Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Април, 2024 12:55 2 276 56

Помощта от САЩ не може да разреши всички проблеми на ВСУ в Часов Яр, пише The Wall Street Journal

  • сащ-
  • проблеми-
  • всу-
  • часов яр-
  • украйна-
  • въоръжени сили-
  • wall street journal

Ситуацията около Часов Яр е изтощителна за Въоръжените сили на Украйна

Помощта от САЩ не може да разреши всички проблеми на ВСУ в Часов Яр, пише The Wall Street Journal - 1
Снимка: БГНЕС

Украинските войски, значително превъзхождани по численост и оръжие от тези на Русия, се опитват да задържат Часов Яр достатъчно дълго, за да изчакат доставката на нови оръжия от САЩ. Разположен на хълм над Бахмут, градът е ценна стратегическа награда, пише американският вестник The Wall Street Journal. Ако Украйна го загуби, руските войски ще получат огневи контрол над Дружковка, Краматорск и Константиновка.

Но ситуацията около Часов Яр е изтощителна за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

За всеки изстрелян артилерийски снаряд Русия изстрелва по 10 и според войниците съотношението се влошава. На фронтовата линия, която минава през полета и села на изток от Часов Яр, руснаците понасят тежки загуби. Вътре в града обаче напредват стабилно унищожавайки сгради, в които украинците биха могли да се скрият, използвайки същата стратегия като тази в Бахмут, с изключение на това, че управляемите бомби им позволяват да постигат успехи много по-бързо в Часов Яр.

Украинските командири казват, че все още могат да задържат руснаците и оръжията от САЩ ще дадат на ВСУ по-добър шанс да задържи територията си. В същото време военните на Киев са изправени пред други проблеми, които американската помощ не може да разреши.

Както пише WSJ, украинските войски са изтощени след месеци на непрекъснати боеве, а Киев няма достатъчно хора, които да изпрати на тяхно място. В резултат на това престой на бойни позиции, който обикновено трябва да продължи пет дни, може да се проточи до 10 или дори 15 дни.

"През това време войниците понякога остават без храна, вода и лекарства. Бойните дронове преследват превозни средства, превозващи оборудване и свежи подкрепления към фронтовите линии. Войници с лечими рани умират в очакване на евакуация дни наред, защото никой не може да ги достигне“, пише WSJ.

"Дори нашите командири са на позиции с нас, защото нямаме достатъчно хора“, казва един от бойците.

Освен това небето над града е изпълнено с руски дронове. Военните превозни средства, работещи около Часов Яр, са оборудвани със средства за радиоелектронна война. Въпреки това те трябва да спрат на няколко километра от фронтовата линия, за да слязат войниците, които се придвижват дотам пеша, носейки провизии на гърба си, пише WSJ.

"Украинците имат собствена армия от безпилотни самолети, което също затруднява руснаците да снабдяват и евакуират ранените. Но на Украйна липсва артилерия, която може да причини много повече щети от безпилотните самолети. 50-годишен войник с позивна "Чижик“, отговарящ за евакуацията от предните линии, казва, че когато отива на фронтовата линия, за да вземе ранените, той често чува по радиостанцията си отговор "не“. "Нямаме достатъчно снаряди“, за да бъдат евакуирани ранените, е обяснението.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЗЛО

    70 3 Отговор
    Помощта на САЩ може да реши само няколко финансови проблема на американската военна промишленост и няколко проблема на частни банкови сметки на няколко властимащи укронацисти и няколко управляващи либерастдемократи в САЩ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 !!!!!!!

    63 3 Отговор
    Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен също каза, че приблизително 90% от финансовата помощ за Украйна се изразходва за ВЪТРЕШНО производство на оръжия и оборудване. На пресконференция на 20 декември той заяви, че допълнителните траншове ще „облагодетелстват американския бизнес и местните общности. И ще укрепят отбранителната индустриална база на САЩ.
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хмххмххм

    48 4 Отговор
    Официално обявени:

    24 мрд директно остават в САЩ за ВПК и възстановяване на дадените оръжия за Украйна
    14 мрд отиват за Украйна за оръжия които тя трябва да закупи ако има нещо останало(всъщност да плати на ВПК да произведе в бъдеще)
    10 млд за ЕС за обучение на украинци(в бъдеще, ако останат такива)
    10 МЛД ЗА УКРАЙНА под формата на ЗАЕМ, за заплати, пенсии, медицинска хириургия и погребения, до изборите в САЩ.

    И малко за закръглене на процентите или /резерв/

    Коментиран от #18

  • 7 Безмислено е

    51 4 Отговор
    Часов Яр е руски.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Знем.

    3 40 Отговор

    До коментар #7 от "Безмислено е":

    Копейките го превзехте в тиктока преди 2 месеца.
  • 9 Съмнително

    3 34 Отговор

    До коментар #7 от "Безмислено е":

    А Киев КАГДА?

    Коментиран от #10, #21

  • 10 Всегда

    39 2 Отговор

    До коментар #9 от "Съмнително":

    Когато си поискат
  • 11 Елена 3е

    36 2 Отговор
    Хайде на покупките ... Ура ! Слава !
  • 12 Ксаниба

    27 2 Отговор
    ахмак така!? Каква помощ, фащ!?? направо пращайте войски, та да ви запукат, хиените подли!!!
  • 13 ДОКИ

    26 3 Отговор
    Спокоен съм, защото Братушките са напред с технологиите и тн.
    Изпреварили са фащ и др. с поне 100г. във всичко. Нали виждате сами?!
  • 14 С две думи

    43 3 Отговор
    Главният проблем е че свършват украинците.....И отук нататък всяка помощ е една нула....

    Коментиран от #36

  • 15 Да, прави са!

    2 29 Отговор
    Украйна трябва сама да намери точната рецепта за най-успешно противодействие на Руската армия.Запада и САЩ могат само да помагат, но организацията, логистиката, разпределението умно и на подходящите места на военните средства е работа на Украинците.Трябва да се напипат слабите страни на противника и там да се атакува, а не така безсмислено като "офанзивата" миналата година.Всеки се учи от опита си, Украинците и Руснаците също.

    Коментиран от #19

  • 16 Мдаа

    27 2 Отговор
    Тази сутрин с указ на Президент Зеленски град Харков бе преименуван на Ню Йорк...Докъде взе да се стига в безумието!

    Коментиран от #22, #25, #45

  • 17 Кърк Дъглас

    25 1 Отговор
    И с помощ и без помощ ,капутът си е пак Капут.Слава!$
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Историк

    42 2 Отговор

    До коментар #15 от "Да, прави са!":

    От няколко дена взе да става тенденция цели взводове, роти, батальони на напускат позициите си и или да отстъпват без бой, или се предават на руснаците. В Киев Залужни е под домашен арест, понеже нелигитимния вече Зеленски се опасява от държавен преврат...Целия фронт на ВСУ е пред срив и разпад!

    Коментиран от #43

  • 20 СрАЩ

    31 1 Отговор
    са наясно ,че нямат шансове срещу такъв можем враг още повече ,че икономическият колос Китай не е равнодушен към агресивната им разбойническа политика. Блинкин вместо да подготви почвата преди посещението си , се зъби и това още повече дразни китайците. Въпрос на няколко години е на хегемона да му бъде отнет лиценза да ограбва останалите. Но преди това той ще се погрижи всички бивши съюзници да бъдат доведени до нищета за да няма какво да се печели от тях .
  • 21 По-добре

    34 1 Отговор

    До коментар #9 от "Съмнително":

    Помислете откъде ще вземете злато. Защото когато дойде времето , а то ще дойде можеш изобщо да не се съмняваш, руснаците ще ви попитат защо демонтирайте паметника на съветската армия ,единствен правилен отговор ще бъде : за да го заменим с златен.
  • 22 Дядя

    23 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    Укрите си имат град Ню Йорк. Намира се в Бахмутски район на Донецка област. На 38 км. северно от Донецк. Предишното му име е Новгородске, което си е едно към едно със сегашното, но интересното е че-"...това е официалното име на селището в промишлената част на Донбас, което е променено чак през 1951-а година. Името звучи американски, но според една от версиите всъщност идва от германски заселници, пристигнали в Украйна по покана на императрица Екатерина Втора още в края на 18-и век. През 1892-а година именно тези протестанти-менонити кръстили селището Ню Йорк, за да угодят на съпругата на един от основателите - американка от Ню Йорк, която тъгувала по родния си град."

    Коментиран от #39

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 1944

    1 7 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    бабоооо .... пий си хаповете
  • 26 Казал

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "1944":

    стоян георгиев- пазванта

    Коментиран от #27

  • 27 Трол

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Казал":

    Всъщност се казва Десислава Димитрова, във времето когато тук се изискваше регистрация имаше и аватар със снимката и. Оттогава съм влюбен в нея, въпреки че е семейна, многодетна и не я слуша главата!
  • 28 1944

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "слава Росия":

    карая я по спокойно че на 80 е опасно. верно не стига текезесарската пенция ама сами си го направихте.
  • 29 То не само в

    19 3 Отговор
    Часов Яр,а въобще нищо не може да постигне,посто реанимацията на трупа У крайна ще се поддържа известно време преди да бъде заровен тотално.

    Коментиран от #38

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Зеленски

    7 1 Отговор
    Поне за бял цемент ще има
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мишел

    17 2 Отговор
    В Часов яр, най важната част от фронта, на всеки изстрелян от украинците снаряд, Русия изстрелва по 10. На фронтовата линия, която преминава през полето и селата край Часов яр, на всеки изстрелян украински снаряд, Русия изстрелва 20-30 и според автора затова там са големите руски загуби.😃😃😃😃
    Десетократно повече руски снаряди в Часов яр са малкото главоболие на ВСУ. Голямото са руските крилати планиращи управляеми тежки 500- 3000- 5000 кг.авиобомби с обемно детониращ взрив. Всяка такава бомба е с ефект на 50- 300- 500 снаряда и ВСУ няма никаква защита от тях.
    Часов яр е повече от месомелачка за ВСУ, огромна кланица е.

    Коментиран от #41

  • 34 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "слава Росия":

    Ти си престъпно t@П
  • 35 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "слава Росия":

    МИ БЪЛГАРСКИТЕ МУТРОФАШИСТИ СЕ ГОТВЯТ ЗА СЪЩОТО ....ИЗТРЕПВАНЕ ...В ИМЕТО НА КРАВАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ

    Коментиран от #44

  • 36 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "С две думи":

    ЗЕЛЕНИЯ ФАШИСТ Е ОБЕЩАЛ В ЗАМЯНА НА ПОМОЩТА ДА ИЗПРАТИ 500 000 ПУШЕЧНО УКРО МЕСО НА ФРОНТА ...Е ТЕ ТАКА Е КОГАТО УПРАВЛЯВАТ МУТРО ФАШИСТИ КАКТО В БЪЛГАРИЯ ..САМО ГРОБОВЕ И СМЪРТ СЕЯТ ..700 000 УБИТИ УКРАИНЦИ НЕ СТИГАТ ...ТРЯБВА ОЩЕ И ОЩЕ КРЪВ

    Коментиран от #42

  • 37 уфааааааааааааа

    3 2 Отговор
    Дръп, длън нямали хора, имат не се лъжете, те просто обичат да жалват и мрънкат!
  • 38 Някой

    10 7 Отговор

    До коментар #29 от "То не само в":

    Брутални загуби на жива сила и техника от окупаторите.

    Не им завиждам за тези 2000 долара заплата.

    Коментиран от #40

  • 39 Да такава е

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дядя":

    историята на този град.
  • 40 Явно не правиш разлика

    2 7 Отговор

    До коментар #38 от "Някой":

    между украинци и руснаци по униформите.Кадрите са на укро пите ците,ясно им се виждат униформите,а и начина по който се опитват нещо да направят е типичен за укри теците. Видеото е фейково и нищо повече.

    Коментиран от #46

  • 41 А бре

    1 5 Отговор

    До коментар #33 от "Мишел":

    И с колко напреднаха блатните ватенки бре лъжецо?
  • 42 Така е

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    ПРАВ СИ ,ЕДИН МИЛИОН УБИТИ И ИНВАЛИДИЗИРАНИ РУСНАЦИ НЕ СТИГАТ .ТРЯБВАТ ОЩЕ!
  • 43 Така ли

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    Преди време така сривахте запада,ама се срина цялата ви измислена соц система барабар със сесесерето ви!Щом започвате да сривате,значи нещо се случва при вас, от другата страна,махленски летописецо.
  • 44 ХА ХА ХА

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    И КОИ ЩЕ ТРЕПЯТ И ЗАЩО ?
  • 45 Любопитния

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    Тази пък от къде я изтърваха?
  • 46 Забелязал

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Явно не правиш разлика":

    Фейкова ти е кyxaта, рашистофилска кратуна.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: