Last news in Fakti

28 Април, 2024 19:45 2 100 12

Станимир Стоилов върна Гьозтепе в турската Суперлига

  • станимир стоилов-
  • гьозтепе-
  • футбол

Това официално стана факт след победата на водения от Мъри отбор с 2:0 у дома над Генчлербирлиги

Станимир Стоилов върна Гьозтепе в турската Суперлига - 1

Станимир Стоилов върна Гьозтепе в турската Суперлига. Това официално стана факт след победата на водения от Мъри отбор с 2:0 у дома над Генчлербирлиги. Фиратджан Узум откри резултата в 77-ата минута, а дълбоко в добавеното време Рамон Паскал Лундквист оформи крайния резултат на препълнения "Гюрсел Аксел" в Измир.

Така "жълто-червените" събраха 66 точки и са недостижими за преследвачите си два кръга преди края. Лидер е Еюпспор със 72 точки.

Опитният български специалист пое Гьозтепе на шесто място през ноември, като бързо успя да го изправи на крака, а сега го върна и в елита на Турция, където ще се подвизава през следващия сезон.

Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха много силно мача. Още в 4-ата минута Билал Месауди беше изведен сам срещу вратаря, напредна с топката, но отправи удар право в Ертугрул Четин, който спаси.

Десет минути по-късно удар на Ялчън Каян от границата на наказателното поле премина опасно покрай вратата. В 16-ата минута Ромуло Кардосо центрира към далечната греда, където Билал Месауди засече с глава, но алжирецът прати топката покрай вратата.

В 27-ата минута Елитон свали с глава центриране на Джелил Юксел от корнер към Ромуло. Бразилецът обаче от движение не успя да засече добре топката и я прати над вратата. Малко след това вратарят на гостите спаси удар с глава на Ромуло след центриране от свободен удар.

В 41-ата минута Ромуло направи непростим пропуск. Антони Денис проби отдясно в наказателното поле, справи се с трима играчи на Генчлербирлиги и с подаването си преодоля и вратаря, но бразилският нападател на домакините от няколко метра не успя да уцели добре топката и вместо да я прати в опразнената врата, стреля в аут.

Гьозтепе продължи да напада и малко след това удар с глава на Елитон премина покрай вратата. В продължението на първата част техничен удар на Ялчън Каян от десетина метра мина опасно над напречната греда.

Втората част продължи с натиск на "Гьоз-Гьоз". В 55-ата минута защитник на тима от Анкара в последния момент изби топката от краката на Билал Месауди, който щеше да се озове сам срещу вратаря.

В 68-ата минута Генчлербирлиги получи възможност да изпълни пряк свободен удар малко пред наказателното поле. Енсар шутира опасно над вратата. В 77-ата минута Кубилай намери Ромуло в наказателното поле, а бразилецът потърси далечния ъгъл, но прати топката покрай вратата.

В 77-ата минута крепостта на гостите падна, а героят за Гьозтепе беше неочакван. Резервата Фиратджан Узум се озова в средата на терена и получи подаване от Доган Ердоган. Крайният защитник напредна, с доза късмет преодоля трима противникови защитници и със силен удар от 12-13 метра не остави шансове на вратаря, взривявайки стадион "Гюрсел Аксел".

В добавеното време на мача Рамон Паскал Лундквист сложи точка на спора с втори гол. Домакините организираха контраатака, при която Кубилай намери шведския офанзивен халф, а той от няколко метра нямаше как да сбърка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джейми Наджиткан

    8 5 Отговор
    Павка, учете ги тези езици човече...
    НЕ се чете "Г" така в ГенчлербирлиГи. На турски въпросният отбор се произнася без "Г" с 2 "И" на края.

    Коментиран от #8

  • 2 Ялчин

    25 4 Отговор
    Респект за Стоилов!
  • 3 Некой си

    21 7 Отговор
    Мъри, ако беше останал в Левски, щяха да са първи.
  • 4 Хахха

    24 4 Отговор
    Аре и турците се научиха на правилен футбол. Как пък в България нищо не постигна.
  • 5 ЦСКТо

    6 19 Отговор
    Браво на Гьозтепе и неговите нападатели Чадърбабаит , Баирбудала и Кхърлъсурат. С великите си победи над , Ръбан Геврек , Долно Нанагорнище , Горно Нанадолнище и Апдал Балък , Гьозтепе написа славна страница в своята история.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Кво да кажем

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЦСКТо":

    За....уевски.
  • 7 Добронамерен

    8 10 Отговор
    Браво, ама втория кръг в елита ще го изгонят...
  • 8 Ганьо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джейми Наджиткан":

    На това му се вика преписване....
  • 9 Бангьоз тепе

    0 1 Отговор
    До година ще го пращат у Уефски, щото е специалист по изпаднали от елита отбори .
  • 10 Мустафа Манаф

    0 1 Отговор
    Мрак, Миндери, Манафи
    Мърльои, Млящи Мазни Минети
    Машала Мъри, Машала
  • 11 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЦСКТо":

    Сус бе пеззевенк!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.