Last news in Fakti

10 Май, 2024 11:20 6 219 9

Близначките от Маями: Джокович се държа все едно се познаваме от 10 години

  • вержини чакърова-
  • eлеонор чакърова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • новак джокович-
  • спорт-
  • маями

Сестрите са сред най-добрите на двойки в България в един период

Близначките от Маями: Джокович се държа все едно се познаваме от 10 години - 1

Eлеонор и Вержини Чакърови не са от Маями, а от България, но именно като "Twins of Miami" са известни в един от най-космополитните градове. След успехи в колежанския тенис близначките се установяват именно в центъра на слънчева Флорида, където намират своето място.

Сестрите са сред най-добрите на двойки в България в един период. След като демонстрират потенциал като девойки те заминават за Съединените щати, където имат големи успехи в колежанския тенис. Първо са в Кентъки, където печелят Конференцията два пъти. Две години по-късно се местят в по-добър университет в Сейнт Луис, Мисури. Там поставят рекорд за най-много спечелени мачове на двойки в историята на университета.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twins Of Miami (@twinsofmiami)

След завършването си Елеонор и Вержини решават да се преместят във Флорида, където са някои от най-добрите тенис академии в света. Началото в Маями обаче е в сферата на финансите. Работата в банка не им допада, но това се оказва възможност да се установят в града. След като виждат, че тази област няма да им донесе удовлетворение, се завръщат в професионалния тенис и правят най-добрата си година на корта. В един момент обаче осъзнават, че за тях няма бъдеще в професионалния тенис, започват свои проекти, които все повече се разрастват. Близначките разказаха пред Sportal.bg за пътя си до Маями, срещите с някои от най-големите тенисисти и успехите си извън корта.

"След като играхме джуниър турнири в България, ни приеха в университет в Америка. Първо бяхме в Кентъки две години, след това в Сейнт Луис две години. В Кентъки спечелихме два пъти титлата на Конференцията. След това решихме да се преместим, тъй като нямаше какво да правим повече в този град и този щат, в който няма нищо, имаше един супермаркет", споделят те.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twins Of Miami (@twinsofmiami)

"Когато не си от тук, нямаш идея къде отиваш. В Кентъки беше пусто поле, говорят на акцент. Беше супер странно, имаше културен шок. Поне бяхме двете заедно, което направи нещата по-лесни. В Сейнт Луис ситуацията беше доста по-различна. Там беше много хубаво. Поставихме нов рекорд за най-много спечелени мачове на двойки в историята на университета", допълват близначките.

Те признават, че колежанския живот в САЩ наистина е като по американските филми: "Да, особено в Кентъки - студентските партита, игрите с червените чаши за бира, музиката. Наистина е като по филмите".

Може би не е случайно, че при първото си пътуване до Съединените щати Елеонор и Вержини се озовават в Маями. Когато са на 13 години, те отиват за участие на "Ориндж Боул и още тогава си казват: "Тук много ни харесва, може един ден да се върнем".

И разказват как са стигнали в Южна Флорида: "След като завършиш в САЩ, ти дават право да работиш една година без виза. Наеха ни и двете в "Сити Банк" в Маями и тогава се преместихме. Научихме неща за бизнеса, но като цяло не ни хареса. Тази сфера не е за нас. След като изтече тази година, започнахме да търсим други варианти да останем в САЩ. Първата виза, която взехме беше за спортисти за 3 години".

След този опит в областта на финансите, те решават да се завърнат в професионалния тенис: "Пак започнахме да играем турнири. Играхме две години. Едната година участвахме на 12 турнира, а на шест от тях първият ни мач е една срещу друга. Последната година, която играхме, ни беше най-добрата, участвахме на най-много турнири. В Созопол играхме доста добре и стигнахме някъде до към 500 на двойки. Но няма пари, няма голям смисъл да се играе. Следващата виза, за която кандидатствахме - "спешъл талант". За нея ти трябва много високи изисквания. Взехме я преди тази година и вече имаме зелена карта. Вече е по-спокойно и го направихме без да се женим".

Двете сестри преценяват, че няма да продължат да играят и започват да развиват други проекти, част от тях, свързани с тениса. Стават популярни в Инстаграм с профила "twinsofmiami", който бързо се превръща в хит. В началото те измислят концепциите за фотосесиите, наемат фотографи и организират всичко. Постепенно започват да ги търсят от различни компании, стартират колаборации с брандове и идват покани за редица светски събития в Маями.

Докато разширяват мрежата си от контакти, се срещат с Lacoste, която е партньор на "Маями Оупън" от години. Френската компания иска да създаде нова общност за "готини хора в тениса". Вержини и Елеонор стават едни от първите членове на тази общност, която се казва "Клубът на асовете". Така започва партньорството им с бранда и от тогава те са част на събитията на компанията в Маями и понякога в Париж. Те изтъкват, че работят с Lacoste доста преди Григор Димитров да подпише договор с тях. От миналата година най-добрият български тенисист е рекламно лице на фирмата.

На ивентите се запознават с някои от знаменитостите, които живеят в Маями, както и със световните звезди на тениса като Винъс Уилямс, Даниил Медведев, а тази година ги срещна и с Новак Джокович и Григор Димитров на партито преди "Маями Оупън".

"Джокович се държа все едно се познаваме от 10 години, толкова е пич. "Како си брате? О, булгарско. Григор ми каза за вас". Почна да ни разказва за посещението си в България преди години. Колко му харесала българската храна и музика. Разказва ни истории за България 15 минути, направо ни стана неудобно. След това с Григор си говорихме. Каза, че не може да си представи да живее в Маями. Само една седмица може да издържи. В Монако му харесва. След това дойде и Медведев. Това им беше най-добрият ивент. Бяха направили корт в басейна".

Друга запомняща се среща за тях се състои няколко години по-рано. Те са поканени на благотворително събитие на фондацията на Кевин Андерсън, а там е най-добрата двойка в историята на мъжкия тенис - Боб и Майк Брайън. Елеонор и Вержини имат възможност да излязат на корта срещу своите идоли и признават, че загубили дар слово: "Влизаме ние еднакво изглеждащи и те еднакво изглеждащи. При срещата с тях си глътнахме граматиката. Гледали сме ги на корта, искахме да сме като тях".

Двете сестри се развиват успешно и в друга сфера, за която разказват: "Нашият си бизнес е Wellness Wonderland. Правим луксозни уелнес ивенти в най-големите хотели в Маями, искаме да правим такива и в Лос Анджелис, в Хемптънс, в Париж, може би и в България. Крайната цел е да направим уелнес фестивал, нещо като "Коачела", но за уелнес неща. На всеки ивент имаме тренировка, след това възстановяване, масажи, студени вани и неща за красота - маски за лице, масажи за лице. Засега много добре ни се получава, всички супер много го харесват".

Спортната традиция в семейството на Чаръкови е много дълбока, а се оказва, че и уелнес събитията имат семейна връзка. "Баба ни, Виргиния Михайлова, е първата българка на олимпийски финал (на хвърляне на диск). След това беше в олимпийския комитет за допинг и направи един от най-големите центрове за възстановяване на олимпийски спортисти в България. Майка ни, Бистра Димитрова, беше професионална плувкиня, след това професор в НСА. Сега се занимава с изграждането на уелнес център. Спортът и уелнес нещата сякаш са по семейна линия. Много работа изисква, но накрая се получава много добре", споделят близначките.

Елеонор и Вержини сякаш са намерили точното място за проектите си и казват, че се чувстват отлично във Флорида: "Маями е като център на света, всички големи са тук. Животът е екстра. Ходихме да гледаме Лионел Меси на първия му мач тук. Ходили сме и на старт от Формула 1, много е яко".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бат иван

    8 2 Отговор
    сладуранки
  • 2 Да,да

    12 2 Отговор
    Страхотен ИВЕНТ е статията!
  • 3 Щерев

    13 1 Отговор
    Брово на девойките. Млади красиви надарени и си живеят живота. Пожелавам им успех и много да се забавляват.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ноле е симулант

    2 7 Отговор
    Джокович няма да види титла.
  • 7 Ноле е клоун

    2 8 Отговор
    Синер пенсионира Джокович.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 цербер

    8 0 Отговор
    Вече само английски думи ли ще използваме?! Българските свършиха ли?