Last news in Fakti

8 Май, 2024 13:30 773 13

Мрежа за трафик на хора в Индия: Четирима души са арестувани за подмамване на млади мъже да се бият за Русия в Украйна

  • трафик на хора-
  • арестувани-
  • индия-
  • подмамване-
  • украйна-
  • русия

Около 35 индийски мъже са били излъгани по такъв начин, съобщи Централното бюро на разследване

Мрежа за трафик на хора в Индия: Четирима души са арестувани за подмамване на млади мъже да се бият за Русия в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Индийската полиция арестува четирима души по обвинения в участие в организиране на мрежа за трафик на хора. Те са залъгвали младежи, убеждавайки ги да отпътуват за Русия с обещание за изгодна работа или прием в университет, след което ги принуждавали да се включат във военните действия в Украйна. Това съобщиха Ройтерс и БТА.

Около 35 индийски мъже са били излъгани по такъв начин, съобщи Централното бюро на разследване (ЦБР). Четиримата арестувани индийци са: преводач, друг човек, извършващ процеса по издаване на виза и закупуване на самолетни билети човек, както и двама „главни вербовчици“ за два южни щата.

Разследването „продължава срещу други обвинени лица, които са участвали в тази международна мрежа за трафик на хора“, съобщи ЦБР.

Семействата на двама индийски мъже, убити във войната, казват на Ройтерс, че са отишли в Русия, за да работят като „помощници“ в армията. Министерството на външните работи на Индия заяви, че всеки от случаите "активно се разисква" с Русия. Москва не е отговорила на многократните запитвания на Ройтерс за коментар.

Индия отказва да осъди Русия относно войната, като вместо това призовава за диалог и дипломация, за да се сложи край на конфликта. Двете страни имат близки отношения от десетилетия, като търгуват различни стоки - от бойна авиация до чай. Индия също така увеличи покупките на евтин руски петрол от началото на войната, като Москва стана най-големият доставчик за страната през изминалата финансова година, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 4 Отговор
    Парламентът на Литва гласува за изпращане на войски в Украйна.Какъв късмет че нямаме парламент?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мрежа за трафик и във Франция

    3 4 Отговор
    И Макрон така залъгва френските петлета.
  • 4 Коиловци брадърс

    3 3 Отговор
    Едва ли има толкова луди, да вземат индийци за войници. Та те не могат да си вържат обувките, не значт, кое е ляво и дясно.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Ихтамнет

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Колко бяха на брой наемниците каква народност бяха другите освен българите каква марка бяха снайперите и какъв калибър бяха снайперите и каква марка беше влака който ги извозва

    Коментиран от #10

  • 6 хммм

    3 0 Отговор
    Кафвите индийци се оказват големи фашисти!
  • 7 Иркутск

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Коиловци брадърс":

    Абе остави те е северно корейците иранците сирийци са същите ама си торят слънчогледа
  • 8 Абе лешпвр

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коиловци брадърс":

    Гледай в нета и ще разбереш каква папл......ач има там ,даже и непалци.
  • 9 Роза

    3 0 Отговор
    В Индия има много бедни и безработни мъже,нищо чудно да се намерят глупаци,които са съгласни да се бият на руска страна,нали няма какво да губят!

    Коментиран от #12

  • 10 Последния Софиянец

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ихтамнет":

    Повечето говореха чужди езици и носеха снайпери в широки калъфи и имаха на ръкава тризъбец.Качиха ги на първи перон на специален влак отцепен от жандармерия.Около сто човека.
  • 11 подмамване на млади моми ли елке?

    1 3 Отговор
    за уж супер платена работа ли?
    не цъкай смешки:
    условията са ясни: поемат риск срещу заплащане ако се бият на фронта срещу който да е без значение укр или руснаци
    А тези доброволци в укр без пари ли се бият за бункера?
  • 12 розава розке

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Роза":

    а не са ли глупачки и наивни като теб твои посестрими дето верват на сутеньори че само като компаньонки без консумация ще получават хиляди $

    Коментиран от #13

  • 13 Роза

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "розава розке":

    Ти не знаеш коя съм аз!Не знаеш нищо за живота ми!Разбира се ,че са глупачки тези,които вярват на сутеньори,но защо ме слагаш между тях,без да ме познаваш?!Само да си чешеш езика и да се дразниш ,нали?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания