Last news in Fakti

4 Май, 2024 06:30 969 8

Алжир поиска заседание на Съвета за сигурност на ООН за масовите гробове в Газа

  • алжир-
  • газа-
  • гробове

То трябва да се проведе в закрит формат

Алжир поиска закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН за масовите гробове в ивицата Газа за 7 май, предаде ТАСС, позовавайки се на източник от световната организация.

„Да, Алжир поиска затворени консултации по тази тема“, каза той.

Във вторник генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви за необходимостта незабавно да се позволи на независими следователи да посетят местата за масови гробове в ивицата Газа, за да установят всички обстоятелствата около смъртта на палестинците, погребани там

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя също призова за независимо международно разследване

На 7 април командването на израелските отбранителни сили обяви изтеглянето от град Хан Юнис на 98-ма дивизия, която действаше там четири месеца. В резултат на операцията по-голямата част от града е в руини и са нанесени значителни щети на пътища и инфраструктура. Според телевизионния канал Al Mayadeen, след изтеглянето на израелските войски палестинските служби за спешна помощ са извадили от гробовете телата на 332-ма загинали.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    42 1 Отговор
    На целият свят е ясно какво става там въпросът е защо никой от великите борци за демокрация и правата на човека не прави нищо!!??? И краварите са пак там!!!!!!! Където има унищожения и разруха краварите са там !!!!!!!!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Иван

    15 1 Отговор
    Косово, Босна, Израел, САЩ, Еленски, Подлоляк, Блинкен, Хуан Гуайдо и Йоланда Навални са против.
  • 3 ХАХАХА

    22 2 Отговор
    Не е вярно ,че Израел е виновен за масовия гроб на 332 палестинци . Те са предприели масово самоубийство и са се самопогребали.
  • 4 ясно е

    7 1 Отговор
    Израелски, еврейски геноцид!
  • 5 От дотук направените ексхумации

    3 9 Отговор
    Жертвите са заровени преди окол 2 години, застреляни с пистолет. Под управлението на ХАМАС.
  • 6 Има причина

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    Има причина да са там. Само САЩ може да осигури 300 милиона долара за изграждане на временното пристанище, в което да акостират корабите с помощите. Твоите идеологически кумири не искат да го направят.

    Коментиран от #7

  • 7 Това се тиражира в медиите

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Има причина":

    Ако потърсиш повече информация ще прочетеш друго за тези временни пристанища.
  • 8 Калпазанин

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    Защото така наречения "долар" е световна валута, напечатана от евреин защото фащ и марионетките им вкл Ес се управлява от там, човешкия живот за тях не струва нищо, съществува само ние и останалите низша класа