Last news in Fakti

2 Май, 2024 05:37 985 6

Мадуро обеща 130 долара минимален доход на работещите на месец

  • николас мадуро-
  • доходи-
  • венецуела

Според учителския синдикат разходите за храна за едно семейство са над 500 долара на месец, отбелязва Ройтерс

Мадуро обеща 130 долара минимален доход на работещите на месец - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че минималният доход за работещите ще бъде 130 долара на месец, без да обяснява какви бонуси за служителите в публичния сектор и пенсионерите ще бъдат включени в тази сума и дали предвижда увеличение на минималната месечна заплата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мадуро обяви промяната на фона на исканията на работниците за увеличение на заплатите, месеци преди президентските избори, на които иска да спечели трети мандат.

Увеличението на заплатите не успява да отговори на дву- и трицифрената годишна инфлация, регистрирана през последната година, отбелязва Ройтерс. До март потребителските цени са се увеличили с 67,75% на годишна база. Месечната минимална работна заплата от 130 боливара, което се равнява на 3,5 долара по официалния курс, не е коригирана от март 2022 г., но правителството изплати бонуси на служителите в публичния сектор и пенсионерите, като през февруари тази година ги повиши до 100 долара.

"Днес решавам да повиша цялостния минимален доход на работниците поне до 130 долара", заяви Мадуро на събитие по случай Международния ден на труда. „Ще възстановим доходите на работниците, доходите на страната, стъпка по стъпка“.

През тази година правителството на Мадуро увеличи усилията си да сведе инфлацията до двуцифрено число, като се стреми към увеличение на социалните разходи преди изборите. Профсъюзите на учителите, университетските преподаватели, здравните работници и други поискаха корекции на заплатите, за да компенсират загубите от инфлацията през последните няколко години.

Според учителския синдикат разходите за храна за едно семейство са над 500 долара на месец, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хи Хи Хии

    5 3 Отговор
    При куманизъма е така- 100$ на месец + купони за хляб, мляко и месо.. риба... ако си хванете сами на селската бара...
  • 4 🤣🤣🤣

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    При цени на доматето 1400 рубъла за кило..сметай колко кила домате моеш да си купиш..
  • 5 И това в страната с едни от

    3 2 Отговор
    най-големите петролни залежи!?!

    Урааа, дрОгарееер, да живей комунизЪма, рашка и великите и трудови санмогонни крепостници!
    Ураааааа
  • 6 А "нашия"

    3 0 Отговор
    Руменалос Чешимъдурков как е? Деса добре ли е?