Last news in Fakti

24 Април, 2024 18:09 7 930 30

Lockheed Martin надмина очакванията на Уолстрийт, но не предостави F-35

  • lockheed martin-
  • f-35-
  • акции

Причината е, че текущите им софтуерни проблеми все още не са решени

Lockheed Martin надмина очакванията на Уолстрийт, но не предостави F-35  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Lockheed Martin публикува по-добри от очакваните резултати през първото тримесечие, като продажбите се повишиха с 13,7% до $17,2 милиарда и печалба на акция от $6,33, но не предостави F- 35 бойни самолета, тъй като текущите им софтуерни проблеми все още не са решени.

Инвеститорите реагираха хладно на отчета за приходите и цената на акциите на Lockheed падна с 0,27% до $460,08 на 23 април.

Ръководството на Lockheed обаче звучеше оптимистично по време на разговори относно печалбите. „Окуражени сме от солидния напредък, постигнат през последните няколко месеца към възобновяване на доставките, включително подобрения във възможностите на системата за мисия на самолета и стабилността на системата, докато напредваме от предишни версии на софтуера към конфигурация, годна за бойно обучение", каза главният изпълнителен директор Джеймс Тайклет.

“Резултатите от тестовете до момента подкрепят очаквания ни график за доставка на първия самолет TR-3, годен за бойно обучение през третото тримесечие и след това преминаване към напълно боеспособен самолет през 2025 г.” TR-3 (Technology Refresh 3) се счита за важна надстройка на електрониката за компютърна обработка на самолета.

Тайклет подчерта, че продължава да съществува голямо търсене за F-35 в международен план, включително от Сингапур, Гърция и Чешката република, която стана 18-ата страна, “присъединила се към глобалния екип на F-35” когато през януари обяви намерението си да закупи 24 от самолетите.

В същото време Lockheed засилва сътрудничеството си със стратегически търговски партньори в технологичния сектор, предвид възможностите, предоставени от натиска на САЩ за съживяване на вътрешното производство на полупроводници. На 8 април компанията обяви, че ще си сътрудничи с Intel Corp. и Altera, собственост на Intel, за да подкрепи програмата за стимулиране на прехода за усъвършенствани опаковки за микроелектроника (STAMP) за Службата на заместник-министъра на отбраната за изследвания и инженерство (OUSD R&E ). Трите компании планират да разработят бордова система за електронна отбрана за очаквана употреба в многофункционалния хеликоптер MH-60R на ВМС на САЩ. Защитната система е предназначена да осигури по-висока честотна лента и производителност при ниска латентност и по-ниска мощност.

“Това сътрудничество, свързано с чип SAC [Sikorsky Aircraft Corp.], ще осигури революционен скок в отбранителните системи’ възможности, използващи високопроизводителни, произведени в САЩ полупроводници”, каза Тайклет.
В дългосрочен план Lockheed, Intel и Altera очакват тяхното сътрудничество по програмата STAMP да даде възможност за отбранителна система, която е много ефективна по отношение на скорост, точност и цена при откриване и идентифициране на заплахи. Целта също така е да се освободи място за оборудване за подпомагане на други мисии по суша, въздух и море.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ГОИКО

    40 19 Отговор
    Ф 35 ИЗЛАГАЦИЯТА НА АМЕРИКА ЕДИН ГОЛЯМ БОКЛУК ВСЕКИ КОИТО РАЗБИРА ГО ОТБЯГВА

    Коментиран от #8, #17

  • 2 ДА ИЗВИКАТ КИТАЕЦ ИЛИ

    21 7 Отговор
    кръцнак да им ОПРАЯТ софтуера

    Коментиран от #12

  • 3 Българин

    42 12 Отговор
    Кръгла 0 е тази фирма! Две години глобална война и реализират продажби колкото през 2017. Те по време на 3-та световна не могат да вдигнат печалбата, а какво ще правят в мирно време...

    Иначе е чудесно, че ГЕРБ, ппдб, дпс взеха комисионна от сделката за ф-16. Платиха всички предварително, ония забавиха договора с 3 години, неустойки няма. Сега имали "технически" проблеми за ф-35. Некадърници като Боинг.
  • 4 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    34 8 Отговор
    Изводът от статията е -
    може да произвеждаме боклуци, но ги рекламираме добре и ги продаваме още по-добре...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Търновец

    20 5 Отговор
    Канадски експерти съжаляват че Канада купи Ф 35 а не Gripen E - очакваните разходи за един F 35 за целево период на експлоатация възлизат на 450 милиона долара а самото техническо обслужване е "..много трудно.. истинско тресавище" Gripen E определя работната честота на падащата радарна вълна и авиониката така модифицира отразената вълна че подава фалшива информация на неприятелското ПВО. Освен това шведските инженери създадоха малко летящо устройство запускани от самолета и симулиращо фалшив самолет - заблуждавайки неприятелското ПВО, и такива устройства се появяват в шесто поколение бойни самолети вече напреднали в ЕС. А самата невидима технология е започната още преди ПСВ е Стара Англия и внася ограничения в дизайна на самолета.
  • 7 Грух

    15 4 Отговор
    Таралясника на века. Скъп. Факт.
  • 8 Роко

    7 18 Отговор

    До коментар #1 от "БАТЕ ГОИКО":

    И глупаните японци за това ли купуват F-35 бечервен умник

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Госта..

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "Роко":

    Япония е ОКУПИРАНА държава ,нямат право на избор ,те нямат МИРЕН договор със САЩ ,така че ще купуват това което им се каже.

    Коментиран от #10

  • 10 Роко

    9 14 Отговор

    До коментар #9 от "Госта..":

    Дали си сляп та не виждаш където са стъпили сащ какво е и русия какво е.Ако ми посочиш поне една страна която е била под руски ботуш , освободила се е и да желае пак обратно и аз ставам русофил.Само не ми посочвай вашата проруска пета колона

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Китайци

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗВИКАТ КИТАЕЦ ИЛИ":

    Не .
    Индийски е софта .
    И на Боинга също , дали 5000 $ на индиец .
  • 13 Дядо Щукар

    7 2 Отговор
    Недостатъците на F-35 още не са изчистени, но те си ги продават така. Това е най-скъпият военен проект в историята. Иначе Пухльо Плевнелиев в едно тв студио ни обясняваше как това било супер самолет, който можел да води въздушен бой с поне 5 самолета едновременно.
  • 14 Дядо Щукар

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "Роко":

    Ама видяхме какво стана и в страните, където САЩ си посяха "демокрацията с бомби". Стабилни държави със светско управление бяха разрушени и на власт дойдоха ислямисти. А Либия, която беше най-,богатата и политически стабилна страна в Африка, просто се разпадна. В Ирак преди американската демократизация имаше над 1 млн. Християни, а сега са на изчезване. Ами виж само Латинска Америка, която е задния двор на САЩ в какво положение е. Но за всички е ясно, че меката сила на САЩ вече е на изчерпване, същия процес, макар и по-бавно върви и с твърдата им сила. Такива сателити като Европа доседа блафоденстваха, но с украинската авантюра американците им го набиха четвъртит. Затова не казвай точно ти кой бил сляп.

    Коментиран от #16

  • 15 Дядо Щукар

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Роко":

    Купуват, защото и те са наведени, както всичките им сателити. Не си проумял неща, ясни даже на децата в прогимназията, Пройчо.
  • 16 Баща ти

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "Дядо Щукар":

    И като се събуди,чаршафът мокър!!!
  • 17 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "БАТЕ ГОИКО":

    За това не могат да смогнат на поръчки...момче,спри да се излагаш...
  • 18 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Ф-35 е черна дупка за пари. До тук за Ф-35 са строшени 2 трилиона долара така се пише $2 000 000 000 000... Просто в Америка не може да се краде като в Българи юнашки и така . Инак мащабите на американската корупция са несравнимо по големи с "няма такава държава"
  • 19 Българин

    2 1 Отговор
    Да вземет софтуер от руснаците, като са некадърни и не могат да си направят сами.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.