Last news in Fakti

9 Май, 2024 16:39 7 171 8

Geely Galaxy Starship: кросоувър на ниво Maybach с автономен пробег от... 2000 км

  • geely-
  • galaxy starship

Появиха се нови подробности за флагманския SUV Galaxy Starship

Geely Galaxy Starship: кросоувър на ниво Maybach с автономен пробег от... 2000 км - 1

Китайският автомобилен производител Geely се готви да започне офанзива със своя водещ SUV, Galaxy Starship, който ще бъде пуснат в продажба през следващата година. Очаква се към момента на старт на продажбите моделът да се казва Geely Galaxy L9.

Очаква се този луксозен кросоувър да стане конкурент на такива премиум SUV-та като Mercedes-Maybach GLS и BMW X7. Една от най-впечатляващите характеристики на Galaxy Starship са неговите врати.

Долните части на вратите се отварят в различни посоки, а остъклените площи се издигат нагоре, напомняйки крила на чайка. Колата също така разполага със скрити дръжки на вратите и уникален "триъгълен" дизайн на колелата.

Можете да видите и стилната „перка“ на покрива. Дизайнерите на Geely обръщат специално внимание на интериора на Galaxy Starship. Той разполага с интелигентни седалки, които не само запомнят настройките, но и могат да се плъзгат извън колата.

По този начин целта е да улеснят влизането и излизането. Инфотеймънтът използва мощен чип Qualcomm Snapdragon 8295 и собствена операционна система на Geely. Системата поддържа интеграция с телефони, изкуствен интелект, дронове и VR очила.

Geely Galaxy Starship: кросоувър на ниво Maybach с автономен пробег от... 2000 км

Galaxy Starship е изграден върху новата платформа GEA (Geely Electric Architecture), която е развитие на платформата Geely SEA (Sustainable Experience Architecture). Автомобилът е PHEV хибрид, оборудван със следващото поколение Thor система на Geely (NordThor).

Galaxy Starship използва двигател с най-високата топлинна ефективност в света (44%), което води до впечатляваща ефективност. Заявеният автономен пробег е 2000 км, а разходът на гориво в хибриден режим е само 3 литра на 100 км.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    39 15 Отговор
    Космос, бате. Китай изгради своя собствена орбитална станция и започна изграждането на лунна такава. Сините селяци освен да скачат по площада, какво могат да изградят ?

    Коментиран от #7, #8

  • 2 кУмУнист

    18 10 Отговор
    От тази фирма преди 5 6 години си купих скутер 125 куб чисто нов от магазина, и вече над 2 години седи завит с найлони на двора, пълен боклук, минава му гаранцията и в кофата.

    Коментиран от #6

  • 3 Ква стана тя?

    19 23 Отговор
    Изтокът удари в земята прехваления запад! Да не забравяме, че Китай е Народна република, т.е. социализмът победи капитализма!
  • 4 Край

    15 7 Отговор
    В близките години ще ни обяснят, че европа е полуостров на континента Евразия.
  • 5 Кфидиде

    11 2 Отговор
    Още е рано за китайски автомобили. По принцип ние караме автомобилите с 10 години закъснение и още 10 за да се изгладят китайските болежки на млад производител може и в обратен ред без значение .
  • 6 Реалност

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "кУмУнист":

    Китай и качество е като комунизъм и нормален живот.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.