Last news in Fakti

25 Април, 2024 05:32 1 193 16

Ковачевски: СДСМ никога няма да се откаже от европейското бъдеще на страната

  • димитър ковачевски-
  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • избори

Председателят на партията призна, че е очаквал по-добър резултат за Стево Пендаровски

Ковачевски: СДСМ никога няма да се откаже от европейското бъдеще на страната - 1
Снимка: БГНЕС

СДСМ никога няма да се откаже от европейското бъдеще на (Северна) Македония, каза на пресконференция в централата на СДСМ в Скопие председателят на партията Димитър Ковачевски, след като стана ясно, че Стево Пендаровски влиза във втория тур на президентските избори, които ще се проведат на 8 май с разлика от поне 140 хиляди гласа в полза на Гордана Силяновска, издигната от ВМРО-ДПМНЕ, предаде БТА.

„Надявахме се на по-добри резултати, но е ясно, че хората ни наказаха за някои грешки и ние го приемаме. Това е тежък удар за европейската перспектива на (Северна) Македония, но все още не е късно да променим посоката, да се откажем не е вариант за нас. Време е да загърбим различията си и да се обединим зад идеята за европейска (Северна) Македония. Трябва да оставим настрана всички разногласия, защото говорим за бъдещето на страната и ако пропуснем шанса, ще отнеме много повече време, за да я върнем на правилния път”, каза Ковачевски.

Председателят на СДСМ се обърна към привържениците си с думите, че въпреки разочарованието им, сега не е моментът да се отказват.

„Имаме още две седмици, ще бъда на терен, всеки ден с вас и ще работим, за да получим подкрепата за европейска Македония“, каза той, а в отговор на въпрос дали ще подаде оставката си като председател на СДСМ заяви, че ще отговори след 8 май.

На тази дата в Северна Македония ще се проведе втория тур на президентските избори в страната, заедно с изборите за парламент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свиня

    7 1 Отговор
    Този е като наш Киро. Лъже, маже и краде.
  • 2 гумата

    10 1 Отговор
    Защо се държат така съседите? Защото гузната съвест и страхът, че ще се търси сметка за геноцида спрямо българите може да им се стоварят върху главите. Тия хора са наследниците на убийци комунисти , руски агенти и сърби . Колкото и да ги бута Франция няма да им мине за всичко което дядовците им и те самите са отговорни. Скопие и Белград ще гледат ЕС през крив макарон, защото са слуги на Кремъл. Както се вижда комунистите са враг на живота и цивилизацията и нищо комунистическо бял ден не вижда. Всичко комунисическо загива бавно , но сигурно.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Доротея

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "гумата":

    Защото през 1903 не им помогнахте, Петицията на Лазар Поптрайков и Чекаларов до фашисткия ви княз остана бе отзвук и американците ги икупиха, внушавайки им, че те ще имдадат свобода! Защото половината ви войводи станаха сърбомани и гъркомани! ащото през двете световни войни българския мобилизационен корпус за тях бе окупационен и ви намразиха окончателно, и не искат да имат нищо общо с вас! Сърбия има политика за приласкаването им от 180 години, вие сами сте се отказали от тях! Иначе Силянова е от Охрид, откъдето е бащата на Христо Силянов...

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Защо

    3 2 Отговор
    Ами медиите им на орбан.Политиците и полицаите им руски и сръбски агенти.Населените тросто същото и повече като в БГ.Какво да се очаква.Ония инфантили от НАТО и ЕС па чак в ги вземали при тях.Мечтата на Руснаците.Също като при нас.
  • 5 морския

    4 0 Отговор
    пътят ви към Европа минава през Връшка чука, ама дървените ви глави не го разбират !
  • 6 Ха ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Доротея":

    Дааа тя утбата много добре ги приласка с убийства репресии и затвори. В продължение на десетки години. От къде си се нагушила с такива "бисери"?
  • 7 Ей, ей ,ей

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Доротея":

    То проЗЗЗтотията не ходи по гората, а по такива като теб.
    Пагубната руска политика към България особено след Съединението и след това Коминтертовска Московия с нашия нац.предател Г.Димитров и насилственото македонозиране на Пирински край, доведоха до това отчуждаване на един български народ живеещ в две държави.
    А за сръбските"ласкателства"не те ли е срам и позор да пишеш.Колко българи избиха след 44г и през всички останали времена.
    За съжаление в България винаги е имало предатели такива като тебе.
    Май си и с още един ник гъркомански някаква си Атина от Крива Паланка
  • 8 американските интереси

    3 2 Отговор
    И тяхната "европейска перспектива" е като нашата - американска колония с марионетно управление. Впрочем, в Северна Македония се живее по-добре от в България, която е член на Европската Уния от 2007 г.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 опорки за наивници

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гумата":

    За какво им е ЕС? Ние по-добре ли сме от тях, след 17-годишно членство? Относно "геноцида" - това е поведение на техните политици, чрез което печелят поддръжници. А защо срещу българи - ами защото няма по-слаба държава от България в региона.

    Коментиран от #10

  • 10 Юнак Балкански

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "опорки за наивници":

    Да по-добре сме. Не сме Германия или Франция, но определено сме по-добре. Явно не си спомняте 90 години и годините преди 2007 година за да говорите така. Сага и пътувате свободно и работят в чужбина за повече пари и жилища си имате. А че си имаме кусури в България то е вярно, но проблема сме си ние, Балканските народи с Балканския ни манталитет.
  • 11 Юнак Балкански

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "американските интереси":

    Руски интереси ли се опитваш да пропагандираш? Стига небивалици. Платен ли си или просто не си запознат?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: