Last news in Fakti

4 Май, 2024 20:00 1 013 0

Броят на жертвите на наводненията в Бразилия достигна 56

  • бразилия-
  • наводнение-
  • жертви

В неизвестност остават 67 души

Броят на жертвите на наводненията в Бразилия достигна 56  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на жертвите на наводненията в Южна Бразилия се увеличи от 39 на 56, като 74 души са ранени, а 67 са в неизвестност. Това съобщи CNN Brasil с позоваване на службата за гражданска защита на щата Рио Гранде до Сул, разположен на границата с Уругвай.

Според доклада на ведомството, лошото време цари в 281 общини на щата. Повече от 370 000 души вече са пострадали от дъждовете, които удариха територията на Рио Гранде до Сул.

Службата за гражданска защита отбелязва, че броят на жертвите на природни бедствия тази година вече е по-висок от септември 2023 г., когато бразилският щат също беше ударен от циклон. Тогава бяха регистрирани 54 смъртни случая.

В началото на седмицата в Южна Бразилия започнаха дъждове. Регионът беше посетен от президента на страната Луис Инасио Лула да Силва.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: