Last news in Fakti

2 Май, 2024 07:55 2 128 7

Местни избори във Великобритания, български зет е в битката за кмет на Лондон

  • великобритания-
  • избори-
  • кметове

6 млн. жители на британската столица избират измежду 13 кандидати за кметския пост

Днес в Англия се провеждат местни избори и в надпреварата за кмет на Лондон се включва и един български зет. Браян Роуз е бивш банкер от „Уолстрийт”, който в момента има онлайн телевизия в британска столица, предаде NOVA.

Той е женен за българка. Любовта между Браян и сънародничката ни пламнала в магазин, в който тя работела. Знае се, че тя има дете от предишен брак. След брака им, българката започнала да се занимава с бизнеса на съпруга си.

Според социолози шансовете на Браян не са големи, защото той е човек по-скоро на онлайн пространството. В социалните мрежи има около 2 млн. последователи на канала си „Real London”. Славата му е на ретранслатор на конспиративни теории.

Това не е първо кандидатиране за българския зет. През 2020 г. Браян Роуз отново е участвал в надпреварата за британската столица. Тогава получил 1.02% от гласовете.

По време на настоящата кампания американецът обикаля с бус, където се помещава и предизборния му щаб. Оттам той предава онлайн срещите си избирателите. Част от обещанията му, ако стане кмет на Лондон, са да построи нови жилищни сгради и да осигури над 10 000 полицаи из града.

Днес 6 млн. жители на британската столица избират измежду 13 кандидати за кметския пост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 👏👏👏

    11 0 Отговор
    Този път вече сме у играта 😉
    Ще потекат реки от английски инвеститорите в България
  • 2 Там има достатъчно

    11 0 Отговор
    И от нашите индийци. С какво оня Сунак е по-дабар от наш Манго? Ще стане смет, като нищо.
  • 3 Български зет

    7 0 Отговор
    като мед!

    Коментиран от #6

  • 4 Ха-ха,

    1 2 Отговор
    конспиративни теории разказвал, демек и той като тукашните които вярват, че има зелени и сиви човечета, но не вярват, че земята е кръгла.
    Напълно съм наясно вече какъв е този…
  • 5 Мноооо умен тоя български зет

    1 3 Отговор
    Оплела го е парясана българка с дете и продавачка в магазин. Чудя се как образован мъж ще живее с вече "бизнесдамата", ама то образован не винаги означава нещо повече от диплома и търговски нюх.
  • 6 Ама

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Български зет":

    До Обед 😀
  • 7 зевзек

    1 1 Отговор
    англичанин български зет, завалията, докъде се е докарал, хората са казали, каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи
Новини по държави: