Last news in Fakti

2 Май, 2024 07:10 784 0

Започват битките за място на финала в Лигата на конференциите

  • лига на конференциите-
  • футбол-
  • астън вила-
  • олимпиакос-
  • фиорентина-
  • брюж

Астън Вила приема Олимпиакос, а Фиорентина е домакин на Брюж

Започват битките за място на финала в Лигата на конференциите - 1

Днес ще се изиграят първите мачове от полуфиналите от Лигата на конференциите. Астън Вила приема Олимпиакос, а Фиорентина е домакин на Брюж.

Бирмингамци са големият фаворит в турнира. Те са водени от специалиста в евротурнирите Унай Емери, който има три трофея в Лига Европа със Севиля и два финала с Виляреал и Арсенал. Наставникът вдигна Вила на друго ниво и тимът се бори с най-добрите в Англия, като е напът да си спечели място в Шампионската лига за следващия сезон. Отборът от Бирмингам има една загуба в последните си 10 мача във всички турнири и тя е от Манчестър Сити.

На другата резервна скамейка също е испанец - Хосе Луис Мендилибар. Той пък триумфира в Лига Европа миналия сезон също със Севиля. Той пое гръцкия гранд през февруари, като е третият наставник на тима през този сезон. Мотивацията на Олимпиакос ще е голяма, тъй като финалът в турнира ще се проведе в Атина. Гърците обаче нямат добра статистика при гостувания в Англия - 3 победи, 1 равенство и 16 загуби.

Астън Вила ще бъде без титулярния си вратар Емилиано Мартинес, който получи контузия в бедрото по време на мача с Челси. Аржентинецът продължава да прави циркове, но и да носи победи на отбора си. На четвъртфиналите той се превърна в герой, след като отрази два удара при успеха с дузпи над Лил. Срещу Олимпиакос на вратата ще е Робин Олсен, който има опит в Гърция, тъй като е носил екипа на ПАОК.

Под ръководството на временния треньор Ники Хайен Брюж няма загуба в последните си осем мача, като спечели седем от тях. Отборът е в отлична форма и пристига с увереност във Флоренция. “Виолетовите” имаха нужда от продължения, за да преодолеят Виктория Пилзен на четвъртфиналите. Те са в серия от 11 поредни мача в евротурнирите без загуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА