Last news in Fakti

6 Май, 2024 06:12 1 537 14

Politico: Дарители на Байдън подкрепят организатори на пропалестинските демонстрации

  • джо байдън-
  • спонсори-
  • палестинци

Сред тях са най-влиятелните семейства в кръговете на Демократическата партия на САЩ - Сорос, Рокфелер и Прицкер

Няколко от най-големите дарители на президента на САЩ Джо Байдън предоставят финансова подкрепа на организатори на пропалестински демонстрации, съобщи вестник Politico.

Според информация на изданието сред тези спонсори са най-влиятелните семейства в кръговете на Демократическата партия на САЩ - Сорос, Рокфелер и Прицкер. А зад протестите в кампуса на Колумбийския университет и други американски университети стоят организациите Jewish Voice for Peace и IfNotNow, които се финансират от Tides Foundation, основана от Джордж Сорос и получаваща средства от Бил и Мелинда Гейтс. Според данъчните декларации фондацията е дала почти 500 000 долара на Jewish Voice for Peace през последните пет години. Според Politico, Дейвид Рокфелер-младши (един от попечителите на фондация Рокфелер) е прехвърлил около 300 000 долара на Tides през 2022 г.

Наследниците на основателя на Hyatt Hotels Corporation Сюзън и Ник Прицкер, според изданието, оказват подкрепа на други организации, които защитават правата на палестинците. Едно от най-богатите семейства в света дари $6,6 хиляди на изборния фонд на Байдън преди няколко месеца и преведе повече от $300 хиляди за избирането му за президент през 2020 г.

В американските университети се провеждат масови акции в защита на Палестина, срещу действията на Израел и подкрепата му от американските власти. От 18 април полицията задържа над 2000 души на подобни демонстрации в повече от 30 университета. Протестиращите настояват за прекратяване на финансовата помощ и доставките на оръжия за Израел, който провежда военна операция в ивицата Газа, довела до 34,6 хиляди смъртни случая и 77,8 хиляди ранени за шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АРГОН

    21 1 Отговор
    Време е дъртият eвpeйcки вампир Сорос (Шварц) да пукне, барабар с останалите "богоизбрани" юдейски демони. Преди 7 години през 2017, вече пукна видният eвpeйcки сатанист Дайвид Рокфелер. Един по един и останалите юдейски демони ще го последват.
  • 2 да де

    20 1 Отговор
    Без такива като тоя алчен реп.тил светът ще е едно по-добро място за живеене.
  • 3 Истината

    13 2 Отговор
    Всички видяха истинските злодеи,време е за атома!
  • 4 Биби Кинг

    5 1 Отговор
    Требе да се подържа огана на демокрациата по целио свет деа!
  • 5 Сорос

    14 2 Отговор
    е бил позорно изгонен преди години от Израел, когато след претърсване на офисите му, откриват че е финансирал радикални палестински организации. Навсякъде по света, англосаксите създават на всяка една държава Антидържава. Русия Украйна. Израел Палестина. България Македония. Индия Пакистан. Когато в Африка не можаха да измислят нищо друго, създадоха Апартейд. Вероятно ще активират нов конфликт до/или в Афганистан, такова огромно количество оръжие, не е оставено там напразно, това са "митове", че бързали. В Китай е било най-страшно, да наркоманизираш цяла нация, а ВСВ 30 милиона убити китайци, до днес мълчат.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Той и манделата

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сорос":

    Не е бил стока, престъпник и убиец, как го издигнаха до президент , пак със мафията.
  • 7 Прав си ама

    5 0 Отговор
    Този и Господ не го иска, а и дявола го е страх да го вземе с джендема, щото ще му спретне "майдан".
  • 8 ЕВРОНЮЗ

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сорос":

    Тоя изрод има издадена смъртна присъда в Индонезия а в Малайзия доживотен затвор.
  • 9 Прекрасен пример

    8 0 Отговор
    как филантропите финансират терористични групи да ги инфилтрират в нормалните про-палестински движения - за да правят зулуми и да ги компрометират.

    Стар трик!
  • 10 трясъ

    1 0 Отговор
    Пръъъцкер.
  • 11 Сорос е евреин

    1 1 Отговор
    Каква пропалестинска подкрепа?

    Коментиран от #12

  • 12 Верно ли

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сорос е евреин":

    Да, евреин е, но явно не си запознат с какво се е занимавал през ВСВ. Абсолютен военопрестъпник, измамник и крадец! Този ще има да изплаща кармата си от този живот още хиляда такива! Иначе на всички ни е ясно кой сътворява протести и антипротести, докато едни няколко рептила, като този екземпляр източват държавите необезпокоявано!
  • 13 Провокации,лъжи

    1 0 Отговор
    сина на Сорос джендър ли е,болен ли е от СПИН?

    Коментиран от #14

  • 14 фото жопирана

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Провокации,лъжи":

    Не е джендър, той си е съединител като баща си (в техният свят им викат фаготи) и за туй татьо му прокарва от години политиката на обратните, та синчето да го възприемат инак..