крадец заедно с противната урсулита а че е алкохолик то се вижда от самолет гаден не-.к„;ро-.ло;„г
  • 14 Сократ

    15 2 Отговор
    Няма да е зле да спрете с двойните стандарти.
  • 15 Дедо ви...

    17 4 Отговор
    Абе какво ни занимавате с тези деменции кой какво казал. Новините от окрайнината са водещи: Залужни в затвора. Зеленски се отървава от конкуренти, а в украинската армия назрява бунт
    През последните дни арестът на бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни се обсъжда активно в украинските и международни медии. Анонимни източници от кабинета на украинския президент Владимир Зеленски потвърдиха, че военният лидер е бил задържан от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) за отказ да отиде в Лондон за поста посланик във Великобритания.
    Залужни е опасен за Зеленски. Според информация от Киев Залужни е под засилена охрана и ще остане в този статут, докато не се съгласи с исканията на президентската канцелария - да изостави политическите амбиции и да замине за Лондон.

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хи хи хи

    10 1 Отговор
    тоа си е баш алкохолик, ама не е

    анонимен
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Жоро

    14 5 Отговор
    35000 убити цивилни!Кьде са снкциите???

    Коментиран от #24

  • 20 Да, бе

    12 3 Отговор
    Осъждат тероризма, но това не им пречи да тероризират цяла Европа с политиките си и да въоръжават цяла терористична държава. Алкохола не прощава и това е...

    Коментиран от #33

  • 21 Тоя

    9 1 Отговор
    Става ли за "Мумията 6"? Или от Борел, на Горел иска да стане?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Боба ти

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо ви...":

    Сбъркал си Форума дедо. Търси войната Украйна- Русия
  • 24 Християни събудете се

    5 7 Отговор

    До коментар #19 от "Жоро":

    Палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение. Да изпечеш бебе във фурна пред изпадналите в ужас вързани родители, това какво е? Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 25 Християни събудете се

    5 8 Отговор
    Явно в Европа ще има нов Политически Ред. Щом почнаха да лаят срещу Израел ще се смени статуквото. Някакви паразити почнали да лаят и да вършат глупости. Колкото и да мразиш или харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента са прави. На 7-ми октоври ИЗРАЕЛ беше нападнат от терористите на ХАМАС, които извършиха невиждан по размери погром. Убийства, изнасилвания, отвличания и за капак изпичане на бебе във фурна пред очите на неговите родители. Ужас! Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена където идат искат да се спазват техните правила и обичай. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век.
  • 26 Християни събудете се

    6 5 Отговор
    Нека се знае, че арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Антитрол

    7 7 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много".
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Павел

    4 1 Отговор
    Никой не го интересува какво мисли и говори фашизоидния лицемерен дъртак скъсал изцяло с реалността!

    Коментиран от #32

  • 31 хуманното право!

    4 1 Отговор
    хуманното право! Дрън! Дрън!
  • 32 Демократ

    5 6 Отговор

    До коментар #30 от "Павел":

    Палестинците да мигрират в Турция, откъдето са дошли на времето в Палестина и в останалите арабски държави, Египет, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия и т.н. Нямат работа по вече в ГАЗА и останалите градове на Палестина. До тук бяха. Те са терористи.

    Коментиран от #34

  • 33 Египтянин

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Да, бе":

    Палестинците са скакалци от северо-западна Африка, които се установяват там по времето когато сме под Турско робство и тия земи са част от турската империя. Турция трябва да си ги прибере.Египет и другите арабски държави не ги искат в държавите си. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.

    Коментиран от #41

  • 34 Историк

    5 5 Отговор

    До коментар #32 от "Демократ":

    Призната държава Палестина няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г. Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина. Палестинците са са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Газа за 3 дни

    5 6 Отговор
    Еврейските нацисти сами развенчаха мита за холокоста и показаха истинската си същност избивайки всекидневно хиляди жени и деца !!!!!
    Затова са ненавиждани по целия свят!!!!

    Коментиран от #39, #42

  • 39 Апел до Президента на САЩ

    5 5 Отговор

    До коментар #38 от "Газа за 3 дни":

    Господин Байдън, Вие сте Президент на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет, Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.
  • 40 Червената шапчица

    5 3 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ......

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Газа за 3 дни":

    Резолюцията на ООН от ноември 1947 препоръчва създаване на еврейска и арабска (не палестинска) държави. Арабелите в Израел започнаха да се наричат палестинци чак след 6-дневната война. Те никога не са искали държава. Имаха възможност да я направят няколко пъти, но не поискаха. Трансйордания окупира западния бряг на Йордан цели 18 години - от 1949 до 1967, защо не си основаха държава? Конфликтът с Израел не е нито за държава, нито за земя, нито за религия, а се базира единствено на сляпата омраза и завист на арабелите към евреите.
  • 43 ......

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ануар Садат":

    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.

    Коментиран от #44

  • 44 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    5 3 Отговор

    До коментар #43 от "......":

    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 45 Египтянин

    5 4 Отговор
    Светът видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #47, #48, #50

  • 46 Мюслюманин

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "Ануар Садат":

    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Генерал Колев

    6 3 Отговор

    До коментар #48 от "Ануар Садат":

    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Християни събудете се

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "Ануар Садат":

    Исляминизацията на Европа набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държави. Съвсем очевадно е, че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца
  • 52 Християни събудете се

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "Ануар Садат":

    откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция. През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика. На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.

    Коментиран от #53

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Християни събудете се

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ануар Садат":

    Тия джихадисти трябва да бъдат изхвърлени от всички еврейски земи, като Газа, Западен бряг, Витлеем ,целия Ерусалим все още незаконно окупирани анексирани тероризирани, ислямизирани осквернявани от Ислямските терористи дори след 1967г.Те лъжливо клеветят Израел,който е на своите земи и които ислямските араби незаконно окупират, ограбват, унищожават под лъжливо име Палестински бежанци, макар че не са нито Палестинци нито бежанци а победени врагове на Израел от 1948 и незаконни окупатори. Така че спрете да ги наричате с фалшивите им имена щом претендирате да разпространявате факти и да наричате ислямските терористи като тези в Газа цивилни защото са терористи или техни семейства и др съучастници,които живеят на окупирана Еврейска земя

    Коментиран от #58

  • 56 В.В.П.

    4 4 Отговор
    НЕе възможно съществуването на Окропистан..Заплаха за Рф и за Европа ...Затова го заличават .Евала на Путин .!

    Коментиран от #59

  • 57 В.В.П.

    4 5 Отговор
    Психопат Хосеп,като говори за война и смърт ,се подсмихва под мустак Чудовището на Франкенщайн е по човечно..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #56 от "В.В.П.":

    Объркал си Форума. Потърсете моля Форума войната Украйна - Русия.
  • 60 Демократ

    6 4 Отговор

    До коментар #58 от "Ануар Садат":

    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Християни събудете се

    6 3 Отговор

    До коментар #61 от "Газа за 3 дни":

    Вижте мързелът на палестинците, които просят разчитат на помощите от ЕС, САЩ и целият цивилизован свят. Иначе, нищо полезно от тях. Да видим фактите какви са? Какъв е поминъкът на палестинците? - Университети техни нямат, Заводи нямат, Земеделие нямат, Хотели също нямат и т.н. От как имат полу-призната държава - запада ги храни и им прави училища и болници и т.н. Дори тази болница е Британска направена 1920та година и е разширена после от Израел. По цял ден нищо не правят и само гледат как да правят зулуми на евреите от Израел. Не забравяйте също, че 60% от палестинците работиха в Израел. Отделно къде Израел им изгради цялата инфраструктура и заделя 120 милиона долара всяка година за социални нужди за палестинците. Е, що за Народ е този на който Израел му помага, а той тръгнал с ножове и автомати да избива благодетелите си. Ужас
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Отново

    2 3 Отговор
    под статия,свързана с конфликта Израел - Газа се включва програма .До кога така?
  • 65 БАШ ТЕРОРИСТИТЕ ЩЕЛИ ДА ..........

    5 1 Отговор
    ТЕРОРИСТИ ЩЕ ОБСЪЖДАТ АКТОВЕ НА ТЕРОРИЗЪМ. И НЕ САМО, ПЪРВИ КРАДЦИ -ПИРАТИ , ТАЛИБАНИ.
    ВСИЧКИТЕ ВИ ДЕЙСТВИЯ СА ПЕРСТЪПНИ НЕЗАКОННИ . НЯМА В ПРАВНИЯ МИР ЗАКОН С КОЙТО ДА ОПРАВДАЕТЕ ЕДНО ПОНЕ ДЕЙСТВИЕ ЧЕ Е ЗАКОННО!!. НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА НАКАЗВА ,ДА КОМФИСКУВА , ДА ОБВИНЯВА , ОСВЕН СЪДА СЪС ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСТДА . НИКОЙ , НИКОЙ , НИ ПРАВИТЕЛСТВО, НИ ПРЕЗИДЕНТ , ЕДИНСТВЕНО ТОВА МОЖЕ ДА ПРАВИ САМО СЪДА . ТАКА Е В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ПРАВОВИ ДЪРЖАВИ!!!!
    НО ТЪЙКАТО Т.Н.ЕС Е ПИРАТСКО-ТАЛИБАМСКА СБИРЩИНА НА ПУДЕЛСКИ ДЪРЖАВИ , ВЪРЛУВА НЕСКОНЧАЕМО ТАЯ ПРЕСТЪПНА НЕНАКАЗУЕМА БЕЗЗАКОНОСТ . ЩЕ ВИДИМ ДО КОГА . А ЗА ВСИЧКО ТОВА ЩЕ ИМ СЕ ТЪРСИ СМЕТКА НА ТАЯ ПИРАТСКО-ТАЛИБАНСКАТА УПРАВА.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.