Last news in Fakti

28 Април, 2024 04:29 1 272 6

"Хамас" пусна ново ВИДЕО с израелски заложници

  • газа-
  • заложници-
  • израел-
  • хамас

На него се виждат двама от пленените при нападението срещу Южен Израел на 7 октомври

"Хамас" пусна ново ВИДЕО с израелски заложници - 1
Снимка: YouTube

Палестинската ислямистка групировка "Хамас“ разпространи нов видеоклип, на който се виждат двама израелски заложници, пленени при нападението срещу Южен Израел на 7 октомври, които в момента са държани в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кадрите са заснети по начин, който наподобява предишни видеа с израелски заложници, разпространени от "Хамас“. Израел осъди тези видеоматериали като психологически тероризъм.

В публикувания днес запис се виждат двамата мъже, идентифицирани като 64-годишния Кийт Сигел и 47-годишния Омри Миран. Те говорят поотделно, като изпращат поздрави на семействата си и молят да бъдат освободени.

Миран е взет за заложник от дома си в кибуца Нахал Оз пред очите на съпругата си и двете си дъщери по време на кървавата атака на "Хамас“ на 7 октомври, която предизвика войната в Газа.

Сигел, който има двойно израелско и американско гражданство, е отвлечен от друго гранично селище, заедно със съпругата си, която бе освободена по време на краткото спиране на огъня през ноември.

Видеоклипът с двамата заложници е публикуван по време на празника Пасха, когато евреите традиционно празнуват библейската история за освобождаването от робството в Египет, отбелязва Ройтерс. В един момент Сигел се разплаква, докато разказва, че миналата година е празнувал Пасха със семейството си, и изразява надежда, че те ще се съберат отново.

Около 250 израелци и чужденци бяха взети за заложници от "Хамас“ при нападението на 7 октомври. По израелски данни убитите са 1200 души, което прави това най-смъртоносното нападение в историята на Израел.

В отговор Израел предприе офанзива в ивицата Газа, като се зарече да унищожи "Хамас“ и да върне заложниците у дома. По данни на здравните власти в управляваната от "Хамас“ ивица Газа оттогава израелската армия е убила над 34 000 палестинци, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко безкеца

    5 2 Отговор
    Шайка терористи тормозят света и много глупаци ги аплодират.
  • 2 Демократ

    6 6 Отговор
    Тероризмът в света се ръководи от Москва от бащицата Путин, прероденият Хитлер и Сталин, който действа с призива" Терористи от всички страни,обединявайте се " . Подпали целия свят и има нашенци,които много се радват на смъртта и разрушенията,но не заминават за Москва. Никой не пита защо Хамас нападна Израел без повод много жестоко и досега не пуска заложниците, а запали тежка война и не дава тя да спре, а жертвите са десетки хиляди невинни палестинци, изтормозени точно от Хамас и целия свят,където ги има пламна? Това радва оста на злото и смъртта - Москва-Техеран и цял свят е на военни релси,мечтата на Путин, който нападна Украйна по същия начин. Хамас нали бяха при него на консултации преди вероломното нападение. После света е виновен, а виновните невинни по путински и войната е мир, а лъжата истина!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нико

    2 0 Отговор
    Има заложници в Газа с българско и израелското гражданство.
  • 5 Голата истина

    2 1 Отговор
    Те тия са като содомисти и изнасилвачи
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.